Üç büyük ilimiz dışında, ART'ın Erzincan, Antakya, Denizli, Uşak, Salihli, Edremit, Bursa, Antalya, Alanya vb. illerde eğitimleri oluyor. Mesela 8-10 Eylül Salihli, 15-17 Eylül Antalya eğitimleri
varmış. 22-24 Eylül Bursa, 19 Eylül-1 Ekim Ederemit ve benzeri... OMM'nin de Eskişehir, Mersin, Adana, Bursa vb. illerde eğitimleri düzenleniyor. Bu sürüş okullarının Web sayfaları eğitim takvimleri konusunda çok güncel olmuyor. Sayfalardaki iletişim formlarındaki mesajlara veya epostalara cevap vermekte biraz eksik kalabiliyorlar. O nedenlerle eğitimlerin ne zaman nerede olacağını takip etmek için facebook sayfalarını takip etmekte fayda var. En hızlı oradan haberdar olunabiliyor. OMM'nin bir eposta listesi var. Ona kayıt oluna bilir. ART, Motto, ADARAT vb okulların eğitimleri hakkında somut detaylı bilgilere telefonla yanıt aramak eposta yazmaktan daha verimli oluyor. Eğitimde eğitmen başına en fazla kaç katılımcı olacak, ücret ne olacak, katılmak için şartlar gibi konularda telefonla bilgi almak daha etkili ve hızlı.
Normalde takvimde olmayan yerlerde eğitim yapmak için belli sayıda insanın bir tarih üzerinde anlaşmasını istiyorlar. Katılımcıları kendileri bulmak imkanları pek olmuyor. Grup kendisi oluşsun ve onları arasın istiyorlar. O da ne kadar sık olabiliyordur emin değilim. Ben daha önce eğitim almamış 5-6 arkadaşımı eğitim almaya ikna edip aynı hafta sonuna hepsini organize edebilir miyim emin değilim.