Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Bir motorcu daha hayatını kaybetti

REKLAM ALANI
    Gani Cırık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 1290 SAS
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nooldu paşam ?..
    Ölen adama alkollüydü yapıştırması uygun ,
    ama gerçekleri net bir şekilde anlayacağınız dilde yazmak küfür öylemi ?..
    Nerde yaşıyorsunuz ????
    Ne yiyip ne içiyorsunuz ?????????

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:44 ----------

Yav adam ölmüş..Üstelik motorla..
    Bunu tartışalım...
    Bilmeden işkembeden olasılıkları savcılara bırakalım...
    Tekrar allah rahmet etsin..
    Yakınlarına sabır versin..
    "Yav adam ölmüş..Üstelik motorla..Bunu tartışalım..." Hadi bakalım tartışalım "paşa"! Ama küfür etmeden. Bende işkembe yok, işkembeden atmıyorum, düşünerek YORUM yapıyorum. Neyini tartışacağız? Yol tıraşlanmış, onu mu tartışacağız? Ülkenin her yeri tıraşlanmış, çukurlu, bozuk, vs yolla dolu. Kaza yapınca buna mı sığınacağız? Motorcuya eğitimde verilmiyor mu, yol ve trafik durumunu gözle, irdele, yorumla, karar ver, ona göre davran diye? Yorgun, uykusuz, dikkati dağınıkken motor sürmeyin denmiyor mu? Ben bunların hiçbirinden bahsetmedim, çünkü merhumun bu hataları yaptığı açık. Ben daha çarpıcı, hepimizin çok dikkatli olmamız gereken çok muhtemel bir hataya parmak bastım. Bu hatadan ders alınması gerektiği için. Muhtemel alkollü olma durumuna hala ve yine parmak basıyorum. Bodrumda, sabaha karşı arkadaşlarıyla eğlenceden gelen bekar bir motorcu, kuvvetle muhtemeldir ki alkollüdür,-sarhoş demiyorum, sarhoş olmak gerekmiyor kaza yapmak için, alkol almış olmak yeterlidir. Alkol gereksiz cesaret verir, reaksiyon, algılama süreleri uzar, fiziki melekeler azalır, vs, vs. Soner Bey'i sosyal medyada buldum, araştırdım, nasıl bir sosyal hayatı, eğlence anlayışı olduğunu gördüm. Masa başında çekilmiş her fotoğrafında alkol var, gece kulüplerinde çekilmiş fotoğraflar var... Sosyal hayatını eleştirmiyorum, en doğal hakkıdır, istediği gibi eğlenmek. Bunları yorumluyorum, bu kesin değil ama, bütün bunlara bakarak merhumun kazada alkollü olması olasılığının çok yüksek olduğunu çıkarıyorum, tahmin ediyorum. Gerçekten çok yazık. Alkollü idiyse, değilse bile sabahın o saatinde motora binmeyip taksiyle gitse, şimdi yaşıyor olsa çok güzel olmaz mıydı?
    Bütün bu araştırmayı niye yaptım, zahmete girdim? Çünkü insanlarımızın eften püften sebeplerle, basit kural ihlalleriyle, küçük dikkatsizliklerle hele hele de alkol yüzünden hayatını kaybetmesine çok üzülüyorum. Ben de alkol alırım zaman zaman, severim de. Kimsenin özel hayatına da karışmam. Ama trafikte kurallar çok önemlidir, alkollü direksiyon/gidon arkasına geçmek ciddi hatadır. Bunun ciddi bir hata olduğunu ölümlerden sonra da söyleyebilmek gerekir. Ders çıkartmak gerekir. Pırıl pırıl, başarılı bir insan, geniş bir sosyal çevre, sevilen bir dost, arkadaş. Uluslararası hukuk uzmanlığı var. Sebep ne olursa olsun göçüp gitmesi çok yazık.

Yaptığım yorumlarda "zibidilik", "çapulculuk" yok. Bu yorumları bu şekilde tanımlayarak küfür etmek en hafif deyimiyle abestir.

Daha ne söyleyeyim???

