Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Köprüde eziyet..

REKLAM ALANI
    Duffy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MAJESTY 400 - DL800 SE
    bende geçen perşembe yedim ceza neymiş amirleri görmüş emniyet şeridinde gitmişim hadi ya dedim amir benimi görmüş bir tek dedim bak bütün motorlar oradan geliyor ne olacak dedim. Göstermelik 3-5 arkadaşı daha çevirdi ee dedim daha da geliyor dedim hiç bir şey diyemedi. Benle beraber birini daha çevirmişti tabi bizim motor pahalı ya geçirdi cezayı yanlız o gün o kadar motor arasından ceza yedim ya tebrik ediyorum emniyeti şimdi ödediğim ceza kadar kaçak geçecem köprüden ödeşmiş olacaz. Kuralsa kural durdurur ihtar edersin bir daha kullanmayın diye.
    2004 Gümüş BurgmAN400 - O artık yok >>> 2006 GSX600F Çirkin Kral - O da artık yok >>2007 MAJESTY 400 >> 2023 DL800 SE
    Çakma Vstrom

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    borty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kee-way 150 s.light
    Arkadaşlar bu konu ile ilgili wab sayfasından şikayetinizi teker teker usanmadan isim belirterek emniyeti serzenişlerinizi duyursanıza ben öyle yaptım

şunu unutmayın

BEN BİR CEVİZ AĞACIYIM GÜLHANE PARKINDA

BİZ BİR MOTOSİKLETLİ İNSANLARIZ İST SOKAKLARINDA

hem saygılı,hemde trafiğe yük getirmeyiz
    Türk olmayı sevsemde

Türkiyedeki her türlü sistemden iğreniyorum
    KIÇI MOTORUN SELESİNE DEĞEN HERKES ARTIK MOTOSİKLET VAZGEÇİLMEZİDİR.

ÇAĞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Racer 200 mavi
    Alıntı wiseguy adlı üyeden alıntı
    Sizce çok komik olabilir ama motorculara ve motorsikletlere karşı kampanya hız kazanmış durumda. Her yerde çevirmeler bağlamalar var.

Ve bu komployu düzenleyen hükümetten başkası değil. MEB sınavı kasıtlı olarak geciktiriyor, polis cezayı kesiyor, maliye kasasını şişiriyor....

Yarın öbürgün, belgeleriniz tam olsa da birileri haraç için yolunuzu kesecek.

Daha da kötüsü çok yakında çevre, bilmem ne adı altında yeni vergiler toplanacak...Ve çok yakışıklı yurdum insanı da forumlarda çil çil sırıtmaya devam edecek :
    Ben çilçil sırıtmıyorum arkadaşım..Konuyu komple oku sonra tam olarak yorumla.

Tepkimiz olmasa zaten bunu Köprüde Eziyet diye başlık yapmazdım. harfendaz'ın yaptığı küçük bir espiriye bende espiri ile cevap verdim.

Yapılan yıldırma çalışmalarından herkes muzdarip...

Anlayışın için teşekkurler.

bu sabah yeni yetme bir polis arkadaş beni de çevirdi sonunda.
    çıkarıp gösterdim ehliyet ve ruhsatı.dedim ki eskiden haftalarca görünmezdiniz,şimdi günde 5 defa çevirdiğiniz oluyor bizi.( beni değil tabi ki).
    hayırdır uygulama mı var.
    Çocuk ehliyete baktı,Mustafa abi dedi;
    -uygulama var ama son zamanlarda motosiklet sayısında büyük artış var.Bununla beraber motosiklet kazaları da arttı.Bu kazalarda motosiklet sürücüleri genellikle suçsuz.Ancak kaza yapan motosiklet sürücülerinin ehliyeti yok veya motor tescil edilmemiş (yani plaka v.s.yok)Tarafımızdan tutlan raporlar merkeze gidiyor ve istatistiklerde kaza yapan motorcuların % 80 i gibi bir kısmında trafiğe çıkış eksiklikleri var.Bunun için uzun bir süre bu uygulama devam etmekte ve edecek te.
    Buradan da anlaşılacağı üzere aslında belgeleri eksik olmayan motosiklet sürücüleri için her hangi bir sorun yok.Ha derseniz ki polis illa bir sorun çıkarır ceza kesmek için.Ama sonuçta araba da kullansanız adamlar ceza yazmak konusunda peşin fikirli iseler birşeyler buluyorlar.
    Vallahi kaskım başımda,ehliyet-ruhsat cebimde,motorumda sorun yok.Daha ceza yemedim.İnşaallah yemem de.

