Her zaman diyorum yok 140 ile geçiyormuş,arkadaşım siz motosikletinizi ve kendinizi araçtan saymazsanız,trafikte kimse motorluları adam yerine koymaz.
Nasıl bir otomobil,tır,kamyon takip mesafeli ilerliyorsa sizde öyle yapmalısınız
Ben hızlı olmak için motor aldım,aradan dereden 140 ile geçmek için diyorsunuz,yok öyle birşey.
Herkes gibi sizde trafik kurallarına uymak zorundasınız,dünyayı kurtarmayamı gidiyorsunuz Allah aşkına.
Özel pist olur,basarsınız sadece kendi can güvenliğiniz tehlikededir.Oysa trafikte zincirlemeye sebep olabilirsiniz.
Motosikleti hızlı ulaşım aracı olarak görmek,motosiklete yapılan saygısızlıktır.
Yarışlarda görülen hızlar,binbir emniyet kontrolünden,asfalttan tutta hava durumuna kadar,sağlık görevlileri,helikopter takipleri ile yapılıyor.
Motosikletli aracın kapısına çarpmış deniliyor sonra.O araç ne kadar suçluysa,Motosikletlide suçludur.
Hiç bir trafik kitabında motorlar aralardan geçmeye yarayan hızlı ulaşım araçlarıdır yada böyle bir hakkınız vardır yazmaz.İnsanların aceleciliği,aksiyon hevesi,başka birşey değil.
Şu kafayı yıkabildiğimiz gün, işte o psikoteknik sınavındaki görevliler de cevapları adaylara söylemeyecekler. Muhtemelen aynı tarihlerde olacak bu.
Başkalarının hayatına saygı göstermenin ön şartı yoktur. Kendi hayatına saygı duymayan adamın da hayatına saygı göstermek, zo-run-da-sın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:51 ----------
Ya işte tam detayını bilmiyorum hangisi nedir ne değildir de, psikoteknikte böyle bunu seç şunu seç diye takır takır geçiriyorlar. Boşuna parandan olmuşsun :D
Ulan ülkeye bak ya.
[QUOTE=killingroad;4189815]Şu kafayı yıkabildiğimiz gün, işte o psikoteknik sınavındaki görevliler de cevapları adaylara söylemeyecekler. Muhtemelen aynı tarihlerde olacak bu.
Başkalarının hayatına saygı göstermenin ön şartı yoktur. Kendi hayatına saygı duymayan adamın da hayatına saygı göstermek, zo-run-da-sın.[COLOR="Silver"]
Kendi hayatına saygı duymayan insan,başkalarının hayatınıda tehlikeye atar.
Trafik adı üstünde araçlar,yayalar,insanlar topluluğu.
Ben demiyorum ki aşırı hız yapmasınlar,yapabilirler ama trafikte değil pistlerde.Ona saygı duyarım,tercihidir.
140 la giden bir motor veya o selektör delisi otomobiller dengesini kaybettiğinde, dört aracı birbirine çarptırabilir.
bende bir öneri/rica da bulunayım.
Bir otomobilin sağından geçen bir motor var ise 2.motor olarak soluna girmeyin.
Unutmadan Trafikteki hız tıpkı bebek aşıları gibidir.
Bazı illerde gündem olmuştu,bebeklerine aşı yaptırmak istemeyen insanlar vardı.Tercihimiz budur diyerek.
Aşılarda toplumsal bir olaydır.
Insanlar bebeklerine aşı yaptırmak istemeyebilir,özgürdürler fakat o bebek büyüdüğünde okul çağına geldiğinde,birçok çocuğa tehlike arz edicek.
Aşı yaptırmak istemeyen birey özgürdür,çocuğunu bir ömür toplumdan soyutlamayı başarabilecek mi?
Hayır.
Demem o ki Toplumu ilgilendiren bir risk varsa tercih olmaktan çıkıyor.
Düşünün Suriyeli savaş mağdurları geldikten sonra bazı hastalıklar kızamık gibi tekrar artış gösterdi,buna yönelik kampanya aşı dönemi başlandı ve bir kaç hafta önce sonlandı.Aşı bu kadar önemli bir konu bir kişinin bile yaptırmaması tüm toplumu riske sokuyor.
Trafikteki sürat gibi tıpkı
Aralara girmeyen motosikletli yoktur. Anlamadım ki kendinizi mi kandırıyorsunuz, milleti mi? Akan trafikte süratli bir şekilde aralara girmek ile duran trafikte yavaş yavaş aralardan geçmek farklı suçlar değil.
Şu pist romantikliğini kenara bırakalım. Yani sayfalarca yazmaya gerek yok, ha varsa yazalım da, yok yani.
Elbette pist tecrübesi çok başka, ancak Dünya'nın hiç bir yerinde spor otomobiller ya da motosikletler salt pist amaçlı üretilmiyor ve satılmıyorlar.
Kendi hayatına saygı duymayan insan, kendi hayatına saygı duymayan insandır. Nokta, bunun ötesi yok. Başkalarının hayatına saygı duymamak, bambaşka bir konudur ve ölçütlerinden/göstergelerinden biri kendi hayatına saygı duymamak değildir. Bunları karıştırmak çok riskli ve en çok bıktığımız "onlar saygı duymuyor hayatlarına, ben de üstlerine kırarım"cı kafaya sebep oluyor.
Ne olur bunları ayırın.
Hem araba hem motor kullanırım. Genellikle motor sürerim. Özellikle akan trafikte 2 araç arasından geçen motorculara ayar oluyorum. Zaten akmayan ya da yavaş akan trafikte yol veriyorum. Ama artislik olsun diye akan trafikte zınk diye aradan geçiyor.
Yoo yanlış anlaşıldım sanırım.
Birçok motorcu trafikte araç muamelesi görmemekten yakınır.
Ben arkadaşın dediği gibi 140 la aradan geçerseniz,sonra motorlara saygı duyulmaması karşımıza çıkar demek istedim.
Sizin anladığınız otomobillerin üste kırması bammmbaşkaa bir konu.
O ayrı karektersizlik.Başka bir konuda onuda detaylı tartışabiliriz.
Gönül ister trafikte her insan beyefendi,hanımefendi olsun.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)