Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Rıza Zelyurt : Ana yollarda motosikletlerin trafiğe çıkması yasaklanmalıdır !

REKLAM ALANI
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Aydınlık Gazetesi yazarı Rıza Zelyurt'un 02.08.2017 tarihinde yazdığı köşe yazısı...

Yorumlarınıza bırakıyoruz...

Motosikletçi Terörü

Son zamanlarda sık duyduğumuz haberlerden birisi de motosikletlilerin karıştığı kazalar. Bu haberlerin giderek artacağını söylemek büyücülük olmasa gerek. Çünkü, başta İstanbul olmak üzere, özellikle büyük şehirlerimizde, motosikletçilerin yarattığı ağır terör var.

Bu terör karşımıza iki biçimde çıkıyor:

Birincisi, motosikletçilerde görülen aşırı kompleksli hava. Aslında, aşağılık kompleksinin bir yansıması olan bu havadaki motosikletçiler; kendilerini göstermek için yolun kralı gibi davranıyorlar. Ve bu tipi gören öbür motosikletçiler de etkilenip taklide başlıyorlar. Otomobil sürücüleri ile takışmak bunların en sevdiği iş. Elbette ki sonucu ölümcül oluyor.

Çözüm belli: Büyük şehirlerde, hiç değilse ana yollarda motosikletlerin trafiğe çıkması yasaklanmalıdır.

GÜRÜLTÜ BELASI

Motosikletçinin karıştığı kaza sonuçta kendisini etkiliyor ama yarattığı daha büyük bir bela var: O da egzoz terörü.Bir arkadaşım aradı: “İki yaşındaki torunumu görmeye gittim. Evleri ara bir yerde. Geceleyin evin önünden bir motosiklet geçti. Sanırsın ki makineli tüfekle ateş ediyorlar. Egzozundan camlar titredi. Uyuyan çocuk korkup ağlamaya başladı. Rezalet! Ne olur şunu yazıp polise duyur.”

Bu bir önemli sorun: Motosikletçilerin en çok zevk aldıkları iş, egzozlarını değiştirip yüksek gürültü çıkartarak dolaşmak. Bu müthiş kirlilik sıcaktan bunalıp pencerelerini açan insanları perişan ediyor. Bunlardan 25 yaşlarındaki birisine niye bu gürültücü ekzozu taktırdığını sordum. Verdiği cevap şu oldu: “Gece yarısından sonra sokak aralarına dalıyorum, ekzoz patlatıp otomobillerin alarmlarını öttürüyorum. Çok hoşuma gidiyor.”

İstanbul polisinden rica ediyoruz: Halkın huzuru için çalışan teşkilatımız olarak; sokaklarda egzoz patlatan tiplerin egzozlarını patlatın ki halk size dua etsin.
    https://www.aydinlik.com.tr/kose-yaz...ikletci-teroru

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    oguncelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Nc 750 x
    Sıcakdan beyni yanmış bunun

54RR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    --12 R1 Crossplane
    Oldu litrelik motorla mahallede turlarız alev alev... tek silindirli cin motorlara soba borusu takan Apaçiler sizde Allah bildiği gibi yapsın.

scorpions_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    racer 200_discovery150_cbf 150_cbr 250_
    Apaçiler yüzünden net.
    Polisimiz görevini hakkıyla yapmış olsa bence sorun kalmayacak.
    Yaşadığım ilçe 30 bin nüfuslu,
    Yazıda bahsedilen tiplerden 10-15 tane mevcut, ne aynası var ne kaskı, sadece gürültü kirliliği.
    Bu tiplere polis neden el atmaz anlamış değilim.
    Allah akıl fikir versin.
    Yazıyı yazan arkadaş saçmalamış.
    Önlem almak yerine ana yollara sokulmasın diyor tuhaf. 😠

weirdo1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda pcx125
    Yollarin krali tabirini trafikte iki kisiden bende duydum.
    Tek yaptigim aralardan gecmekti, kasti olarak yol vermeyen biri kafasini camdan cikarip kendinizi yollarin krali mi saniyorsunuz demisti.
    Digeride taksiciydi, sıkışık trafikte durduk yere onume atlayip, yollar size mi ait kral sizmisiniz demişti.
    Hic birine anlam veremedim, ikisininde ortak noktasi kilit trafik ve benim rahat bi sekilde akiyor olmamdi.
    Burda asagilik komplexli olan benmi oluyorum anlamadim.

