Motorcu Olmak İstiyorum Fakat Hiç Bir Şey Bilmiyorum
Reklamlar
-
05 Ağustos 2017, 19:20
Reklamlar
-
05 Ağustos 2017, 19:39
Profilinize baktığımda Aliexpress Ucuz Faydalı Motosiklet Ürünleri konusunu okuduğunuzu gördüm bence de önce ekipmanınızı tamamlamalısınız ehliyetiniz yoksa ehliyetinizi alıp (eğitim derslerine katılarak tabiki) ileri seviye eğitimleri almalısınız. Prosedür böyle
-
05 Ağustos 2017, 19:43
Evet Orda Beğendiğim Şeyler Var 10 kasımda indirimde alıcam muhtamelen
-
05 Ağustos 2017, 19:44
Öncelikle motordan soğumak istemiyorsan o motosikletle başlama, ilk motorum mondial sfs sport idi ve işkenceye dönüştü, başlayacağın motor Bajaj boxer olabilir..
-
05 Ağustos 2017, 19:56
Tvs01 adlı üyeden alıntı
Öncelikle motordan soğumak istemiyorsan o motosikletle başlama, ilk motorum mondial sfs sport idi ve işkenceye dönüştü, başlayacağın motor Bajaj boxer olabilir..
önerin için saol şimdi araştırıyorum zaten bu sitede varmış konu başlığı kullananlar memnun fln saol
-
05 Ağustos 2017, 19:56
Tvs01 e katılıyorum çünkü kullandığım motor sfs sport motordan soğumuş durumdayım mondial sağolsun artık benim için öncelik fren ve sağlamlık yok tipiymiş önemli değil yeterki sağlam olsun. Ses gelmeyen hiçbir aksamı kalmadı motorun...
-
05 Ağustos 2017, 20:03
ılk once egıtım almalısın ama bı arkadasından yada gel sana ben ogreteyım 2 bıra ısmarla yeter dıyen bırınden degıl dırek resmı kurumdan .
sonra tabı kı olmazsa olmaz ehlıyet ısını halletmelısın sonrası zaten gelır ekıpman ,motosıklet, kılıt falan fılan
-
05 Ağustos 2017, 20:25
Saolun yorumlarınız için mondialdan vazgeçtim artık
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:04 ----------
gogozh adlı üyeden alıntı
ılk once egıtım almalısın ama bı arkadasından yada gel sana ben ogreteyım 2 bıra ısmarla yeter dıyen bırınden degıl dırek resmı kurumdan .
sonra tabı kı olmazsa olmaz ehlıyet ısını halletmelısın sonrası zaten gelır ekıpman ,motosıklet, kılıt falan fılan
Hangi Tip Ehliyet İstiyor peki mesela bajaj boxer aldım diyelim galiba 2 türk moto var biri a1 diyeri a2
-
05 Ağustos 2017, 20:28
Dostum konu ile alakası yok biliyorum ama profil fotoğrafının aynısı aktif bi forum üyesinde var seni o sandım , diyecektim zekariya hocam sen iyimisin ? :D
Ve konuya gelince, motor sahibi olmadan, ekipman sahibi ol..
-
05 Ağustos 2017, 21:33
MrMud adlı üyeden alıntı
Dostum konu ile alakası yok biliyorum ama profil fotoğrafının aynısı aktif bi forum üyesinde var seni o sandım , diyecektim zekariya hocam sen iyimisin ? :D
Ve konuya gelince, motor sahibi olmadan, ekipman sahibi ol..
Bende diyorum forumda yeni şaka konusu çıktı da ben mi bilmiyorum.Meğersem yeni üyeymiş.
-
05 Ağustos 2017, 21:44
O kedi benim ilk ben buldum
-
05 Ağustos 2017, 22:10
Sevgili kardeşim.Önceliklerini kendin zaten belirlemişsin ekipman vs.Benim sana nacizane tavsiyem ilk motosiklet olarak asla ama asla bir çinli(kalitesiz bir çinli)ile baslamaman olur.Zira büyük bir heyecan ve heves ile attığını ilk adımda yine büyük bir hayal kırıklığı,maddi ve manevi bir zarar ve pişmanlıklar yaşarsın.
Biliyorum çünkü bende bu şekilde başladım.Bırak motosikleti,hayattan soğursun.Genelde herkesin söylediği artık klişe olmuş bir kelimeyi bende söylemek istiyorum.SCOOTER ile başla,bak bu sese kulak ver.Benim hayatımda tanıdığım en iyi ve en tecrübeli bir insanın tavsiyesidir bu(AEA).
Günümüz trafiğinde ne yazık ki kendisini şoför zanneden caniler var.Her ne kadar hata bazı durumlarda bizde de olsa,bazı konularda hic tereddüt etmeden hayatımıza kast edercesine hareketler sergileyen kişiliksizler var.Umarım yaşamazsın ama olası bir kaza anında en azından cebini fazla zora sokmayacak bir motosiklet ile başlamanı tavsiye ederim. Şimdiden aramıza hoşgeldin hayırlı,kazasız ve eğlenceli sürüşler dilerim...
-
06 Ağustos 2017, 01:00
Önce eğitim al. (Ehliyet öncesi)
Eğitimlerde zaten motosiklet veriyorlar.
