Honda Cbr250 R Motor Soğukken Gelen Ses
Reklamlar
-
02 Ağustos 2017, 12:02
Merhaba arkadaşlar hepinize iyi günler benim motorum cbr250r motoru ilk çalıştırdığım zaman örneğin sabah bu videodaki gibi ses geliyor takırtı sesi ve motor stop edecek gibi oluyor az geçince motor çok az ısınınca ses de gidiyor o stop edek gibi durumda gidiyor sorun nerede olabilir rolanti ayarı bozuk motorun ondan olabilir mi birisi ses için egzantrik zinciri değişmesi gerek dedi birsi debriyaj balatası değişmesi gerek dedi cbr250 lerde bu ses kronik diyen de var sizce durum nedir dediğim gibi motor soğukken yapıyor mesela sabah çalıştırınca böyle yapıyor aradan 5 6 saat geçip çalıştırsam yapmıyor normal çalışıyor uzun süre 10 15 saat sonra çalışmadan sonra yapıyor link aşağıda
https://www.youtube.com/watch?v=8O2UQM-HAD8
Reklamlar
-
14 Ağustos 2018, 08:16
Bu ses benim motordanda ara ara gelmeye başladı. Sebebi bulabildiniz mi ?
-
14 Ağustos 2018, 08:22
Benimkinde de var konu takip
-
14 Ağustos 2018, 08:26
Subap ayarlarından olma ihtimali yüksek.
-
14 Ağustos 2018, 08:37
Egzantrik zincir gergisinden olabilir. Değiştirip denemenizi öneririm.
Veya en azından gerginin tapa vidasını söküp gergiyi sıfırlayıp tekrar tapa vidayı takıp deneyebilirsiniz.
Eğer ki triger zincir gergisinden kaynaklı ise, triger zincirinizin boşluk ayarı doğru olmadığından bu sesi yapıyor ve önemsenmez ise çok ciddi masraflara neden olabiliyor. Sanırım şu anki fiyatı 150-250 TL arası olmalı. Yan sanayisini 3/1 fiyata bulabilirsiniz. Mutlaka değiştirip denemenizi öneriyorum, sorununuz büyük ihtimalle düzelecektir.
-
14 Ağustos 2018, 10:43
Birkaç hafta önce servise götürüp sordum, Herhangi bir problem olmadığını söylediler. Ses debriyaja basınca gidiyordu.
-
14 Ağustos 2018, 12:39
E.Yzr adlı üyeden alıntı
Bu ses benim motordanda ara ara gelmeye başladı. Sebebi bulabildiniz mi ?
vallahi devam ediyor ses ama herkes egzantrik gerigisinden kaynaklı diyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:14 ----------
Kural [ Z ] adlı üyeden alıntı
Egzantrik zincir gergisinden olabilir. Değiştirip denemenizi öneririm.
Veya en azından gerginin tapa vidasını söküp gergiyi sıfırlayıp tekrar tapa vidayı takıp deneyebilirsiniz.
Eğer ki triger zincir gergisinden kaynaklı ise, triger zincirinizin boşluk ayarı doğru olmadığından bu sesi yapıyor ve önemsenmez ise çok ciddi masraflara neden olabiliyor. Sanırım şu anki fiyatı 150-250 TL arası olmalı. Yan sanayisini 3/1 fiyata bulabilirsiniz. Mutlaka değiştirip denemenizi öneriyorum, sorununuz büyük ihtimalle düzelecektir.
Herkes sizin dediğiniz gibi egzantrkten kaynaklı diyor hafta sonu ustaya gideceğim baktırmak için ama egzantrik gerigisinin iyi durumda olup olmadıgını biz nasılanlarız nerede bu egzantrik gerigisi acaba
-
14 Ağustos 2018, 14:36
Telefondan pek bir şey duyanadım ben, ısınınca geçiyorsa sorun yoktur
-
14 Ağustos 2018, 14:47
Motorda anormal bir ses yok. Soğukken rölanti düzensiz motor düşük devirde çalışıyor. Neredeyse stop edecek bu ses ondan geliyor. Bence subap ayarı yapılması gerekiyor.
-
14 Ağustos 2018, 16:22
Nette ekzantrk gergi denen parçayı bulamadım. Var mı sizlerin bildiği ? Alıp takalım
-
14 Ağustos 2018, 16:29
Gaz verince ses azalıyor mu
-
14 Ağustos 2018, 17:35
-
15 Ağustos 2018, 09:26
Bu sorun egzantrik gergisi değişimi ile geçiyor diye bende tahmin ediyorum ama bende farklı bir sorun var depodan yolda giderken uğultulu bir ses geliyor geliyor depo tam oturmamış gibi sanki ama depo tam yerinde bu sesi nereden yapar depoyu az bastırınca ses gidiyor gibi oluyor ne yaptuysam bulamadım gitti
-
15 Ağustos 2018, 09:29
Bugün servise gidip parçayı sipariş ettireyim
-
Merhaba hocam bir kaç yıl geçmiş ama sorunun neden olduğunu öğrenebildiniz mi? Bu durum bende havalar çok soğukken ilk çalıştırmada oluyor devir 2 binde seyrettiği sırada motor ısınıp rölanti devri 1500 e düşünce kesiliyor.
-
Egzantrik gergisi veya subap ayarları ile elleşmeyin boş yere . Eğer debriyaja basinca kesiliyorsa bu kronik debriyaj tas sesidir.
Fazla önemli bir sorun değildir. Hondanin bazı yüksek CC modellerinde de bu sesi yapar.
Bu sorun zaten cbr 250 de bilinmesi gereken kronik bir sestir.
Bu kadar mesaj yazan kullanıcı arkadaşın bunu bilmemesi çok üzücü bir durum.
NOT: BU MOTORUN KULLANICISI DEĞİLİM.
-
cycle slip adlı üyeden alıntı
Merhaba hocam bir kaç yıl geçmiş ama sorunun neden olduğunu öğrenebildiniz mi? Bu durum bende havalar çok soğukken ilk çalıştırmada oluyor devir 2 binde seyrettiği sırada motor ısınıp rölanti devri 1500 e düşünce kesiliyor.
Geçen yıl satmadan önce servis debriyaj tas sesi demişti. 14bin km kullandım sıkıntı çıkarmadı
-
Bariz debriyaj tası, ama enjeksiyonlu motorun soğukken 1600-1700 devirde çalışıp ısınınca 1400-1500 civarına inmesi lazım. Senin motorun resmen 1000 devirde çalışıyor, ondan dolayı seste daha fazla geliyor.
(Aynı ses bende var ama benim motorum karbüratörlü olduğu için soğukken rölanti düşük. Düşükken ses fazla geliyor, rölanti devri yükselince seste kesiliyor)
-
Bende de bu şekil ve tastan geldiğini düşünüyorum aynı şekilde fakat debriyaja basıldığında kranktaki yük azalıyor olabilir mi böyle bir ihtimal var mı diye düşünmedim değil. Ne diyorsunuz böyle bir şey mümkün mü?
-
Devri biraz daha yükseltip sabit tuttuğunda ses kesiliyorsa motorunda hiç bişey yok boşuna kurcalama
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)