Öyle ahım şahım bi motorum yok.2012 model ybr 125'im var.
Aşırı gazlı ve devirli kullanıyorum.Sakin fıtı fıtı 40'da gidemiyorum.Sürekli bi gaz açma isteği var.
Sizce bu huyum zararlı mı ? Yeni başladığım için bana mı hızlı geliyor anlamadım
Öyle ahım şahım bi motorum yok.2012 model ybr 125'im var.
Aşırı gazlı ve devirli kullanıyorum.Sakin fıtı fıtı 40'da gidemiyorum.Sürekli bi gaz açma isteği var.
Sizce bu huyum zararlı mı ? Yeni başladığım için bana mı hızlı geliyor anlamadım
Motorun ömrü için tabi çokta yararlı değil.Senin ömrün içinde değil biryere patlarsın,birine çarparsın sorun olur yani.Yapamıyorum diye birşeyde yok.Önce kafanda yapabileceğine inanman gerek.Sonra dozu yavaş yavaş düşürürsün.Sonunda kendine baktığında hangi noktaya geldiğini anlarsın.
Hmmm.
Aynı problem bende de var.
Sebebi neydiki.
o motorda öyleyse racingde hiç sakin kullanamazsın baya tehlikeli
yakına patlarsın sen bi yere; tuhaf tuhaf konular, sorular, istekler... senin sonun hayır değil
Hiç beklemediğin bir anda kaza yapınca geçiyor o istek. O zamana kadar full ekipman giyerek sakat kalma ihtimalini azaltabilirsin.
Motosiklet hayatımın ilk 4 5 yılında kesinlikle bende öyleydim.
Sonradan duruldum fazlasıyla şimdi küçük bir şehirde yaşıyorum çoğu motosiklete binişimde 60 ı geçmiyorumdur.
Biraz gençlik ateşiyle alakalı şuan yavaş yavaş sürmek bana fazlasıyla zevk veriyor.
Yanyan ,olur öyle ben de kendi motosikletimi ilk aldığım zamanlar oyleydim . Sonra ne mi oldu ? Bi yere patladim o his geçti , tabi beraberinde 2 kırık bıraktı ama geçti
Enduro kullanıyor olsaydın böyle bir huyu problem olarak görmezdin güzel kardeşim benim...
Hani kendi kolunu bacağını kırmayı hatta Allah korusun ölmeyi sorun etmezsin tamam ama...
Başka birinin sebebi olursan ne bu dünyada ne obur dünyada iki yakan bir araya gelmez...
Yaz kenara.
O özgüvenden oluyordur. Bende de vardı bu his , artçıyla 40 ile virajda patlayınca azaldı. Sonra tekrar geldi bu özgüven. Dik yokuşta yine artçıylayken tekere gelip yeri öpünce dahada azaldı. Ara ara apaçilikler oluyor yine tabi ama genel olarak sakinleştim. Ekipmanları eksiksiz giy düşmeye hazır ol. Düşmeden öğrenilmiyor bu alet
Devirli gidince çok yakacağını düşünerekten yavaş gidebilirsin )
şimdi egonu ya hız yaparak doyurucaksın yada dışardaki insanların sana bakışlarıyla. ybr de görsel olarak fazla dikkat çekmiyen bir motor olduğu için egon davranışlarını etkiliyor. genç yaşlarda egoya söz geçirmek çok zorken yaş ilerledikçe yavaş yavaş etkisini yitirir. bunlar göz önünde bulunduğunda tavsiyem chopper motosiklet alıp ego beslemenin güvenli camiasına girmeni öneririm.
Yavaş gitmek harikadır. Yolun keyfini çıkartarak, etrafı güzelce seyrederek.
Googleden motor kazaları diye gir görsellerden bakın.
Sonra yorum bekliyorum.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)