Egzozculara gelince, adam sonuna kadar hakli allah islah etsin egzoz patlatanlari, 4-5 bin ceza kesilecekki bida takamayacaklar.
    zabuzaretta bunu beğendi.

kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İlk defa yazip yazıp sildim.Yazi dökulüyor resmen, sözde gazeteci bunlar işte,yazık,sonra bakıcam..

Yazıyı yazan beyfendi çok sinirlenmiş, sindirememiş anlaşılan ki; "sokaklarda egzoz patlatan tiplerin egzozlarını patlatın ki" şeklinde bir cümle kurma gereği duymuş. Tabii ki beyfendiyi dinleyip, derhal bütün motosikletleri toplatmak bir gerekliliktir.

Ne günlere geldik...

Metilen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yasakçı zihniyet, otu b*ku terör şeklinde yaftalamak... Artık bu yazılar çok klişe oldu. Akşam hanımla kavga ettiği için yazısını yetiştiremeyen köşe sahibi 50 kelimeyle motorculara giydiriyor. Kalıp hazır zaten;
    1- Hızlı gidiyorlar
    2- Aralara giriyorlar
    3- Kaldırım/Yaya geçidi kullanıyorlar
    4- Egzoz takıyorlar

Sanki kaldırıma çıkan/parkeden arabacı, egzoz taktıran şahinci, sinyansiz dönen doblocu, aşırı hız yapan bmw ci sadece Kenya da görülen şeyler. TR de sadece motosiklet kullanıcıları terörist.

Yazıyı okuyan kardeşlerim; çevrenizdekilere motosiklet kullanmanın pratikliğini anlatın, gürültülü egzoz konusundan rahatsız olduğunuzu belirtin, Kurallara uymadan motosiklet kullanmanın araba kullanmaktan çok daha tehlikeli olduğunu, aslında bu yüzden motosiklet kullanıcılarının diğer trafik unsurlarından çok daha temkinli ve kurallara uygun şekilde trafikte ilerlediğinden bahsedin.

Bu tür köşe yazarlarının kafasını karıştırdığı 5 kişiye karşı 10 kişinin ön yargısını yenmek bizim elimizde. Yazıyı yazana saydırmak yerine yapabileceğimiz en kolay şeyi yapıp insanlara doğruyu anlatalım. 3-5 köşe yazarına karşı sadece şu forumda bulunan onlarca bilinçli kullanıcı var.

Türkiye'de yazılı basının ne derece takip edildiğini göz önüne aldığınızda kaybetmeye mahkumlar. Rahat olun, bilinçli sürün

kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çok kötü konuşacaktim da sakinleştim biraz..
    Motosikletçiler kompleksli imiş, asıl kompleksli sensin.
    O kazalarda kimin hatalı olduğuna bir bak önce. Yazdıklarına zerre kafası calişan insan itibar etmez zaten, o apaçileri seven benim tanıdığım motosiklet kullanıcısı yok.
    Birbirlerini taklit ediyorlarmış bak sen.
    Oldu o zaman, yanlayan arabacilar yüzünden anayolda araba kullanımı yasaklansın..
    Motosiklet kullanıcılarını kindarlaştirmaktan başka ne yaptın şimdi..
    Gazeteci bu demek, referansı bir arkadaş ekolu..
    Yazmaya çalışacağına biraz okusaydın öğrenirdin.
    Halka ve güvenlik güçlerine hedef göstermek..

