Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Yuksek cc den sonra dusuk cc ?

REKLAM ALANI
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    Alıntı Salurbey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Attan inip eşeğe binmek eşek ne kadar güçlü kuvvetli olursa geçiş o kadar acısız olur
    o zaman katıra binsin

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    Olay şu aslında,cc düşürecekse alt sınıfta güçlü makinalarin tercihi nc'nin boşluğunu biraz daha olsun hafifletir. Mesela inazuma ve cbf i düşünelim. Nc'den sonra inazuma yumuşak geçiş olur nispeten ama cbf 150 veya ace125 geçişi iyice üzer.

R25'den sonra st675 e geçince yaşayarak anladım. Büyük ve güçlü motor çok başka bir keyif,konfor ve mutluluk verdi. Kendi adıma küçük cc yi bir daha düşünmem.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arada Fazla bi fiyat farki olmadigindan sattigina degmez. Yakitida oyle.. 4 silindir ss degil sonucta

ibo8316 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cb 125e
    Bende Türkiye şartlarında gerek yollar düz değil gerek hız limitleri nedeniyle
    *Şehir içi 100-120km zorlanmadan gidecek motor yeterli (150-180-200cc-250cc)
    *adamda 600cc Yamaha var 32.000 TL (mt 5-mt7) 30 saniye beklemek yerine daha sert hızlı sinirli aradan giden makas atan zigzag yapan insanlar çoğalıyor...

600-1000-1200cc gibi motorlar şehir içi uygun değil...
    Bursa gibi büyükşehir de bozuk çukur yollarlar..bir yola 50-80-100km çıksanız bile o yolda fazla gidemezsiniz (düz uzun yol yok)

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    Alıntı ibo8316 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende Türkiye şartlarında gerek yollar düz değil gerek hız limitleri nedeniyle
    *Şehir içi 100-120km zorlanmadan gidecek motor yeterli (150-180-200cc-250cc)
    *adamda 600cc Yamaha var 32.000 TL (mt 5-mt7) 30 saniye beklemek yerine daha sert hızlı sinirli aradan giden makas atan zigzag yapan insanlar çoğalıyor...

600-1000-1200cc gibi motorlar şehir içi uygun değil...
    Bursa gibi büyükşehir de bozuk çukur yollarlar..bir yola 50-80-100km çıksanız bile o yolda fazla gidemezsiniz (düz uzun yol yok)
    benim motorda düz yolda 120 km hızı geçiyor ama o hıza çıkana kadar akşam oluyor ve 120 ile giderken zaten piston nereden fırlayacak diye korkuyorum çünkü tam red line sınırı.

araba sollamak için rüzgarlı hava olmayacak ve yokuş yukarı olmayacak çünkü motor 90 km hızdan sonra çok yavaş hızlanıyor.

dostumuz elindeki motordan başka bir motora geçmek istediğini söylüyor ama bence benim bu dediklerimide bir kenara not alsın. belki umursamadan gider 150cc bir şey alırsa o zaman gına gelir yolda ve tekrardan cc büyültmek istediğinde ise bu sefer ekonomik şartlar daha kötü durumda olabilir.

ismaileren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok. gelecekten ümitli
    Geçen haftasonu benim motorla Bursa-Soma ve Soma-Bursa yaptım.
    250 git , 250 gel. Toplam 500 km yol.
    66TL benzin tüketimi oldu. Yani km de 13 kuruş
    2004 model NC 750S. Hem arka, hemde yan çantalar var.
    Bu ekonomiyi, bu yolda, bu mesafede CBF 150 ile dahi yakalayamassınız.

O yüzden bi silkelenin ve kendinize gelin
    mombohunter bunu beğendi.

Akhunturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sadece işletim masraflarıysa sorun bence yanlış olur. Hele ki sadece hafta sonu kullanımı için.
    Çünkü ekonomi yapacağım derken güvenlikten ve komfordan ödünler vereceksin.

Hee elimdekini satıp parasını kullanırım, satıştan sonraki para hafta sonu kullanılacak bir motordan daha gerekli dersen işler değişir tabii ki.

Motosikleti
    2016 HONDA NC750X DCT-2016 YAMAHA N MAX
    Arkadaslar hepinize tesekkur ederim görüşleriniz icin.Simdi motorumla istanbuldan armutlu yaptim benim isteklerime cevap veren yegane motor olduğunu gördüm. Rahat battigindan boyle garip dusunculere giriyorum bazen galiba 😀 Motorumu sıfır olarak uygun fiyata almisim şu an satsam yarin ayni paraya bulamayacağım.Hepinize keyifli surusler

Usta al bir Hero keyfine bak. 125cc hero var 1 litreye 56 km falan gidiyor. Ayrıca seni üzecek masrafta çıkarmaz. Ama hız konusu sizin için sıkıntı olacaksa 250 cc ve üstü olabilir. Çünkü 125 cc hero 100-110km hız ile gider 130 km yapmaz. Yakıt olarak senin işini görür. Bakımları seni üzmez.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)