Bence asil problem gayet basit ve dogru olan arkadasimizin dedigi, " aralara girmeyin, caninizi tehlikeye atmayin " tavsiyesine bile " sen raad ol.. " tadinda cevap vermek.
Yani o kadar manasiz ve cocukca ki bu.
Apaci diye tabir ettigimiz ve malesef benimde kullandigim 250 ve 125 cc ss kategorisinde bolca bulunan bu tipler kendileri yanlis yapsa iyi, cevresini de bu yanlisa yonlendirip bir de uste cikmaya calisiyor.
Bunlarin en cok psikolojik vaka oldugunu gosteren olay ise trafikte bir baska motosikletli gordukleri zaman hemen hava atmaya calisip garip garip hareketler sergilemesi.
Yani surada hayatini onemsedigimiz adam bize hadi len diyerek kendi apaci dunyasinda " yaaaa sen kullanamiyosun ezikkk ondan boyle konusuyosunn " gibi dusunen, gordugu yerde de normalde destek olmasi, selam vermesi gereken diger motorcuya " dersini vermeyi " amaclayan ilginc bir yasam formu. "Ne 120 siii, 140 la geciyorum ben" diye konusan profil trafigin icerisinde teker yapan, kask kullanmayan onun yerine gunes gozlugu takan, parmak arasi terlikle motosiklet suren, dayanismayi birak en buyuk dusmani motorlular ve en buyuk hedefi diger motosikletlilere hava atmak olan, kizlar icin yasayan, en dogru olani kendileri bilen ve ulkede onun gibi motosikleti kimsenin suremeyecegine inanan kimselerdir.
Bunlar cok yasamayacak ama..
Trafik 130'la akıyorsa 140'la geçebilirim aradan? Onun yazdığı şeyin ne olduğunu biliyorum, onu boşver o tartışmaya katılacak bir söylem değil.
İşte ben de bu "karşımıza çıkar" dediğin algıyı yıktığımız gün bir yerlere gelebiliriz demek istiyorum.
Abartılı örnek vericem.
Sigara içen adamın midesine tekme atma hakkı görmeye benzer bu bakış.. Nasılsa ciğerine tecavüz ediyor, bak bak benim de havamı kirletiyor. Vurayım gitsin, hatta tekme değil silah da sıkayım. Bu bakışın konuştuğumuz örnekten fark yok.
yuksek hizlarda yapilan haraketler tahmin edilebilir olsun.dumduz devam edin abi seridinizde zaten hizlisiniz araba da olsa motor da olsa ayni su makas olayini hic anlamayorum.trafikte yapan olursa basiyorum kalayi kim olursa olsun..
yüksek hızlarda aralara girince kimse aynalara bakarak gitmediğinden üzerimize kırabilirler. bunun bilincinde olalım ona göre gazı açalım manevra yapalım
Misillemeyi kastetmedim o yazımda.
Cezayı verecek olan adalettir.Şeriatın kestiği parmak acımaz.
Sokaklarda adalet,üste kırmak,ayna kırmak ile sağlanmaz.
Karşı tarafın bulacağı kendi adaleti canınıza bile mal olabilir.
Aynı şeyden bahsediyoruz,anlaştık sanırım
Bir arkadaş 20 ile aradan girmek 140 ile makas yapmakla aynıdır demiş.
Travma ile hız doğru orantılıdır.
Yüksek hızda ve çarpma etkisine bağlı travmalar yürüme hızındaki ile aynı olmaz.
Birinde yüksek ihtimal kol,bacak,kafa yerden toplarlar.
Diğeri istina dışında hafif olur.Motosiklet parça peşine düşersiniz
Aralardan geçmeyen-geçmemiş motorcu yoktur sanmam, çünkü bazen öyle durumlar oluyorki mecbur kalıyosun,
şahsen gözüm hep ileriyi görmeye çalışır, önümde bir araçla yolda gitmeyi sevmem, kendimce bir öneri sunucam
-kural 1: bikere 70'in üzerinde aradan geçme abi ters bi olayda peynir olursun (peynir bana da bulaştı)
-kural 2: araçlar yanyana gidiyorken araya gir, herhangi birisi yarım araç boyu önde yada arkadaysa oraya girme peynir olabilirsin.
-kural 3: araya girdiğin araçları süz,eşgal önemli, modeline markasına bak ve aynadan gözgöze gelmeye çalış. seni görürse psikopat değilse gel buyur deyip arayı açacaktır, en azından benim yaşadığım yerde böyle, istanbul denen şehrin ne menem olduğunu tartışmıyorum.
-kural 4: araya girme alışkanlık yapar, sonra bi bakmışsın aa hep aralardasın, virajda yatıyorken araya girmeye kadar gider bu, neyseki artık daha uysalım bunu gerektiğinde kontrollü yaparsak sorun olacağını sanmam.
kusura bakmayın arkadaşlar, motosiklet araba gibi gitmez, her kurala uymaz, esasen uyduğu anda peynir olabilir bu ülkede.
bunun ayrımını yapalım, bilinçli çözümler uygulayarak hayatta kalalım. Herşey kitapta yazıldığı gibi değil, herşey eğitim de değil, anlatım dışı doğaçlama tecrübeyle yaptıklarımız farklı şeyler, Bazen risk hayat kurtarır. Bazen de güvenli sürüş.
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
adm hakli aralara girmeyin
Adam haklı beyler.
Keşke ülkemizde ehliyet öncesi ciddi bir zeka testi uygulansa,
ne yapalım arkadan gelen hafriyat kamyonun bizi ezmesini, sonrada şoförün biz kurtarılamayalım diye anahtarı alıp kaçmasını mı bekleyelim?
Gören IQ testi yapıyoruz sanar arkadaş cevaplara bak ya. Cidden üzülüyorum..
Ana Yolun kenarı bir esnaf,kamyoncu lokantası.
Belki 50 metre alanda 30 araç parketmiş.
Öğle yemeğimi alıcam (kamyoncu lokantası yemekler efsanedir orada ne işin var derseniz)
Araçlar toto,totoya parketmiş mecbur manevra için ana yola hızlı bir şekilde gidip aracı birazcık çevirmem lazım.
Yolu kontrol ettim.Yola hafif çıkayım derken bir araç yerimi doldurdu çıkmak için yolun ortasında ters kalakaldım.
Geri dönsen yer yok.Aracı çevirsen vakit yok.Yerimi dolduran o adam modern hitlerdi.Beni ölüme attı.
Demeye kalmadan karşıdan hızla 2 tır geliyor üstüme,gözlerim büyüdü.
Baktım kaçış yok geri vitese taktım Allah ne verdiyse hızla anayolda 200 metre ışıklara kadar ilerledim geri geri giderek.
Bir ara geri geri giderken önüme bakim tır yaklaştımı derken,söforüyle göz göze geldik,yavaşlayabilmişti ama adamın dişleri sayılıyor gülmekten.
Yaptığım doğru birşey miydi
Kesinlikle hayır.
Ama acil bir durumdu.
Motordada öyle acil durumlarda yapılan şeyler anı kurtarır.Bilinçli,kasten yapılan ihlaller gibi değildir.
her zamanki gibi yine konuda ergen bir trol. Deniz baykal gibi beyaza bile siyah diye muhalefet...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)