Halk sevsin seni, sevmiyorlardır tahminimce..
    Yoksa motosikletçilerle ilgili anlatamadığın bi hikayen mi var?
    Amacın nedir bunu yazmakta.

hknzrdm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NT700V Deauville
    "İt ürür, kervan yürür." diye bir söz geldi aklıma.
    xawa bunu beğendi.
    Analogue at birth, digital by design. The fat on my body is the designer and the brain is trying to be the coder.

Motosikleti
    CRF 1000L Africa Twin
    y..vvvşş...kkk diyesim geldi de banlanırım diye korktum.

ibo8316 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cb 125e
    Türkiye'de 600-750-1000-1200cc motora yol da yok gerekte yok..

Gerek hız limitleri gerek yolların durumu..
    Adam 32.000 TL motor alıyor,200km gidecek yol yok aradan makas atıp gidiyor Trafik kendi canını tehlikeye atıyor sayelerinde herkes motorcular aynı görüyor tehlikeli...

Metilen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ibo8316 cc sadece son hızı yükseltmiyor. Ara hızlanmaları da etkiliyor. Araç sollarken arkadan 200 km hızla gelen biri arka lastiğine dayandığında 1000 cc lik bir motorla gaz açıp kurtulman kolayken 200 cc lik bir makine ciddi anlamda sıkıntı yaşatabilir. Uzun yola çıktığında 250 cc lik bir makine hafif olması gerektiği için rüzgardan bolca etkilenirken 1200 cc lik bir cruiser çok daha stabil yol alacaktır.

Atomu parçalayarak enerji de üretebilirsin, insanları da öldürebilirsin. Birilerinin kötü/cahil/ahmak oluşu teknolojinin varlığını kötü hale getirmemeli.

emremm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125ESD(11)
    Biz bu şekilde kullanmaya devam ettiğimiz sürece adam sonuna kadar haklı.
    Bir iki kişinin yediği halta ayağı bulaşır. Bütün motorcuları terörist yapar. Ağzı ayran değil ki büzesin.
    Biz kendi sürüşümüze bakalım. Kendimizi geliştirelim. Örnek olalım.
    Bende basıyorum kalayı. Eksozlara, beni taciz eden hızlı kuryelere, alayına..

Alınmayın. Motosiklet gidonuna elini sürmemiş, selesine oturmamış, pratikliğini bilmeyen için yazdıkları normal.

Hatayı kendimizde arayalım.
    Kızıl pars bunu beğendi.

Bence tüm motorlu taşıtları kaldırmalıyız. Çünkü özellikle kamyonların, kepcelerin, taksilerin çıkardığı dumandan çocuğumuz temiz hava alamıyor. Evet evet beyefendi eksik bile söylemiş. Tüm motorlu araçları kaldırsın polis

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:38 ----------

Kesin alkol aldıktan sonra bu yazıyı yazmıştır pust.
    Kızıl pars ve xawa bunu beğendiler.

Motosikleti
    Honda PCX150 >>> PULSAR NS200
    Son zamanlarda motosiklet kullanıcılarına yönelik oluşturulan bu algı bence hiç hoş değil. Çünkü bu tip algı ve genellemelerle çok çabuk gaza gelen bir milletiz. Zaten eksik değillerdi ama yarın motosiklete yol vermemeye çalışan, sıkıştıranların sayısı bu algılar yüzünden gittikçe artacak diye endişe ediyorum.

Bizde şöyle bir gelenek var ! Herşeyi genele yaymayı seviyoruz. Mesela Çorum'lu İzmir'e gidiyor. Kendisine göre uygunsuz bir harekette bulunan birini görüyor ve algı doğrudan "İzmir'liler şöyle de böyle de" şeklinde negatif ve geneli kapsayacak şekilde oluşuyor. Aynı şey Adana'lının Konya'ya, Konya'lının Kastamonu'da ki olumsuz bir tecrübesinde de oluşuyor. (Şehirler ve örneklere takılmayın, o an aklıma gelenleri yazdım )... Ya da bir bisikletli ile çatışan biri, "şu bisikletliler de şöyle de böyle de" diye genelliyor.