Bu arada polis arkadaş bana şunları da söyledi;
    -abi sizi diğer sürücüler yok sayıyor.bakıyorum motor sağ şaritte gidiyor,hemen arkasındaki adam onu şerit dışına iteliyor.yoksa motorcular iyi sürücülerdir,kolay kaza yapmazlar.
    Bu genç polisimizi düşüncelerinden ötürü tebrik ediyor,işlerinde başarılar diliyorum.

unutmayalım ki;kurallar insan hayatını korumak,kolaylaştırmak için.polis arkadaşlarımız da bunların uygulayıcısı durumunda.Hepsinin Allah yardımcısı olsun...

appleworm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    asya 125 t (ZEYTİN)
    Alıntı harfendaz adlı üyeden alıntı
    bu sabah yeni yetme bir polis arkadaş beni de çevirdi sonunda.
    çıkarıp gösterdim ehliyet ve ruhsatı.dedim ki eskiden haftalarca görünmezdiniz,şimdi günde 5 defa çevirdiğiniz oluyor bizi.( beni değil tabi ki).
    hayırdır uygulama mı var.
    Çocuk ehliyete baktı,Mustafa abi dedi;
    -uygulama var ama son zamanlarda motosiklet sayısında büyük artış var.Bununla beraber motosiklet kazaları da arttı.Bu kazalarda motosiklet sürücüleri genellikle suçsuz.Ancak kaza yapan motosiklet sürücülerinin ehliyeti yok veya motor tescil edilmemiş (yani plaka v.s.yok)Tarafımızdan tutlan raporlar merkeze gidiyor ve istatistiklerde kaza yapan motorcuların % 80 i gibi bir kısmında trafiğe çıkış eksiklikleri var.Bunun için uzun bir süre bu uygulama devam etmekte ve edecek te.
    Buradan da anlaşılacağı üzere aslında belgeleri eksik olmayan motosiklet sürücüleri için her hangi bir sorun yok.Ha derseniz ki polis illa bir sorun çıkarır ceza kesmek için.Ama sonuçta araba da kullansanız adamlar ceza yazmak konusunda peşin fikirli iseler birşeyler buluyorlar.
    Vallahi kaskım başımda,ehliyet-ruhsat cebimde,motorumda sorun yok.Daha ceza yemedim.İnşaallah yemem de.

Bu arada polis arkadaş bana şunları da söyledi;
    -abi sizi diğer sürücüler yok sayıyor.bakıyorum motor sağ şaritte gidiyor,hemen arkasındaki adam onu şerit dışına iteliyor.yoksa motorcular iyi sürücülerdir,kolay kaza yapmazlar.
    Bu genç polisimizi düşüncelerinden ötürü tebrik ediyor,işlerinde başarılar diliyorum.

unutmayalım ki;kurallar insan hayatını korumak,kolaylaştırmak için.polis arkadaşlarımız da bunların uygulayıcısı durumunda.Hepsinin Allah yardımcısı olsun...

harfendaz ab ne güzel yazmısınn. Gerçekten yeni yetme polis arkadaslar çok alakadar bu konuyaaa ve gerçekten yakından ilgileniyorlar. Ama tek endişem bir kaç yıl sonra abilerine benzemesii insallah böyle bisey olmass
    ben, ceytin ve ZEYTİN dağ bayır tepe gezer dolaşırız hiç sıkılmadan:D

wiseguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha TDM850
    Alıntı ÇAĞ adlı üyeden alıntı
    Ben çilçil sırıtmıyorum arkadaşım..Konuyu komple oku sonra tam olarak yorumla.

