Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yerli Motosiklet Üreticilerimiz?

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Alıntı Pesimist38 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Üreticimi yerli mi çinden alıp burda toplamayla üretici olunacağını hiç sanmıyorum tam tamına bütün parçalarını üretip toplayamayacak bir ülke olduğumuzu düşünmüyorum ancak bişeyler yolunda mı gitmiyor yoksa insanımızın işine mi gelmiyor bilmiyorum ne oluyor ama ortaya bişey koyamıyoruz abi üzücü bir durum yani tamamiyle yerli bişeyler görmek istiyor insan ama hayırlısı bakalım.
    Üretip toplayamayacak ülke değiliz ama tasarlayıp üretip toplayamayacak ülkeyiz. Tasarımını kendiniz yapmadığınız sürece o iş yürümez.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı MUSTAFA KIR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Param olsa basardım parayı açardım Türk markası motorsiklet. Tamamen Türk mühendisleri tarafından üretilen Her tür motorsikletler oh mis mis
    Param olsa size verirdim, neden olmayacağını birinci elden tecrübe etmeniz için

Alıntı RoofRoof adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Almanya,Japonya ve Kore'yi Türkiyeyle karşılaştırmak da ayrı bir hayalperestlik.
    Ama zaten sürreal bir başlık değil miydi ki bu? Unicorn tadında mitolojik bir varlık değil mi yerli motosiklet? Aklı başında kimse ciddi ciddi bu konuyu tartışıyor olamaz sonuçta...
    kefkes bunu beğendi.

kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yerli motosiklet üreticilerini baltalamayalim neler diyorsunuz mis gibi üretiyorlar işte, hep destek tam destek.

şaka maka yerli bir tek kadırga varsanırsam.

Yerli denilenlerin hepsi montaj yapıyorlar. Çinden ithal parçalar sayesinde. Yani yerli moto y o k

Yerli üretici firmalar hangileri ola ki.

Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Devrim Arabaları filmini izleyen yok mu?
    Onun gibi birçok örnek var ülkede. Ancak hem destek yok hemde cesur insan yok.

Utv ve mini araç üretmek istedim. Yapabilecek bilgi becerim var. Motorunu bile yapabilirdim. Ancak evrak kısmı neredeyse imkansız. Vazgeçtim.

yusufkalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA MT 07
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşte bu. Zamanında Almanya dayamış vergiyi, tak, BMW kurulmuş. Japonya dayamış vergiyi, tak, Honda çıkmış ortaya. Sonra Kore uyanmış duruma, bi vergi bi vergi, derken Hyundai çıkmış. Sıra bizde.
    Beni aldı bir gülme abi tezgaha bakamadım ya.
    Sanayi devi Almanya ile mi karşılaştırıyor sun bizi yoksa,teknolojisiyle koşan Japonya ile mı karşılaştırıyor sun abi.

Onlar olan firmalara teşvik olarak vergi arttırıyor bizdeki gibi sıfırdan olmayan bir şey için vergi vermiyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:14 ----------

Alıntı Ekarademir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Onun gibi birçok örnek var ülkede. Ancak hem destek yok hemde cesur insan yok.

Utv ve mini araç üretmek istedim. Yapabilecek bilgi becerim var. Motorunu bile yapabilirdim. Ancak evrak kısmı neredeyse imkansız. Vazgeçtim.
    Sizin burada yaptığınız araçtan mı daha çok vergi alırlar.Yoksa hiçbir işine çalışmadıkları yurtdışından gelen araçla mı daha çok kar ederler.Neden yaptırırsın lar yapmayın abi hazır getiriyor kullanın bana da Parasını verin.

Yıl olmuş 2017 bir araba,motosiklet yapmak bu kadarda zor olamaz yani.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    --------------------------------

Gassal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PS 150İ
    millet atomu parçalayıp zaman makinesi yapma derdinde bizimkilerin derdi de yerli araba yapabilirmiyiz,yerli telefon yapabilirmiyiz,kıçımıza su kaçsa oruç bozulurmu vs vs.

Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşte bu. Zamanında Almanya dayamış vergiyi, tak, BMW kurulmuş. Japonya dayamış vergiyi, tak, Honda çıkmış ortaya. Sonra Kore uyanmış duruma, bi vergi bi vergi, derken Hyundai çıkmış. Sıra bizde.
    Şöyle yazmayın gerçek zannedecekler.

