Malum burada hava yazın 10-15 derece civarı, geceleri 5 e kadar düşüyor. Kışın zaten süremem. O yüzden tümden kışlık ekipman sipariş ettim.

Sorun şurda, hepsini en ucuzundan seçtim. Revzilla.com'dan. 1-2 haftaya ulaşır sanırım.

Ceket : Fly Terra Trek 4 Jacket = 170$
Don : Spidi Superstorm H2Out Pants = 130$
Eldiven : Moose Racing ADV1 Gloves = 70$
kask : GMax GM11D Expedition Helmet = 120

Toplam = 500$

Yorumları bol bol okudum, ceket ve pantolonda tereddütüm yok ta eldiven ve kask konusunda problemlerim olacak sanırım. 1-2 ay kullanabileceğim motorsikleti, şuan ekipman olmadığı için yatıyor öyle arada bakkala falan gidiyorum ki onda bile korkuyorum ıslak yol kaysa beyin tereyağı olacak diye, o yüzden kask ve eldiveni en ucuzundan aldım(güvenlik standartlarından geçmiş, Dot ve EG mi ne onaylı, hava kanalları vs var. Geçen hafta dayının tekiyle ekipman muhabbeti ediyorduk, ben senin yaşlarındayken kot + gömlekle sürüyordum şimdi romatizma'mı dersin, ciğer tıkanıklığımı vs hepsi aldı başını gidiyor o yüzden ceketini ve pantolonunu her zaman rüzgar+yağmur geçirmez al dedi, kask alırken de güvenlik segmentlerine bak, pahalı kask daha güvenli demek değildir demişti, dinledim dayıyı, ktm 690 enduroR sürüyordu ve 80 yaşındaydı kafadan.

Ama sonraki yaz için kask önerisine açığım. Motorsiklet Drz400, %50 yol %50 arazi kullanıyorum. Bana yoldayken rüzgar yemeyecek, arazideyken de rüzgar alacak ve toz tutmayacak kaliteli bir kask lazım...

Teşekkürler yorumlarınız için şimdiden.

edit: Motorsikletin durumu ne diye arkadaşın kaskı alıp anayola çıkmıştım, ölüyordum resmen. -30larda, -20lerde t-shirt+ deri ceket ile gezen ben 5dk da titremeye başladım. Soğuk rüzgar korkuttu açıkçası. Kask umarım hava almıyordur alıyorsa yandık.(alıyor doğal oalrakta yani abartılı değildir inş)

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:05 ----------

......... Help!