Oysa anlamamız gereken şey şu; biz de genellenebilecek tek şey toplumumuzda iki laf edilmeyecek kadar cahil, bencil, düşüncesiz insan sayısısının maalesef çok fazla olduğudur. Makaslar atarak ilerleyen apaçi bir maganda Audi'li sürücü ile, şeridinde düzgünce giden otomobil sürücüsü nasıl aynı kefeye konulamazsa, apaçilik yapan motorcu ile, kültürlü, eğitimli, gezisini ve seyahatlerini her türlü güvenlik önlemini alarak yapan düzgün motorcular da aynı şekilde değerlendirilemez. Zaten aynı apaçi araba kullanınca da arabayı olabileceği en tehlikeli ve düşüncesiz şeklinde kullanacaktır.

Aslında bu konuda bir topluluk örneği (mesela motorcular, veya otomobilciler, taksiciler, dolmuşçular vb.) ele alındığında ortaya çıkan oran değişmeyecektir. Ama sizin o topluluğa ait olup olmadığınıza göre algınız değişecektir. Mesela bu gazetecimsi arkadaş, eğer motor kullansaydı eminim ki yazıyı bu kadar olumsuz yazmayıp düzgün motorcular olduğundan falan da bahsedecekti ! Ama o topluluğa ait değilsek direk genelleme ve olumsuz örneği herkese yamama kültürü hakim maalesef.

Peki bu algıyı nasıl kıracağız? Bizzat yakın çevremizden başlayarak. Herkes çevresindeki insanlardaki olumsuz motorcu algısını kıracak şekilde davranarak, sürerek ve konuşarak anlatacak. Yapacak başka birşey yok.

Ayna kıran popüler olma açlığı çeken asosyal apaçi blogerlar ile de hiçbir şey olmaz! Bu tip tepkiler sadece o olumsuz algıyı pekiştirir. Hatta aynası kırılan zaten düşüncesiz ve bencil sürücü o an sana bir cevap veremeyip, intikam alamazsa, gider bu olumsuz algı yüzünden gayet düzgün ve masum bir motorcuyu bile sıkıştırabilir. Bu nedenle önce adam olacağız, sonra adam gibi sürdüğümüzde, adam gibi süren otomobilcilerden bir farkımız olmadığını ama durumdan dolayı daha dezavantajlı olduğumuzu da gözlerine sokarak yavaş yavaş olumlu bir algı oluşturacağız.
    Kızıl pars bunu beğendi.

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kafa bu kadar işte. sorsan bu kişiye kendini özgürlükçü ve aydın olarak tanımlar. diğerlerinden hiçbir farkı yok. Atatürkçülük adı altında yasakçı zihniyetlerini devam ettiriyorlar. hepsi bu.

oysa gerçek çok basit ve yalın: eksoz gürültüsüne ve apacilere karşı tek çözüm denetimlerin arttırılması. bu kadar.
    Pistonlar ve Sie bunu beğendiler.

hknzrdm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NT700V Deauville
    "En büyük milliyetçi Fetullah Hoca" yazısı yazıp, FETÖ'den ödül alan şu tip mi?
    http://www.gunes.com/yazarlar/riza-z...lah-hoca-43488

Yoksa yazdığı kitapta "oğlancılığı ARAP geleneği" olarak göstermeye çalışıp, üstüne neredeyse tüm Osmanlı padişahlarını "oğlancı" ilan eden zerzevat mı?
    http://www.kaynakyayinlari.com/osman...k-p364159.html
    RAMİREZ bunu beğendi.
    Analogue at birth, digital by design. The fat on my body is the designer and the brain is trying to be the coder.

Kızıl pars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bisiklet
    Bazı gazeteciler de saçma sapan yazılar yazıyor.
    Gazetecilik de yasaklansın.
    Hamdım, piştim, hala hamım.

Aydınlık gazetesi ne yahu, okuyanı varmıymış.
    Adam saçmalamış ama malesef motorcuların imajı halkın gözünde bu şekilde. Suç kimde Allah bilir...

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)