Bajaj Pulsar RS200 motorunun egsozunu değiştirip 600 cc racing motorlarının sesi gibi örn : honda cbr 600 cc lik motorun sesini elde edebilir miyiz. Ona göre egsozu değiştirecezde...
Lütfen değerli görüşlerinizi bildiriniz.
Teşekkürler...
Bajaj Pulsar RS200 motorunun egsozunu değiştirip 600 cc racing motorlarının sesi gibi örn : honda cbr 600 cc lik motorun sesini elde edebilir miyiz. Ona göre egsozu değiştirecezde...
Lütfen değerli görüşlerinizi bildiriniz.
Teşekkürler...
tek silindir motordan 4 silindir sesi çıkmaz. Hatta 3 silindir motorla bile 4 silindir arasında dağlar kadar fark var. İdare edecek bir ses alabileceğin güzel bir egzoz yaptırabilirsin ama tek silindir sonuçta.
bu şekilde bretton gibi ses çıkmakta 600 ccc racing motorların sesine yakın bir ses elde etsekde olur
böyle bir şey mümkün mü?
motor bu
Ah şu ergenlik..
Orjinal egzos 7 bin-8bin devir araliginda gayet hos ses vermekte.benim cevremden gordugum kadariyla sonradan takilan egsozlar cok tirt.tabi zevk meselesi
2 seçeneğin var ya soba borusu yada tiger falan ucuz bi egzoz alıp takmak.4 silindir sesi çıkmazsa gel egzozu bana ücretsiz ver bu kadarda iddalı konuşuyorum.
komplex yapmayı bırakıp, milleti rahtsız etmeden motoruna binmen herkes için en hayırlısı...
4 silindir motosikletler disinda egzoz isine girmek inan beyhude caba oluyor guzel dostum. Bogazdan full titanyum 6-7 bin tl lik setler disinda replika tup vs ile sadece motosikletine zarar verir, guzel de bir ses alamazsin. Sadece gurultu cikarirsin ve polisle de basini derde sokarsin. Ses disinda herhangi bir detay cevirmede de teknik degisiklik cezasi yiyip motoru baglatirsin.
O nedenle zamaninda sutten agzi yanan biri olarak tek silindir bir motosikletle bu islere hic girmeden fiti fiti gitmek en guzeli
ben diyom egsoz değiştirsek yarış motorlarının sesini ya da benzerini elde edebilir miyiz diye
biri demiş ergenlik biri demiş komplex 600 cc rahatsız etmioda biz takıncamı millet rahatsız olucak
olur mu olmazmı onu soruoz
kardesım ben cahıllık falan dıyenlere kesınlıkle katılmıyorum ergen dıyen gereksızlere de katılmıyorum.. yasın kucuk dıye sacmalıyo oldugunuda dusunmuyorum sormak ogrenmek ıstıyosun buda gayet dogal.. ama merak edıyorum sana bu gereksız laf sokmalara gıren gerızekalılar acaba kendılerı dunyaya sofuoglu olarak mı gelmısler? neyse kardesım senın soruna cvp olarak su sekılde bı acıklama yapayım..
motosıklette ses egzozla alakalı bır olay degıldır. yanı egzozun olayı var olan motosıkletın sılındır hacmıne ve motor sıstemıne gore gercek sesını vermek..
daha basıt acıklamak gerekırse tek sılındır bır motosıkletten tek sılındır cıft sılındır bır motosıkletten cıft sılındır 3 veya 4 sılındırlı motosıkletlerden de o sılındırlerdekı motor sesını duyarsın.. egzozlar fabrıka uretımı hava gırlılıgı ve emısyon sınırlamaları nedenıyle sessızlesıp bıze sunuldugu ıcın bır cok arkadas motosıklete sesını egzozun kazandırdıgını dusunuyor fakat durum bu sekılde degıl..
son olarak egzozlarda markalar arası seslerde cok buyuk degısımler degıl fakat ufak farklılıklar olabılır yanı bırısı salyangoz seklındedır sesı farklı verır bırısı duz borudur farklı verır bırısı kazanlıdır bırısı kazansız.. yanı senın motosıkletınden 4 sılındır sesı alamazsın ama suankı var olan sesının uzerınde bır ses yakalarsın bence kımseye kulak asma egzozu ıstıyosan tak nasıl keyıf alacaksan ole kullan kardesım..
Saolasın usta varol sen...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)