Yolda 4.viteste gidiyorum diyelim,ilerde durmam gerekiyor.Direk çat çat 1 e indiriyorum.
Sizin tarzınız nasıl ? vites düşürürken gazda veriyor musunuz ?
Yolda 4.viteste gidiyorum diyelim,ilerde durmam gerekiyor.Direk çat çat 1 e indiriyorum.
Sizin tarzınız nasıl ? vites düşürürken gazda veriyor musunuz ?
Çok fazla kurcalama bozulur.
Bir gün Temel kamyon alır.Fakat ehliyeti yoktur.Kendine bir şoför alıp yola çıkarlar.Bir kaç saat sonra komyondan garip sesler gelir.Şoför Temel'e kamyonun vitesi kırıldı der: Temel sinirlenerek
-Tabi ki kırulır yola çıktığımızdan beri habire vitesle oynayir duraysun. der.
Mazallah sakat eder. Frene basarak devir düştükçe vites düşürüyorum
kesin duracağına eminsen düşürebilirsin.. ama mesafeye göre ayarlayıp kademeli olarak yavaşlayıp her viteste motor freniylede yavaşlayabilirsin.. direk 1 e çekmekle şu sıkıntı olabilir eğer durmazsan tekrar yükseltmen gerekebilir.. yani hızına göre ayarlayıp yavaşlayarak kademeli düşürmende fayda var.. her ikiside kişinin kullanımına bağlı olarak uygulanabilir bence..
Gaz kapatırım
Yavaşlayınca çat çat düşürürüm gaz verip düşürürüm genelde bellide olmuyor
Vitesi düşüreceğin zaman önce debriyaj sıkılır ardından gaz verilir ardından vites düşürülür.Devri yükseltip vites düşürmek amaç. Çat çat atarsan zamanala şanzıman dişlileri birbirini yer. Hem bu şekilde düşürünce artçıdan kafa darbesi de almazsın
Kesin bir şekilde var mı dişlileri yediğine dair.
Yavaşlayıp usluca çat çat indiriyorum vitesi ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:45 ----------
Kesin bir şekilde bir bilgi var mı dişlileri yediğine dair ?
Yavaşlayıp usluca çat çat indiriyorum vitesi ?
Kesindir araştırabilirsin.
https://m.youtube.com/watch?v=tPTNTZk9JfQ
Barkın abiyi izle yoluna bakb
Direk 1'e düşürmek derken?
Aska hiç bir durumda debriyajı bıraktığım an başımı belaya sokacak bir viteste olmam. Yavaşlar seri düşürürüm, blok düşürürüm, tek tek kompresyonla düşürerek yaklaşırım; ama asla debriajı bıraktığımda başımı belaya sokaca bir viteste olmam.
Artçıdan artçıya fark var.Motor ile bütünleşen bir artçı ile seyehat etmek tek kişi sürüyormuşsun gibi varlığını yokluğunu hissetmessin.
Eğer 6.vitesde isem önümde ışık varsa gazı keser yavaşlarım.Durma pozisyonuna geçmeden boşa geçmiş olurum.Çat çat diye tabir etselerde o çat çat diye geçmiyor elbette.Eğer çok yavaşladın ise bağzen geçmediğide olur o zaman hafif ara gazı veririm öyle geçer.Vitesde sertlik hissettiğim zaman zorla geçirmeye çalışmam,hafif ara gazı akabinde vites geçiyor.
Rahmetli barkının dediği gibi yapıyorum ama fren olayını yapamıyorum.Debriyajı sıcaksın gaz vereceksin frene basacaksın vites atacaksın.Ben debriyajı sıkıyorum gaz veriyorum vites atıyorum.
Uzun mevzu, ne kadar mesafese duracaksin? Ani mi duracaksin panik mi duracaksin planli mi duracaksin? Anlasilan karaduzen ogrenmis kullaniyorsun motoru, acil bu isin ilmini ogrenmeni tavsiye ederim.
Abi naptın sen zaten vites düşürürken sesi dinlersen 4 den aşşaya düşerken çat çat ses gelir her düşürmende AMAA 1. vitese attığında ÇAAAATTTT die dah yüksek bi ses gelir o sesin anlamı şanzumanın feryadıdır.
Tabii ki yok. Sanzimanlarda asil disliler her zaman birbiriyle temas halindedir. Dislinin disliye gecmesi soz konusu degildir.
Birbirine gecen kisim "Kopek disleri" denilen cok daha saglam ve az sayida cikintidan olusan baska bir mekanizma. Ara gaz vermek sart degil. Ama cok yuksek hizda 1'e inmen zorlayabilir bu kopek dislerini. Onun yerine yavaslarken durmaya yakin alin bire veya bosa.
gece yatiyodum uzaklardan bi egzoz sesi.. sonra tam önümde ki kasise geldi olduğu yerde trank traank traank vites dusurdu, kaldirdim kafayi baktim r25. sonra biraz düşündüm koydum geri kafayı uyudum
Ben hep birinci viteste gittiğimden beni etkilemiyor.
teker döndüğü sürece vites düşürürken hayatta 1 e atmam anca durunca
Tam duracağım zaman 1'e atıyorum vitesi.2'ye kadar indiririm öyle giderim ışıklara kadar.Debriyaj sıkılı gidersen ani bi olayda manevra yapma şansın azalır.
kesin bilgi ne ya? adam motoru açıp sana şanzıman dişlilerinin fotoğrafını mı atsın? azıcık mantık yürütürsen anlarsın dişlileri yiyeceğini.
izle şunu bi
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)