Sizce de Kuba cok sansli degil mi ?
Reklamlar
-
05 Ağustos 2017, 21:17
Kuba yeni motosikletinin reklamlarini dondurmeye basladiktan sonra tesaduf o ki ek vergilendirme geliyor ve bu yeni motosiklet 50 cc alti oldugu icin ek vergilerden ve sigortadan muaf oluyor. Sigortadan muaf olabilmesi de ayri bir ilginclik dogrusu. Sans iste fitrat.
Reklamlar
-
05 Ağustos 2017, 21:19
sanslı olan surıyelıler azez ve cerablustakı olusturulan yeı polıs teskılatına , senın benım vergılerımle yuzlerce kuba marka motor ucretsız verıldı.
-
05 Ağustos 2017, 22:59
stevejones adlı üyeden alıntı
sanslı olan surıyelıler azez ve cerablustakı olusturulan yeı polıs teskılatına , senın benım vergılerımle yuzlerce kuba marka motor ucretsız verıldı.
Ben akşamları pantolonumu çıkarırken çekiniyorum devlet Suriyelilere verecek diye
Evet Manuş Baba dinliyor, kitap, gazete okuyor ve düşünüyorum...
Düşünün, düşünmekle ölmüyor insan...
-
05 Ağustos 2017, 23:27
efendy06 adlı üyeden alıntı
Ben akşamları pantolonumu çıkarırken çekiniyorum devlet Suriyelilere verecek diye
Benim karşı komşum Suriyeli. Bende uzun zamandır kullandigim çinli bir chopper var adam daha bi kaç gün önce cbr 125 sattı bu sabah evin önüne sıfır cbr250 ile geldi.Ve bu adam I like I like dolanıyor. Ben nasıl motosiklet alcam diye düşünüyorum kara kara işe gidip gelmek için...
-
05 Ağustos 2017, 23:32
Telcontarin adlı üyeden alıntı
Kuba yeni motosikletinin reklamlarini dondurmeye basladiktan sonra tesaduf o ki ek vergilendirme geliyor ve bu yeni motosiklet 50 cc alti oldugu icin ek vergilerden ve sigortadan muaf oluyor. Sigortadan muaf olabilmesi de ayri bir ilginclik dogrusu. Sans iste fitrat.
Ek vergilendirme moped ve yedek parçalarını da kapsıyor. Sigorta ve MTV muafiyeti 2016 da vardı zannedersem. Kanun değişiklik tarihlerini kontrol etmek gerek.
-
05 Ağustos 2017, 23:33
efendy06 adlı üyeden alıntı
https://www.google.com.tr/amp/m.mill...haber-2113314/
http://m.urfadasin.com/gundem/suriye...dagitildi/6611
Açıköğretim den öğrenci olduğum için işkur yeni çıkardığı yasa ile çalıştığım işyerinde aylık 400 tl maaşımdan kesinti yapıyor. 1000 tl ye 11 saat çalışıyorum. Çıkan yasa sonrası ertesi ay haberde görüldüğü gibi "Suriyelilerin işlerinde rahat kullanabilmesi" için bedava motosiklet dağıtılıyor. Daha bu bir haber. Bilmediğimiz daha neler çıkar. Bunlar ortalıkta böyle rahat gezip dolaşıp plajlarda şezlonlarda oturup meyve suyularını içmeleri benim zoruma gidiyor. Nede olsa devlet her ay bunlara maaş veriyor. Para çok, olmadı kendimizi acındırır para toplarız! Gelde isyan etme. Gelde küfretme. Zorlukları biz çekelim keyfini onlar sürsün. Sabırda bir yere kadar.
-
06 Ağustos 2017, 00:51
"Açıköğretim den öğrenci olduğum için işkur yeni çıkardığı yasa ile çalıştığım işyerinde aylık 400 tl maaşımdan kesinti yapıyor. 1000 tl ye 11 saat çalışıyorum. "
Benim bile oturduğum yerde zoruma gitti bu. Allah sabır versin kardeşim.
-
06 Ağustos 2017, 05:25
Mtv olmaması b sürücü ehliyetiyle kullanılma öncedende vardı anlayabiliyorum bunları fakat trafiğe çıkan bir araç nasıl zorunlu trafik sigortasından muaf olabiliyor? Ben şimdi bu araçla bmwye mercedese çarpsam cebimden mi ödeyecem ? Nasıl ödeyecem ? :D
-
06 Ağustos 2017, 10:47
Moderatör
4Vaqrant adlı üyeden alıntı
Mtv olmaması b sürücü ehliyetiyle kullanılma öncedende vardı anlayabiliyorum bunları fakat trafiğe çıkan bir araç nasıl zorunlu trafik sigortasından muaf olabiliyor? Ben şimdi bu araçla bmwye mercedese çarpsam cebimden mi ödeyecem ? Nasıl ödeyecem ? :D
Bisikletler ve yayalar için de aynı şey geçerli. Mesela bisiklet ile 30 km hızla bir BMW'ye çarpıp hasar verebilirsiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:27 ----------
MT Site yönetimi uyarı mesajı. |
|
Uyarı Sebebi: Konudaki siyasi mesajlar silinmiştir. |
|
|
-
06 Ağustos 2017, 11:34
MeNGuC adlı üyeden alıntı
Bu açık öğretimle işkürün maaşınozdan 400 tl kesinti olayını ilk defa duydum kesintiyi hangi hakla yapıyor işkur iş başı programında çalıştığınız içinmi böyle bir kesinti oluyor açık öğretimle neden bir bağı var kesintinin ilk defa duydum ayrıntı bilgi verirseniz iyi olur merak ettim
Durum şöyle; İşkur un işverene sağladığı bir imkân var. Örneğin çalışan toplam işcilerin (sigortalı-sigortasız farketmez) %5 kadarını, sigortasız çalışan işçilerinden (%5 i kontenjanı dolduranları) topla al gel ben 6 ay boyunca sigorta yapayım diyor. Fakat bu sigortasız işçilerin en az 3 ay boyunca sigortasız çalışmış olacak! Sonra ben 6 ay boyunca hem maaşını verecem hemde sigortasını yapacam. Ama sigorta emekliliğe yansımayacak, olurda kaza geçirme ihtimaline karşı sadece sağlık sigortası yapacam diyor. 6 ay sonunda işvereniniz hem emeklilik hemde sağlık sigortasını beraber yapacak ddiyor.Yani en az 9 ay boyunca sigortasız çalışmış olacağım.