Tepkimiz olmasa zaten bunu Köprüde Eziyet diye başlık yapmazdım. harfendaz'ın yaptığı küçük bir espiriye bende espiri ile cevap verdim.

Yapılan yıldırma çalışmalarından herkes muzdarip...

Anlayışın için teşekkurler.
    Sevgili ÇAĞ, Sözüm sana değil elbette. Ancak sadece bu başlık altında değil, bugünlerde bu sitede ve diğer malum sitelerin forumlarında bu konu ile ilgili yüzlerce başlık açılıyor. Hepimizin derdi aynı.

Hakkımızla aldığımız motorsikletlerimiz ve ehliyetlerimiz olsa da devletimizi temsil eden bu kişilerce kötü tavırlara ve davranışlara maruz kalıyoruz.

Dahası, MEB gibi oldukça güçlü ve köklü bir kurumun sorumsuzluğu yüzünden. Her nasıl DIE satılan motorsiklet verilerini sunabiliyor ve geleceği öngörebiliyorsa, diğer devlet birimlerimiz de olanları ve olacakları görebiliyor olmalıdır. XXXXXXXX linkindeki söyleşileri de okuduğunuzda görebileceğiniz gibi, ortada bir dümen var. Dümenin başında kimlerin olduğu belli değil ancak kimin burunda olduğu çok belli..Bizler.

Evet, otomobil kullanıcılarına göre halen azınlığız. Yakın geçmişe kadar motorsiklet bir çoğumuz için heves ve hobi aracıydı. Havalar ısındığında garajımızdan çıkartıp hevesle bizi tatmin eden bir araç. Ancak, akaryakıt olsun, vergiler olsun, Çin malı ucuz motorsikletlerin de piyasamıza girmedinden ötürü insanlar ister istemez, zorunluluktan motorsiklet gibi alternatif, ucuz bir vasıtaya yöneldi. Ki artık bunun önüne geçilemez. Türkiye ve Türkler artık motorsiklete ısınıyor. Bir zamanlar motora binmekten korkan, şeytan icadı olarak düşünenler şu an motorsiklet vitrinlerini geziyorlar.

İşte bu noktada otomotiv sanayicilerimiz büyük bir korkudalar. Ya Türkiye, Fransa gibi olursa ? Ya insanlar arabalarını satıp motorsiklete yönelirse ? Ya motorsiklet otomobile bir alternatif olarak görünürse...ya talep düşerse...

Eminim bir çoğunuza bu tezim saçma geliyordur. Ama hatırlatırım...Otomotivcilerin büyük baskılarıyla halen AB'nin 5 yıldan beri üzerine basa basa şart koştuğu, gümrüksüz 2.el otomobil ithalatına izin veren yasayı erteletiyorlar...Yani, bu şartlar altında motorsikletin tırmanış trendini düşünürsek, sizce de aynı şartlar geçerli sayılmaz mı ? Soğutma kampanyaları...Fuar zamanı bombası olan ÖTV....Günde 3-4 defa çevrilen şöförler, sebep verilmeden sürekli ertelenen, plansız programsız ehliyet sınav sistemi.

Dahası, konuya ilgisiz olan dernek ve diğer kuruluşlar.

Çok daha önemlisi bir çok siteye sıkışmış, bir türlü birlik olamayan bizler....Birlik olmamız lazım. Sesimizi 1001 ağızdan farklı veryansınlarla değil...Tek ağızdan yapabilmemiz lazım. Yanılıyormuyum ?

