[QUOTE=shoeisever;4191913]2023'ü bekleyin arkadaşlar. Bu vergi Lozan yüzünden yürürlüğe girdi. 2023'e girdiğimizde süper güç olacağız.[/QUOT
Eğer bu bir şakaysa kötü, yok eğer şaka değilse daha da kötü...
[QUOTE=shoeisever;4191913]2023'ü bekleyin arkadaşlar. Bu vergi Lozan yüzünden yürürlüğe girdi. 2023'e girdiğimizde süper güç olacağız.[/QUOT
Eğer bu bir şakaysa kötü, yok eğer şaka değilse daha da kötü...
Sa-ta-ma-ya-cak-lar, yav henüz bayilerde 2016 makineler duruyor, mesela 2016mt25 15750ye satılmıyor aylardır,yeni makine yirmi bin üstü olacak, crf 250raly 25000, ybr 10O00 sınırına yaklaşacak.
.
Ekonomi de yerinde saymıyor, seneye sektör patlayacaktır.
Şuan için yapılabilecek şeylerden biridir en azından almamak, ben almayacağim.Sonra güncelleme
diye ağlıyor millet forumlarda, yapılabilecek daha iyi bişey varsa söylesin bilen.İmkanım
olduğu halde keyfimden vazgeçiyorum daha ne yapalim.Zamlandi demekle olmuyor.Doğadaki
organizmalar bile daha fazla birlikte hareket yeteneğine sahip insanlardan..
Başganlık gelince herşey güzel olacak :D
Hükümet hepten tersten Robin Hood gibi oldu CG motorculardan alıp Meclis Başkanının , Diyanet İşleri başkanının ve tüm devletlülerin arabalarını yeniliyor.
Ben memnunum yetmez ama Evet...
Verginin anlamı ne? Devlet için vatandaş ve vergi kelimeleri ne ifade ediyor?
KENAN SOFUOĞLU REİS tekrardan saraya gitse RECEP TAYYİP ERDOĞAN`la görüşse bu konuyu bizler için
En azından gümrük vergisi yüzde 20 den 10 a düşse...
REİS, Kenan Sofuoğlu`la ilişkileri baya iyi
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:33 ----------
bu açıklama biraz "alacaksanız alın, vallah sataram köyü" koksa da
seneye panigale almayı düşünenler; olmadı, az daha koyup ybr alır
bunlar zam değil zamcık çok büyütmeyin
Nedense bütün sorunlarımızın kaynağı devletmiş gibi bir düşünce alıyor bazen ?
Gücü yeten yine alacak. Senin benim almamamla hiçbirşey değişmeyecek yani.
Yamaha Honda hepsi 2017 model fiyatlara zam getirdi ona rağmen bayilerde motor kalmadi
İşte o gücü yetip, almayanlardan biri de ben oluyorum dostum.Hangi bayilerde 2017 kalmadı bilmiyorum ama benim bildiğim bayilerde 2017de var, 2016 da hepsi var..
Sağilmak istemiyorum çünkü, alan alsa bile tüketici olarak bi tepki oluşsun istiyorum satınalma açısından, keyfimden vazgeçip almıyorum -ki yılda 300 gün kullanan insanım.Hele şartlarını zorlayarak kimsenin almasını istemiyorum, yüzde 50 azalsa alanlar inanın sonuç verecektir sektör açısından. İste o alanlar hepimiziz.Ben elimi taşın altına koydum bu açıdan ve açıkladım da bunu, gerisi 'herkesin hayatina kimse karışamaz '..
Yapılabilecek bişey aklıma gelmiyor daha etkin, yazmasalar da kayıtlı olmasalar da onbinlerin okuduğuna inanıyorum şuraları..
Alıntı yapsam da kişisel olarak size hitaben yazmadım aslında, geneldir..
Öncelikle alaycı yazdığım için özür dilerim.
Aslında bu yazdığınız dövizle askerlik 5000 eurodan 10000 ya çıkınca gerçekleşti. Almanya konsolosluğunda en çok yapılan işlem vatandaşlıktan çıkma işlemi olmuş. Gelir 3 te 1 azalmış. Kısa süre sonra 6000 Euro yaptılar.
Ama motosiklet aynı değil. Tüketimde uzun vadede ikinci bir seçenek yok. Araba ve benzin vergileri bu konuda ne kadar geniş olduğumuzu ispatlamış durumda.
Ciddi söylüyorum tek yapmamız gereken elimizdeki motorlara uzun süre binmek arkadaşlar bu ne böyle zam zam almayalım emin olun ki geri vites yapacaklar.. uğramayın bile motosiklet bayilerine.
Ben tepki olarak almıyorum alırken de kullanırken de pahalı olması sigorta vergi benzin ancak kendimi zor tutuyorum
Her zamdan sonra aynı muhabbet:
1-)Almıyoruz abi
2-)Ben motoru bırakıyorum
3-)Sektör patlayacak
4-)Kimse almaz
5-)Alamaz vs diye uzaar gider.
Sonuç: Herkes gırtlağına kadar borca girip alıyor.1 sene hatta 3 ay sonra herkes bu duruma alışıp,8 bin'e aldığın motoru 11.300 yerine 11.000'e alınca "oo çok iyi almışsın" demeye başlıyor.
O yüzden kimse hikaye anlatmasın
bazı firmalar bundan etkilenecekler, ya buraya ciddi yatırım yapacaklar ya da satmakta zorlanacaklar, bu verginin amacı bu mu aslında?
neyse ben hep aynı motoru sürüyorum, etkilenmeyeceğim sizde öyle yapın ...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)