Bahsettiginiz bu "Yerli üretim"ci abiler enduro yapacak mi onu deyin hele...
Sektör karaköye döndü yeminle, kimin eli kimin cebinde belli değil.
Bahsettiginiz bu "Yerli üretim"ci abiler enduro yapacak mi onu deyin hele...
Sektör karaköye döndü yeminle, kimin eli kimin cebinde belli değil.
Bir gün olacak dedim, oldu
Ben de yukarıda aynı şeyi vurgulamıştım.Beyaz eşya örneği verilmiş ( ki sadece iç piyasa değil, Dünya'ya satıldığı için ayakta.)Tekrar altını çizeyim. Yüksek tutarlı yatırımlar, dış pazarda alıcısını hazır etmediğiniz/bulacağınıza emin olmadığınız sürece ya-pı-la-maz.
Üretim bandı, vardiya dediğin şey, garajında malzemeleri alıp, (hadi oldu diyelim) orjinalinin yarı fiyatına motorsiklet üretmeye benzemez.
Burada ürettin diyelim ve yıllık 100 bin satış hedefin var. (Mevcut durumda pazarın 2/3 'ü
Ne Avrupa, Japon bilgi birikimi ve kalitesine ulaşabilirsin (Kalite arayan müşteri için. Hadi ulaştın diyelim, güvenini kazanmak bile yıllarını alır), ne de her türlü zamma rağmen Uzakdoğu ile fiyatta yarışabilirsin. (Buna zaten bişey yapamazsın. Yıllar sonra da yarışamayacaksın )
Bugün biri çıkıp "Ben torunum için açıyorum bu fabrikayı" der de, bugün ve önümüzdeki bilmem kaç yılda hükümetin her konuda tam desteğini alırsa, torunu olmasa da onun çocukları belki, "Ulen, babamın dedesinden Allah razı olsun" der
Yani kısacası, o iş yaş
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
Yazılanlardan anladığım kadarıyla avrupa dan gelene vergi yok. Uzak doğuya var. Bu durumda Honda , Yamaha zaten avrupa üzerinden ürülerini ülkeye sokuyorlar yani yamaha avrupa, honda avrupa. Bu gümrük vergisi artışı çinli yi etkileyecek gibi görünüyor. Tabi yamaha honda vs bunu kara çevirirlerse bir şey diyemem.
Heeeh, artık yerli üretici rahatlar
Listeler çıkmış. 2017-18 Eylül Türkiye'de düşük en düşük sıfır motorsiklet satış "rekor" sezonuna hoşgeldiniz.
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)