Anımsıyorum da "Hamam" diye bir film yapılmıştı...Bütün tellaklar, ve hamamcılar Çankaya'ya yürümüştü

Sustuk...ve işte sıra bize geldi....

Motosikleti
    Honda Beat
    sürücü kurslarımı baskı yapıyo ne anlamadım. neyse ben ehliyeti aldım. bi tek muayenem yok. onuda bi yaptırsam çok iyi olcak.. ankara da henüz polisler sapıtmış değil. İstanbuldakilere allahtan sabır diliyorum.

Motosikleti
    sh300
    Devlet bir gelir kaynağı görürse bunu kullanır. Şu an en yüksek getiri ehliyetsiz motosiklet sürücüleridir. Doğal ekonomi olayı. Otomativ sektörünün işe parmak sokmasına gerek kalmamıştır. Ama wiseguy'ın komplo teorisi de gayet akla yakın ve göz ardı edilemez.

Motosikleti
    Kanuni Racer 200 mavi
    wiseguy haklısın, bizi bir rant aracı olarak görmeye başladılar, gel gelelim motorsiklet dünyasına katılan yeni sürücülerde bu konularda birleştirilmeli.

Tepki vereceksek bir organizasyon yapmalıyız, en basiti, karşıya geçerken köprüden, 10 ar motor bir araya gelip, yan yana durarak, aracların önünden 3 şeridide işgal ederek, araba gibi gidip, alın emniyet şeridiniz size kalsın diye biliriz.

Görüyorumda pekçok arkadaş yollarda motorsikletlilere yapılan haksızlıklardan dolayı serzenişte... Taraf olarak davanızda da haklı olduğunuzu görüyorum. Ama mademki herkesin ortak noktası trafik ve polisler neden imza toplayıp yukarı çıkmıyorsunuz??... Forumda fikirleri paylaşmak, hemfikir olabilmek ve birleşmek kolay ve rahattır. Ancak bunu dışarıya taşımak gerekir. Yani bunun için bir yazı yazılacak ve bu format kullanıcılara sayfa üzerinden sunulacak. Buradaki üye kullanıcılarda yazının altına imza atacak mümkünse yukardaki yetkili kişi kimse onun adresine postayalacak. Yada belki emaille ulaşılabilir. Ama en etkilisi ne kadar eskide olsa postadır diyorum ben... Bu çok zor birşey değil. Ve içinizden biri konuşması olarak aynı yetkili ile görüşmelere geçecek. Ve hatta denildiği gibi yollarda protesto izinli olarak yapılabilir. Ve hatta mümkünse ve organizasyondan emin olunursa basın bile davet edilebilir... Tabi bazı durumlar kolay gibi görünmesede yapılabilir. İzinli olduktan sonra kimseninde müdahele edeceğini sanmıyorum. Valilikten izin almak gerek... Wolksvogen için yapılan şenlik tadındaki toplantılar bile varken günümüzde motorsikletliler neden yapamasınki.. Önemli olan vurguyu iyi yapmak...

Hepinize başarılar diliyorum arkadaşlar, allah yardımcınız olsun...

vipseyahat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    Ben çözümü buldum fulyadan giderken köprüye yıldız katılımından giriyorum polisler solda kaldığı için orayı sağ emniyet şeridinden transit geçiyorum ordan sonrada maltepeye kadar sol şeritten devam sabahta saat 6.30 gibi geçiyorum kimsecikler yok köprüde yani anlıyacağınız 2 hafta daha böyle idare edicez. (Gerçi biraz uykusuz kalıyorum ama ceza ödemekten iyidir.)