Sonra ehliyetini al.
Sonra tekrar eğitim al. (Ehliyet sonrası)
2. Eğitim sonunda ekipmanlarını tamamla.
Son aşamada motorunu artık alabilirsin, ancak benim önerim başlangıç için 150cc den büyük olmamasına dikkat et.
Trafik okuma konusunda kendini geliştirmedikçe ve ileri sürüş eğitimi almadan cc yükseltme.
-
06 Ağustos 2017, 01:41
yaşın kurtarıyorsa ( egıtım sonrası ) dırek a sınıfı alman daha ıyı . ama a sınıfım var dıye de buyuk makınayla baslama kı senı bı kosede tukurup atmasın .
-
06 Ağustos 2017, 01:56
Ve Aleyküm Selam abicim.
Canını seviyorsan motosikletten uzak dur.
http://www.motosiklet.net/forum/onla...e-birlikteler/
Ne zaman motora binesin gelirse linkteki isimleri ve ardlarından yazılanları bir bir oku.
Yok ben motoru canımdan çok seviyorum diyorsan o zaman başka
-
06 Ağustos 2017, 08:58
Muzdarip adlı üyeden alıntı
Ve Aleyküm Selam abicim.
Ne zaman motora binesin gelirse linkteki isimleri ve ardlarından yazılanları bir bir oku.
şakamı bu;
Motosiklet site-forumda adama motisklet alma mı denir..
11 Yıldır sürüyorum 1 kaza 3 kez motor düşürdüm/yatırdım/Kaydırdım.
son 3 yıldır MNG Kargoda moto kuryeyim..
Hergün en az 4saat trafik yoldayım araç kamyonlar içinde..
demem o ki bilmeyen sürmesin..
eğitim almayan gelmesin diye birşey yok..
hayatta kalmayı artıracak belli kuruallar var..
*Asla Sağdan sollama olmaz
*Asla Yokuş Çıkarken-inerken-virajda sollama olmaz
*Aradan makas atıp zigzag yaparak motoru bağırtıp gitmeyin..
*Bozuk yollarda-Taşlı yerlerde sert ani fren yapmayın
*4 yol ağzında asla sarı ışıkta kalkmayın karşıya geçmeyin (daha geçen kaza atlattım bu nedenle)
vb....
-
06 Ağustos 2017, 09:33
Ve Aleyküm Selam abicim.
Kafalara, kafalara, degisik kafalara; yeni yeni paketlerde suslenmis kafalara!
-
06 Ağustos 2017, 10:19
Ve Aleyküm Selam abicim.
Ve bu haftanın trolü ilan ediyoruz seni.Bu arada kafan da güzelmiş güle güle kullan...
-
06 Ağustos 2017, 11:35
zekeriyaimam adlı üyeden alıntı
O kedi benim ilk ben buldum
lan ben de diyom n'oluyo. dejavu sandım
-
06 Ağustos 2017, 12:14
Öncelikle sen motoru istiyorsan kim ne derse desin,genellikle hiç farkına varmadan bir sabah uyandığında kendini motor sürerken bulursun ,
ben motora bajaj 150 ns
ile başladım, ehliyetim dahi yoktu motosikleti aldığımın 2. günü virajda ön fren sıktığım için kaza yaptım, hızım 30 40 arası bir seydi ama o köy yolunu omzun dizim ve dirseğim kan revan içindeyken geri dönmek zorunda kaldım, aslına bakarsan virajda ön fren sıkılmaması gerektiğini duymuştum ama ne kadar duyarsam duyayım henüz o bilgi kafamın içine girmemişti, reflekslerim yerine oturmamıştı ve bunun gibi daha birçok yapmaman gereken yapacağın şeyler var bunun icin eğitim alman gerek ya da kendin ufak kazalar ya da kazalardan kurtarışlar ile tecrübeni arttıracaksın
Artık motordan önce ekipmanını al diye bir şey söylememe gerek yoktur zaten, ekipman konusunda diyeceğim tek şey bütçeni zorla alabileceğinin en iyisini al sonra cc yükseltirsen gerçek anlamda hepsi elinde patlar, ben r25 ten zx6r 636 ya geçtim malesef r25 te kullandığım ekipmanlarım çöp oldu,bana yetmemeye başladı çünkü insan ne kadar kaliteli ya da pahalı malzeme alınca o kadar güvende hissediyor kendini
Motoruna koruma takozu taktırmayı ihmal etme ve mümkünse kaliteli bir şey al,bu düşük hızlarda yapacağın kazalarda motosikletin için sigorta olur ama bence en önemlisi ufak yan yatmalarında
motosikletin direk olarak ayağının üstüne düşmesini önler
son olarak fren yapmayı tam anlamıyla öğren izleyebileceğin tüm videoları izle, ön arka beraber kullanımı çok ama çok önemli,
Yoksa bu motor ben fren sıksam da durmuyor diyebilirsin halbuki motosiklet ile çok daha kısa sürede hız düşürebilirsin
Ben motorunu çoktan almışsın gibi konuştum ama dedigim gibi o motor büyük ihtimalle senin olacak, umarım en hayırlı zamanda senin olur, ve bu zevki en güzel şekilde alırsın
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)