Motosikleti
    Honda PCX 150
    cinli uretici ile fiyat, avrupali ve japon ile kalitede nasil yarisacak bu mechul yerli uretici acaba? adamlar yuz senedir motor uretecek sen daha adin sanin ortada yok adamla yarisacaksin hem de yuzde yirmilik bir avantajla. yerli dedigin uretici ortaya bir japon kalitesini cinli fiyatina koyar. millet donup bakmaz. o zaman dersin ki millete bunu alacaksiniz arkadas. kovarsin yabanciyi ulkeden vergiyle. ortada fol yok yumurta yok. ama vergisi var. bunun adi milli duygulari istismar ederek adam sovuslemektir. neymis yerliymis. avrupali amerikali bu yerli sevdasindan vazgeceli yillar oldu bile. adamlar artik fikirlerle kazaniyor. inovasyonla bizim hayal edemeyecegimiz zenginlikleri bir anda elde ediyor. biz adamlarin yuz sene oncesini hayal ediyoruz. turkiye kendine yetecek kadar kirmizi et uretsin once.

Hondo kamasaki yanaha suzumi

hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı mece14 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şöyle yazmayın gerçek zannedecekler.
    Bizim ufaklık bazen söz dinlemiyo. Tak, vergileri arttırıyorum, anında bitiyor yaramazlık.

Eşimin dırdırından iyice bezdiğimde de arttırıveriyorum vergileri, rahat bir nefes alıyorum.

Bunlar nasıl?

Pesimist38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Üretip toplayamayacak ülke değiliz ama tasarlayıp üretip toplayamayacak ülkeyiz. Tasarımını kendiniz yapmadığınız sürece o iş yürümez.
    Aynen öyle kardeşim bakalım ne zaman gerçek olacak bizim hayaller yada olacak mı

Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Konu hakkında biraz yazayım.

Dünyada tamamen kendi aracı üreten firma yok.

İlla ki bi yerlerden parça alınır toplanır.

Kendi kullandığım kamyondan örnek vereyim. İtalyan İVECO.

Şanzıman, direksiyon kutusu vb dişli olan parçalar ZF. Doğu Alman malı. (92 model). İVECO kendi üretmemiş. Daha iyi üretenin malını almış takmış.

Mazot pompası BOSCH. Oda Alman malı. Birçok kamyonda bu marka pompa olur.

İlk aklıma gelenler bunlar. Bunun gibi bir sürü şey var. Çoğu parça daha iyi yapan firmadan alınır kullanılır. Elektronik parçalar bi yerden başka parçalar bi yerden vs. Motor bloğu IVECO. Ama başka markalarda motor bloğunuda hazır motor alan firma var. Mesela Perkins motor. Bazı kamyonlarda kullanılır. BMC Levend'in Nissan motorlu olanı var mesela.

Örnekler çoğaltılabilir. Hemen hemen her marka bu şekildedir.

Motosiklettede bu var. Benim ilk aklıma gelen BMW'nin sanırım F650 modeliydi. Aynı motor Aprilliada var JAWA 650'de var.

Ligier markası varmış Fransa'da. Tripörtör üretirmiş. Bu markayı Kayseri'de biri satın almış. Lisansınıda almış fabrikasınıda. Makinaları vs getirmiş Kayseri'ye. Burda üretmeye başlamışlar. 5000 adet üretmişler. Yük motosikletini. Alan adam aynı zamanda mucit. Yanında çalışan ustada o şekilde. Usta ile samimiyetim var geçenlerde konuştuğumuzda uçak motoru denemeleri yaptıklarını söylemişti. Otoser markası.

Sonra bu fabrikayı desteklemek yerine köstek olmuşlar. Çok ağır vergi koymuşlar. Haliyle insanlar almamaya başlamış. Yani örnek verirsek 15000 liraya sıfır tripörtör yerine adam gider 10 yaşında pickup alır farklı bi markanın.

Sonra fabrika kapatmış. Şu an o fabrikada elektirikli ev aletleri üretiliyor. Minisan markası. Otoser toplarken öğrenmiştim bunları.

Yerli markalara bakalım.

BMC (British Motor Company) mesela. Aslında ingiliz malı. İngilterede batmış BMC. Sonra bizim Türkler demiş markayı satın. Markayı almışlar. Hatta bi ara TMC (Türk Motor Company) yapalım diye düşünselerde marka değişecek diye vazgeçmişler. Şu an fabrikası İzmir'de. Yerli malı.

Dünya üzerinde diğer markalar nasıl üretiyorsa bunlarda öyle üretiyor. Farklı farklı firmalardan parça alıp topluyor markalar. BMC'de o şekilde. Birçok ülkede otobüsleri kullanılıyor. Kayseri'de şehir içi taşımacılıkda çokca var mesela. Hemde doğalgaz ile çalışan otobüsler.

Yada Ford Cargo. Ford'un Avrupa'da ağır vasıta üretimi bitti. İVECO ile birleştiler. Ve IVECO EUROCARGO diye marka altında devam ediyorlar.

Fordun hakkınıda Otosan satın aldı. Üretim burda devam ediyor. Her yere ihraç ediliyor.

Karsan, Otokar vb örnekler de var. Karsan pejonun minübüsünü üreten fabrikaydı. Pejoyu bıraktı kendi devam ediyor kendi markasını kurdu. Otokar ise magirusu üretirdi. Şimdi kendi markası ile otobüs minübüs vs üretiyorlar.

Temsa'da o şekilde. Zamanında Mitsubishi üretmiş. Şimdi kendi markası ile üretim yapıyor. Birçok otobüs firmasında araçları var. 2+1 oluyorlar genelde. Çok konforlu araçlar ve tutuluyorlar. Yıllarca piyasaya hükmetmiş Mercedes Benzin otobüsünden vazgeçip Temsa alıyor otobüs firmaları.

Ayrıca bu saydığım firmalardan bazıları askeri araçda yapıyor. Yani yerli askeri araç.

Ağır vasıtada bence bi çok ülkedende ilerideyiz. Tabi Almanya vs ile kıyas yapamayız. Ama kötülenecek bi durumumuzda yok.

Yukarda yazdıklarımdan bi haber insanlar boş konuşuyor onu görünce üzülüyorum açıkcası. Tamam taksi üreten yok. Zamanında üretmişiz. Ama şimdi üretmiyoruz. Devam edilseydi şimdi taksi olarakda iyi yerlerde olurduk bence.

Bu ülkede zamanında uçan yapan olmuş. Vecihi Hürkuş'u, Nuri Demirağ'ı bi araştırın. Kendi imkanlarıyla uçak yapmış adamlar. Ama engellenmişler önleri tıkanmış vs vs.

Motorsiklet olarakda yerli diyebileceğimiz MZ vardı zamanında. Kombassan Kanuni

Bilirsiniz MZ alman malı. Almanya'da fabrikayı Konyalı Kombassan satın alıyor. Makinaları vs taşıyorlar.Kombassan Kanuni olarak bayada üretim yapıyorlar. Tamam Alman malı olanlara göre kalitesi düşük biraz daha. Ama yinede hala ayakta olanlar var. Ve hala asya ülkelerinin motorlarından kat kat iyiler. O fabrikada bitiyor çinliler piyasaya girince. Kanuni'de kendi üretmek yerine çinden getirip topluyor. Çünkü insanlar hayır için motor yapmıyordu. Ticari beklenti var. Dışardan getirip toplamak ucuz. Rekabet edebiliyorlar. MZ'i üretmeye devam etselerdi satamayacaklardı.

Geçenlerde bi motorcu abimle sohbet ediyoruz. Kombassan fabrikasını gezmiş. MZ döneminden kalma makinalar atıl vaziyetteymiş. "Görünce ağlayasım geldi" diyor adam.

Yani yapılamayacak şey yok. Yapılanları yazdım. Destek olursa herşey yapılabilir. Cesur insanlar gerek. Ve öyle insanlardan daha çok yerli malının arkasında duracak halk gerek bize.

Devrim Arabaları filminde adamlar 3 ayda araba yapıyor imkansızı başarıyor ama halk kötülüyordu. Arkasında durmuyordu. Geçti gitti Devrim Arabaları.

Şimdi bu konuda bile onu görüyoruz. Benim yazdığım markaları kötüleyenler küçük görenler çıkacak burda. Biz yapamayız edemeyiz şöyle olur böyle olur. Sizler bu şekilde köstek olduğunuz sürece bu ülke ileriye adım atamıyor.