Motosikleti
    Kanuni Racer 200 mavi
    Alıntı SenemiS adlı üyeden alıntı
    Görüyorumda pekçok arkadaş yollarda motorsikletlilere yapılan haksızlıklardan dolayı serzenişte... Taraf olarak davanızda da haklı olduğunuzu görüyorum. Ama mademki herkesin ortak noktası trafik ve polisler neden imza toplayıp yukarı çıkmıyorsunuz??... Forumda fikirleri paylaşmak, hemfikir olabilmek ve birleşmek kolay ve rahattır. Ancak bunu dışarıya taşımak gerekir. Yani bunun için bir yazı yazılacak ve bu format kullanıcılara sayfa üzerinden sunulacak. Buradaki üye kullanıcılarda yazının altına imza atacak mümkünse yukardaki yetkili kişi kimse onun adresine postayalacak. Yada belki emaille ulaşılabilir. Ama en etkilisi ne kadar eskide olsa postadır diyorum ben... Bu çok zor birşey değil. Ve içinizden biri konuşması olarak aynı yetkili ile görüşmelere geçecek. Ve hatta denildiği gibi yollarda protesto izinli olarak yapılabilir. Ve hatta mümkünse ve organizasyondan emin olunursa basın bile davet edilebilir... Tabi bazı durumlar kolay gibi görünmesede yapılabilir. İzinli olduktan sonra kimseninde müdahele edeceğini sanmıyorum. Valilikten izin almak gerek... Wolksvogen için yapılan şenlik tadındaki toplantılar bile varken günümüzde motorsikletliler neden yapamasınki.. Önemli olan vurguyu iyi yapmak...

Hepinize başarılar diliyorum arkadaşlar, allah yardımcınız olsun...
    Sizde bize yardımcı olun, hep beraber organize olalım ve hem buluşup gezelim, hemde tepkimizi gösterelim.

Bu arada köprüde 2 polisle konuşdum, bu sert kararların amacı insanları ehliyet almaya sevk etmek.

Son satışlar doğrultusunda ehliyetsiz sürücü patlaması olmuş, sebep buymuş.

wiseguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha TDM850
    Alıntı ÇAĞ adlı üyeden alıntı
    Sizde bize yardımcı olun, hep beraber organize olalım ve hem buluşup gezelim, hemde tepkimizi gösterelim.

Bu arada köprüde 2 polisle konuşdum, bu sert kararların amacı insanları ehliyet almaya sevk etmek.

Son satışlar doğrultusunda ehliyetsiz sürücü patlaması olmuş, sebep buymuş.
    Aslında aklımdan bir organizasyon ayarlamak geçiyor. Ama ne var ki, şu engele takılıyorum. Konumuz çoğunlukla ehliyetsizleri ilgilendiriyor ve ehliyetsiz organizasyon yapmak kadar da saçma bişi olamaz

Ama yine de ehliyet sınavlarının KASITLI olarak geçiktirilmesi, TÜM motorsiklet sürücülerine uygulanan eziyetler, bilinçsiz otomobil şöförleri, yakıt zamları, köprü geçiş ücretleri gibi hepimizi ilgilendiren ortak konular için yasalar çerçevesinde haraket ederek, şikayetlerimizi paylaşmak/dile getirmek...

Fikir ve yorumlarınıza açığım (lütfen mantıklı cevaplar olsun)

Selamlar,

Motosikleti
    Kanuni Racer 200 mavi
    Evet yahu neden belli dönemlerde sınav yapılıyor?

Bukadar saçmasapan bir olay olabilirmi? Param varsa motorumuda aldıysam kısa sureler icersinde ehliyetimi temin etmem için, devletin kurslar vasıtası ile ilgili imkanları sağlaması gerekir..

Ehliyet ala bilmek için bilmem kaç ay beklemekde ne saçma!!

Bir dostum ilkokul mezunu ve garibim Çoğunluğu ilkokul mezunu olan bir ülkede ehliyet alam imkanından yoksun .... Bu yaşdan sonr5ada okuması imkansız...

Burası Türkiye...

Allahdan 18 sene once aldık ehliyeti..Ozamanlar ne kolaydı yaf

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler