Gani Cırık adlı üyeden alıntı
"Yav adam ölmüş..Üstelik motorla..Bunu tartışalım..." Hadi bakalım tartışalım "paşa"! Ama küfür etmeden. Bende işkembe yok, işkembeden atmıyorum, düşünerek YORUM yapıyorum. Neyini tartışacağız? Yol tıraşlanmış, onu mu tartışacağız? Ülkenin her yeri tıraşlanmış, çukurlu, bozuk, vs yolla dolu. Kaza yapınca buna mı sığınacağız? Motorcuya eğitimde verilmiyor mu, yol ve trafik durumunu gözle, irdele, yorumla, karar ver, ona göre davran diye? Yorgun, uykusuz, dikkati dağınıkken motor sürmeyin denmiyor mu? Ben bunların hiçbirinden bahsetmedim, çünkü merhumun bu hataları yaptığı açık. Ben daha çarpıcı, hepimizin çok dikkatli olmamız gereken çok muhtemel bir hataya parmak bastım. Bu hatadan ders alınması gerektiği için. Muhtemel alkollü olma durumuna hala ve yine parmak basıyorum. Bodrumda, sabaha karşı arkadaşlarıyla eğlenceden gelen bekar bir motorcu, kuvvetle muhtemeldir ki alkollüdür,-sarhoş demiyorum, sarhoş olmak gerekmiyor kaza yapmak için, alkol almış olmak yeterlidir. Alkol gereksiz cesaret verir, reaksiyon, algılama süreleri uzar, fiziki melekeler azalır, vs, vs. Soner Bey'i sosyal medyada buldum, araştırdım, nasıl bir sosyal hayatı, eğlence anlayışı olduğunu gördüm. Masa başında çekilmiş her fotoğrafında alkol var, gece kulüplerinde çekilmiş fotoğraflar var... Sosyal hayatını eleştirmiyorum, en doğal hakkıdır, istediği gibi eğlenmek. Bunları yorumluyorum, bu kesin değil ama, bütün bunlara bakarak merhumun kazada alkollü olması olasılığının çok yüksek olduğunu çıkarıyorum, tahmin ediyorum. Gerçekten çok yazık. Alkollü idiyse, değilse bile sabahın o saatinde motora binmeyip taksiyle gitse, şimdi yaşıyor olsa çok güzel olmaz mıydı?
Bütün bu araştırmayı niye yaptım, zahmete girdim? Çünkü insanlarımızın eften püften sebeplerle, basit kural ihlalleriyle, küçük dikkatsizliklerle hele hele de alkol yüzünden hayatını kaybetmesine çok üzülüyorum. Ben de alkol alırım zaman zaman, severim de. Kimsenin özel hayatına da karışmam. Ama trafikte kurallar çok önemlidir, alkollü direksiyon/gidon arkasına geçmek ciddi hatadır. Bunun ciddi bir hata olduğunu ölümlerden sonra da söyleyebilmek gerekir. Ders çıkartmak gerekir. Pırıl pırıl, başarılı bir insan, geniş bir sosyal çevre, sevilen bir dost, arkadaş. Uluslararası hukuk uzmanlığı var. Sebep ne olursa olsun göçüp gitmesi çok yazık.
Yaptığım yorumlarda "zibidilik", "çapulculuk" yok. Bu yorumları bu şekilde tanımlayarak küfür etmek en hafif deyimiyle abestir.
Daha ne söyleyeyim???