Ülkemizde gerçekten çok zeki insanlar var. Ama imkanları yok adamların. Devlet öyle insanlara destek olsa birçok şey yapılabilir. Mesela Mennan Aksoy'u bi araştırın. Hayat hikayesini okuyunca sizde duygulanacaksınız.

Ben kendi çapımda elimden geleni yapıyorum. Mesela kamyon arıza yaptığında parça değişeceğinde usta 3 seçenek sunuyor. Orjinal İtalyan, Çin, Konya malı. Ben Konya malını kullanıyorum. İtalyan yada Çinli zengin olmasın benim toprağımın insanına gitsin param.

Giyim kuşamdada aynı şekil. Yerli olmasına dikkat ediyorum. Varsın dandik olsun. Varsın marka olmasın. Param ülkemde kalsın.

Yani sözün özü kendimizi kötülemeyelim.

Esenlikler.
    zekeriyaimam, MrMud, ahmetyildiz ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

yusufkalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA MT 07
    Alıntı MUSTAFA KIR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Param olsa basardım parayı açardım Türk markası motorsiklet. Tamamen Türk mühendisleri tarafından üretilen Her tür motorsikletler oh mis mis
    Türkiye'de yerli birşey üreticeksiniz devlete size izin vericek.
    Hiç uğraşmadan sadece gelen maldan pay almak varken neden kendi kendine uğraşsın ?
    Gerçekten yoksa onca insan bir araba yapamıyorlar mı ?

Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Üstteki yazımı düzenleyemedim. Buraya ekleyeyim.

Ben mesela. Çocukluktan beri icat peşindeyim. Birçok şey yaptım. Ama bunu okul okuyarak ilerletmedim. Okulunu okusam aç kalacaktım. Kendi işimi kurdum farklı alana yöneldim. Gördüğüm birçok şeyi yapabilirim. Yada bir makinayı izleyerek kusurlarını bulup daha iyisini yapabilirim. Halı yıkama işi yapardık. Otomatik halı yıkama makinası 40-50 bin liraydı. Babama dedim "bana 5 bin ver daha iyisini yapayım" Herşeyini çizdim parçaları araştırdım. Yani babam tamam dese çok daha iyisini yaparım. Ama babam " get eşşoğlueşşek icat çıkarma" dedi. 16 yaşındaydım sustum bişey demedim. Belgeselde 3 tekerlekli bisiklet gördüm. Dedemin evde onu yaptım. Diferansiyel sistemi bile kurdum zincirden dişliden. Daha üç tekerli bisiklet yoktu Türkiye'de. Ben yapmıştım çokda güzel olmuştu. 13-14 yaşındaydım. Ona ne mi oldu? Dedem bu ne böyle demiş çöpe atmış. Şimdi seri üretim olanları satılıyor.

Mini araç yapmak istedim. Yapıp sonrada devletten destek isteyecektim. İki zamanlı motor kullanacaktım. (onu yapabilirim) Herşey hazır plan proje vs. Aileme çevreme açtım bu durumu. Kimisi "aynı mehti emmin gibisin" dedi. (Oda yıllardır böyle şeylerle uğraşır. Yaptığı çeşitli icatlar var.) Annem "evlilik yaşın geçiyor hala neler peşindesin. Ona para harcayana kadar bir iki bilezik al kız istemeye giderken lazım olacak" dedi. Eniştem "bizim köyde bi deli vardı" diye başladı söze bana laf sokarak. Bende yapmadım. Hem elektirikli hem benzinli mükemmel bişey olacaktı. Şarj bitince benzinle devam edilecek ve bi yandanda yeniden şarj olacaktı. Kısmet değilmiş.

Şimdi ise ufak bi atölyede boş vakitlerimde motor filan topluyorum. Kendimi öyle avutuyorum. Planlarımı ise evlilik sonrasına erteledim.
    xterkan, bursalıali ve nokiaxxx bunu beğendiler.

"Yapıp sonrada devletten destek isteyecektim"

KumanBayram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Fizy 125 --> Pulsar 200 NS
    Kim bu yerli üreticiler hakikaten kim bu yerli üreticiler ya

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)