Fighter modeli sana biraz küçük kalabilir ve viteslide senin için iyi olur sonradan cg'ci olmayacaksan klasik caferacer benzeri olan RX9 ile başla büüyük ihtimalle 1 2 aya kadar kuba buna orjinal bir parça çıkarır 100 150 liraya motoru sana en az 100cc yaparlar zaten çevirmede sıkıntı yok kullan git.
http://www.ruzgarinizinde.com/sifir-...ka-cikartilir/
Yazıda detaylı olarak tarif edilmiş. Ruhsatı artık direk yazıcıdan çıkarıp veriyorlar gel git yapma veya adrese gönderme olayı yok. Fakat motorunuzla ilgili şase numarasını bir yere not alın ve ruhsatı alır almaz kontrol edin. Hatayı sonradan farkedip değiştirmeye kalkarsanız tekrar ruhsat ücreti ödersiniz. Ruhsatınızdaki araç sınıfı L1 olmalı. Onu da kontrol edin. Yanlışlıkla L3 yazılırsa motorunuzu B sınıfı ehliyet ile kullanamazsınız.
Şimdiden hayırlı olsun.
Ayrıca ruhsat işlemleri 88 TL'ye düşürüldü bilginiz olsun. RX9 3.525 TL + 88 TL ruhsat ücreti + 30 TL Yakıt (6 litre) = 3.643 TL Hayırlı uğurlu olsun
Tüm bilgiler için tekrar teşekkür ettim, valla fena heyecanlandım. Biran önce alıp havalar güzelken sağa sola tıfıl tıfıl gidesim var
Hırsızlık için tedbirlerinizi ihmal etmeyin. Ön tekere disk kilidi, arka tekere U kilit, şaseye gemi zinciri, kapalı garaj, kasko, gece bekçisi beyzbol sopası
Küba muba çin malı almayın hele de 50 ccde
SYM orbit veya daelim beagle bakın,3 ay sonra elinizde kalmaz.
Yuki snoopy aldim bir hafta kadar önce.
Fırsat bulursam bir inceleme konusu açacağım.
Şimdilik mutlu ve mesut geçiyor günlerimiz
en güzeli honda today motoru büyüteceğinizde elden çıkarırkende çin mallarına nazaran değeri çok düşmez.
Honda today mi kaldı gelmiyor artık ülkeye şimdi getirseler dünya para isterler. Dostum sen RX9'u al kendine 1 2 ay kullan sonra cc yükseltirsin muayenside 3 yıl sonra zaten 3 yıla kadar sen o motoru zaten değiştirirsin.
Bütün dünyada 50 cc kullanılıyor ve satılıyorken Yamaha ve Honda'nın Türkiye'ye 50 cc getirmemesi üzücü
Evet, haklısınız. Honda'nın Metropolitan 50 diye bir modeli var, yeni nesil Today denebilir. Görüntüsü de gayet güzel fakat getirmiyorlar..
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:49 ----------
Bu arada arkadaşın sorusuna cevaben, Motoran Allegro 50 düşünülebilir. Tip olarak gayet güzel. Fakat yedek parçası, servisi vs. sorun olur mu, bilemem.
50cc kullanıcısı kişiler şehir içi kısa mesafe kullancılarıdır. Bunlarda ya emekli maaşı ile geçinen yada maddi durumu çok iyi olmayan öğrenci kesimi olacaktır. Bu adamların Honda Yamaha almaz çünkü servis ücretleri ve yedek parça pahalılığı fazla gelir. Çin mallarına yönelik hareket edeceklerdir. Honda Yamaha'da bunu biliyor bu yüzden getirmiyoruz. Yedek parça sıkıntısı yaşanmayacak 2 marka var mondial ve kuba bu markalarda da Kuba galip geldi diye görüyorum ben şimdiden 3 tane 50cc modelleri var adamların mondial takip ediyor şuan demek ki kuba ya çok hızlı yada çalışmalarını önceden hazırlamıştı. Ki 50cc caferacer tarzı motor ülkemizde ilk diye biliyorum ben.
Arkadaşlar bugün Kuba RX9'u geldiği gibi aldım mağazadan. Sarı renkli, görüntüsü hoş. Eminim birkaç dokunuşla çok daha güzel hale gelecektir. Fakat motor giderken sanki arada benzin almıyor veya çekmiyor gibi zorlanıyor. Bu motorun açılması gibi bir sorundanmı kaynaklanıyor, yoksa motorda bir sorun olabilir mi.
Bu da ilk resmimiz
Hayırlı olsun güle güle kullanın.
Birkaç gün kullandıktan sonra izlenimlerinizi de yazarsanız, veya bir video çekerseniz çok makbule geçer
Motorun benzin almaması olayı şayet yüksek hızlarda oluyorsa, o aracı "moped" sınıfına sokan hız sınırlayıcının marifeti. Yasaya göre saatte 45 km hıza ulaşıldığında motorunuzun gücünü kesmesi gerek.
50lik bir motor alacak olsam kesinlikle 2.el bir today alırdım. Vitesli tercih etmeyeceksem tabi
Hocam şu an toromanla takılıyoruz, bir tane resim eklemiştim yukarıya. Fakat bazı sorularım ve sorunlarım var işler yoğun olduğundan dolayı pek ilgilenemedim.
Öncelikle motorun cc'yi 100'e çıkarmazsak sanırım gerçekten çok amatör kalacak. Çünkü çok basit bir yokuşu bile 1. viteste çıkıyorum, kalabalık bir caddeyse arkamdaki araçlar çıldırıyor tabii. Diğer yandan bu işlemin nasıl yapılacağını bilmiyorum, açıkçası buradan bir arkadaş 100-150 TL'ya yaptırırsın demiştifirmaya sorduğumda çıktığında 300-350 olur dedi firmaya da güvenim kalmadı.
Fakat her şeye rağmen keyfi bir başka güzel, hız önemli değil ama şu yokuşları daha rahat çıksam süper olacak
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)