Günde 8 saat çalışıp aylık 1400 tl maaş alacaksın diyor. (İşverenim beni normal günde çalıştığımız gibi 11 saat çalıştırıp kalan farklı elden veriyor). Ayda 4 gün haftaiçi olmak şartıyla izin veriyorlar. Gel gelelim 4 ay önce yeni çıkan bir yasa ile öğrenci olanların maaşından 400 tl kesinti yapacaklarını söylediler. (Baglı olduğumuz İşkur kurumunun özel kalem müdürü şahsıma aktardı)
4 aydır 1000 tl maaş alıyorum. Hem eksik maaş alıyorum hemde sigortasız çalışıyorum. Bu bir zulümdür. Bu bir emek hırsızlığıdır. Hakkımı vermeyenler boğazınızdan geçmesin. Hakkımızı alıp Suriyelilerin keyfi için harcıyorlar.
-
06 Ağustos 2017, 13:01
50 cc motorda trafik sigorta var mı yok mu? Bir arkadaş cevaplayabilir mi? Günlerdir soruyorum cevap alamadım
-
06 Ağustos 2017, 13:16
fenerbahceli adlı üyeden alıntı
50 cc motorda trafik sigorta var mı yok mu? Bir arkadaş cevaplayabilir mi? Günlerdir soruyorum cevap alamadım
Trafik sigortası yok. Kaza yapıldığında sigorta aranıp aranmadığı henüz kimse tarafından bilinmiyor. En sağlıklı cevabı trafik şubeden almak lazım.
-
06 Ağustos 2017, 14:19
Moderatör
06Serhat adlı üyeden alıntı
Trafik sigortası yok. Kaza yapıldığında sigorta aranıp aranmadığı henüz kimse tarafından bilinmiyor. En sağlıklı cevabı trafik şubeden almak lazım.
Bende 50 cc alınca muallakta kaldım.
Henüz plaka çıkarmadım, işten güçten fırsat bulup. Trafik Tescil Şube'nin önünden geçerken tescil işlemlerini yapan memura 50 cc için trafik sigortası gerekiyor mu diye sordum. Gerekmiyor dedi.
Bakalım pazartesi salı net olarak göreceğiz gerekip gerekmediğini.
Kaza anındaki resmi prosedürler içinde bilgi alırım.
Legends may sLeep.. But they never diE..!
-
06 Ağustos 2017, 14:42
@Lucas
Gerekli bilgileri aldığınızda 50 cc ile ilgili konu açıp bizleri bilgilendirirseniz seviniriz.
Bu arada hangi tarzda motoru aldınız? Scooter-Cub, vitesli-vitessiz?
-
06 Ağustos 2017, 14:49
Sigorta zorunlu değil ama yaptırabilirsiniz, kaza durumlarında mağdur olmamak için şart bence.
-
06 Ağustos 2017, 15:04
Sigorta yaptırdıktan sonra, insanlar niye 50cc motor alsın ki? Gider 100-125cc alır.
-
06 Ağustos 2017, 15:37
Moderatör
@Lucas
Gerekli bilgileri aldığınızda 50 cc ile ilgili konu açıp bizleri bilgilendirirseniz seviniriz.
Bu arada hangi tarzda motoru aldınız? Scooter-Cub, vitesli-vitessiz?
Yuki Snoopy aldım hocam.
Zaten motorla ilgili bir inceleme yazısı yazıp, 50 cc dosyası tarzında bir başlıkta açmayı düşünüyorum işten güçten fırsat bulabilirsem
Legends may sLeep.. But they never diE..!
-
06 Ağustos 2017, 15:47
artemis99 adlı üyeden alıntı
Sigorta zorunlu değil ama yaptırabilirsiniz, kaza durumlarında mağdur olmamak için şart bence.
Sigorta yaptırma imkanı olsa ben de yaptıracağım ama yok.
zorunlu trafik sigortası genel şartlarında moped ile yapılan kazalar kapsam dışı bırakılmış. Moped ile yaptığınız tüm kazalar kapsam dışı.
Kaynak, Resmi gazete:
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20150514-5.htm
-
06 Ağustos 2017, 16:13
Lucas adlı üyeden alıntı
Yuki Snoopy aldım hocam.
Zaten motorla ilgili bir inceleme yazısı yazıp, 50 cc dosyası tarzında bir başlıkta açmayı düşünüyorum işten güçten fırsat bulabilirsem
Merakla bekliyoruz
-
06 Ağustos 2017, 16:18
Trafik şubeler bu konuda çok farklı cevaplar veriyor.
Sigorta zorunluluğu ile ilgili bir başlık açtım. Bilgilerimizi ve tecrubelerimizi o başlık altında paylaşırsak daha yararlı olur diye düşünüyorum.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post4197177
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)