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı Gani Cırık adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Belli ki sarhoşmuş. Geride kalanlara sabır.
    "Yav adam ölmüş..Üstelik motorla..Bunu tartışalım..." Hadi bakalım tartışalım "paşa"! Ama küfür etmeden. Bende işkembe yok, işkembeden atmıyorum, düşünerek YORUM yapıyorum. Neyini tartışacağız? Yol tıraşlanmış, onu mu tartışacağız? Ülkenin her yeri tıraşlanmış, çukurlu, bozuk, vs yolla dolu. Kaza yapınca buna mı sığınacağız? Motorcuya eğitimde verilmiyor mu, yol ve trafik durumunu gözle, irdele, yorumla, karar ver, ona göre davran diye? Yorgun, uykusuz, dikkati dağınıkken motor sürmeyin denmiyor mu? Ben bunların hiçbirinden bahsetmedim, çünkü merhumun bu hataları yaptığı açık. Ben daha çarpıcı, hepimizin çok dikkatli olmamız gereken çok muhtemel bir hataya parmak bastım. Bu hatadan ders alınması gerektiği için. Muhtemel alkollü olma durumuna hala ve yine parmak basıyorum. Bodrumda, sabaha karşı arkadaşlarıyla eğlenceden gelen bekar bir motorcu, kuvvetle muhtemeldir ki alkollüdür,-sarhoş demiyorum, sarhoş olmak gerekmiyor kaza yapmak için, alkol almış olmak yeterlidir. Alkol gereksiz cesaret verir, reaksiyon, algılama süreleri uzar, fiziki melekeler azalır, vs, vs. Soner Bey'i sosyal medyada buldum, araştırdım, nasıl bir sosyal hayatı, eğlence anlayışı olduğunu gördüm. Masa başında çekilmiş her fotoğrafında alkol var, gece kulüplerinde çekilmiş fotoğraflar var... Sosyal hayatını eleştirmiyorum, en doğal hakkıdır, istediği gibi eğlenmek. Bunları yorumluyorum, bu kesin değil ama, bütün bunlara bakarak merhumun kazada alkollü olması olasılığının çok yüksek olduğunu çıkarıyorum, tahmin ediyorum. Gerçekten çok yazık. Alkollü idiyse, değilse bile sabahın o saatinde motora binmeyip taksiyle gitse, şimdi yaşıyor olsa çok güzel olmaz mıydı?
    Bütün bu araştırmayı niye yaptım, zahmete girdim? Çünkü insanlarımızın eften püften sebeplerle, basit kural ihlalleriyle, küçük dikkatsizliklerle hele hele de alkol yüzünden hayatını kaybetmesine çok üzülüyorum. Ben de alkol alırım zaman zaman, severim de. Kimsenin özel hayatına da karışmam. Ama trafikte kurallar çok önemlidir, alkollü direksiyon/gidon arkasına geçmek ciddi hatadır. Bunun ciddi bir hata olduğunu ölümlerden sonra da söyleyebilmek gerekir. Ders çıkartmak gerekir. Pırıl pırıl, başarılı bir insan, geniş bir sosyal çevre, sevilen bir dost, arkadaş. Uluslararası hukuk uzmanlığı var. Sebep ne olursa olsun göçüp gitmesi çok yazık.

Yaptığım yorumlarda "zibidilik", "çapulculuk" yok. Bu yorumları bu şekilde tanımlayarak küfür etmek en hafif deyimiyle abestir.

Daha ne söyleyeyim???
    Ustam ne anlatmaya çalışıyorsun...
    İlk mesajına istinaden yazdıklarımız...
    Zira sonrasındaki mesajların birbirini pek tutmuyor..
    Bilalancer ve ..YaNKee.. bunu beğendiler.
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

owlam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Virago 535

Daha ne söyleyeyim???
    Tahminlerle kimsenin özellikle ölmüş birisinin arkasından konuşmak pek doğru değil. Kazanın birçok sebebi olabilir belki ekipmanı yoktu, diğer motorcu hatalı olabilir, yol sıkıntılı olabilir, aşırı yorgunluk olabilir, alkol de olabilir. Ama kesin bilmediğimiz bir konuda empati yaptım diyerek tahminde bulunmak hoş değil. Benim de profillerimi incelerseniz alkolü çok görürsünüz ama motosikletle çıktığım da asla kullanmam.
    En doğrusunun merhuma rahmet dileyip motosiklet kullanan arkadaşları da dikkatli olmaları konusunda bi kez daha uyarmak olduğu düşüncesindeyim

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Saf saf yazisiyorsunuz Bodrumda gece gec saate kadar ayran tost ile eglenilmez, tabiki alkol alinmistir, alkol ile direksiyona gecilmistir, sort tisort ile binilmistir..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Eh be ya gidin başka yerde tartışın arkadaşlar. Gidin özelden giydirin birbirinize. Meftanın ailesi sevdikleri var, gün gelir okurlar burayı diyeniniz de mi yok ?

Asılsız haber yapan gazeteci, televizconcuları geçtiniz.

Umarım bu gereksiz tartışmayı moderatör arkadaşlar görüp, engelleyip, silerler.

Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Saf saf yazisiyorsunuz Bodrumda gece gec saate kadar ayran tost ile eglenilmez, tabiki alkol alinmistir, alkol ile direksiyona gecilmistir, sort tisort ile binilmistir..
    .... diye buyurdu vatandasin teki.

Peki ya alkol almadiysa???
    Arkasinda biraktiklarina yapilan saygisizligi saymiyorum bile, vicdaniniz nasil rahat edecek?
    Bilalancer ve ..YaNKee.. bunu beğendiler.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Başımız sağ olsun.
    Kaza için soruşturma açılmış. Neticesini öğrenebilirsek oturur tartışırız.
    'Viraj içinde birbirine çarparak ya da sürterek... '
    Cümlesinden kafamıza göre çıkarım yapmak pek hoş durmamış.
    Hele ki bazı kafaların kendi zihniyetinden olmayan insanları aşağılamak için kullandığı, alkolik, sarhoş, çapulcu gibi kelimeleri kullanmak hiç değilse nezaketsizlik.
    Kazaya alkol sebep olabilir.
    Fakat bu ölen kardeşimizin alkollü olduğu anlamına gelmez.
    Alkollü başka bir sürücü bu kazaya sebep olmuş olabilir ya da olayın alkolle hiç alakası da olmayabilir.
    Karşıdan ya da arkadan gelen bir başka araç sürücüsü viraja dıştan giren motosikleti sıkıştırıp aniden içeri yönlenmesine neden olmuşta olabilir.
    Bir çukurdan kaçmak isterken içteki motosiklet dikilip dıştakine sürtmüş de olabilir.
    Hatta bozuk yol sathı bu ihtimalin daha yüksek olmasını düşündürüyor.

Dün gece bulunduğum şehre uzak ve çok bozuk, karanlık ve virajlı yollardan gidilen bir tesise balık yemeye gittik.
    3 aile gece geç saatlere kadar eğlendik ve saat 2 civarı eve döndük.
    Balığın yanına çok yakıştığı halde alkol almadık.
    Başka masalarda içenler vardı ve yolda başımıza bela olmasınlar diye gitmelerini bekledik.
    Gece geç saatte o karanlık yolda 5 motosiklet ve 2 bisiklete rastladım.
    Sadece 1 tanesinde lamba yanıyordu.
    Geri kalan arkadaşlar canlarını araba sürücülerinin gece görme yeteneklerine emanet etmişler.

Yaklaşık 1 haftadır Türkiye'deyim.
    Büyükşehirlerde pek sorun yok ama kırsala ve ilçelere doğru gidildikçe kask kullanan birine rastlamak zorlaştığı gibi ortalıkta serseri mayın gibi dolaşan çeşitli tip ve büyüklükte motosikletler ve canından geçmiş sürücüler görüyorum.
    Bir an önce kendimize gelmezsek daha çok mezar kazılır arkadaşlar.
    Bu kazalar geride kalanlara en azından bir ders vermeli ve biz bu dersleri konuşmalıyız.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

enxdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 1198SP - "biradam binRR"
    Dün akşam saat 10 civarlarında bursa otobanında eski model bir super sport motosiklet. Araçların arasından vızır vızır geçiyor. Trafikte nasıl kalabalık o otobanda.

Gel gör ki elemanın kask neresine takılı olabilir?

Kolunda takılı.

Ya bilader, ben arabayla 130 civarı bir hızla giderken yanımdan geçiyorsun fişek gibi. Kaskın takılı değil, gözünde gözlük yok. Nasıl dayanıyorsun o rüzgara. Sonra düştü öldü oluyor. Kusura bakma ama o kaskı takmıyorsan yapacak birşey kalmıyor.

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    meşajı aldım.

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)