Hava Soğutmalı Motor Uzun Yolda Dinlendirme
Reklamlar
-
Merhabalar Pulsar ns150 motorum var Arada uzun yola çıkıyorum (Antalya-Adana arası sahil yolu). Aklıma takılan konu şu motosikleti dinlendirirken motoru stop etmekmi gerekiyor yoksa rolantidemi bırakmak gerekiyor yada 5 dk rolantide bırakıp sonramı stop etmek gerekiyor? Bir sitede motoru rolantide dinlendirmezsen şişer yazıyordu.
Reklamlar
-
hava soğutmalı motorla 500 km tek seferde(tek marş değil) gitmişliğim var. 2 3 dk rolanti çalışsın daha fazla değil sonra stop ettir
-
Hava soğutmalı motorlar olduğu yerde çalıştırılmaz, direk stop edilir. Motosikletiniz ne mobil olduğum için göremiyorum ama kullanım kitapçığında bile yazar 2dk dan fazla çalıştırmayın diye
-
motoru neden dinlendiriyosun ki.
adı üstünde hava soğutmalı. yolda yürümezse havayıda alamaz soğumazda.
-
ben 125cc sym orbıt scooterla gemlıkten ankaraya geldım dıp gaz
sadece benzın alırken kı 5,5lt deposu 125-150km aralıklarla durdum o kadar
ne sısme ne baska bırsey yasamadım
-
Tvs Apache için dün ustaya sordum aynı soruyu, saatte 5 dk durup motoru dinlendirmek gerekiyormuş, ben 250 km ye yakın hiç mola vermeden gittim bi zararı olurmu dedim, motor dıştan yağlamalı hiç bişey olmaz dedi, bajaj servisindeki bi ustayada sormuştum oda bile olmaz dedi ve ekledi uzun yoldan sonra motoru hemen stop etme dedi.. bizim forumdaki dahi yorumcu ustalarımız saatte 5-10 dk mola verin diyorlardı..
-
Hava soğutmalı motor havayla soğuduğu için sürekli redline'da sürüş yapmıyorsanız uzun yolda şişmez. Redline sürüşünde de sıkıntı yağlamanın yetersiz kalmasıdır. Dip gazla sürüş de özellikle yokuş aşağı giderken sizi redline'a sokabilir, onu da unutmamak lazım. Hava soğutmalı motoru rölantide çalıştırırsanız hava akımı olmadığından özellikle sıcak havalarda şişecektir.
Özetle, sen yorulmadığın sürece dinlenmeye falan gerek yok. Ustaları falan kaale alma.
-
Uzun yolda çok fazla sıkıştırmadan istenildigi kadar gidilebilir. Dinlendirmeye gerek yok illaki dinlendiricem dersen 5-10 dakika bir benzinlikte STOP ederek dinlendirin.
-
Hava soğutmalı olduğu için durduğunda stop ederek dinlendir.
İlla ki dinlendirmekte gerekli değil. Ama durduğu yerde çalışır vaziyette bırakma. Su soğutmalı olmadığı için kendini soğutamaz. İşi büyütürsün.
Durunca uzun süre çalıştırmaya da gerek yok. Genelde onlar turboşarjlı arabalarda ihtiyaç oluyor, yükten sonra durduğunda biraz daha turbonun yağlanması adına.
-
27 Temmuz 2017, 23:14
çok sıkıştırılmadan kullanılınca sorunsuz gider
-
27 Temmuz 2017, 23:29
Uzun yoldan gelince motoru çalışır park ediyorum. (Uzun yolda isem de benzinlikte aynı şeyleri yapıyorum) Eldiven, kask ve buff'ı çıkardıktan sonra stop ediyorum. Ne ahım şahım bi çalışma oluyor ne de direk kontak kapatma. Bir sorunda olmadı şimdiye kadar
-
28 Temmuz 2017, 00:06
Teşekkür ederim cevaplarınız için
-
28 Temmuz 2017, 03:57
-
28 Temmuz 2017, 09:38
Not:Aşağıda yazacaklarım hiç bir bilimsel nitelik taşımamakta olup tamamen bi tarafımdan uydurduğum hurafelerdir.
Uzun yola çıktığımda (motosiklete göre, şu an cbf150 kullanıyorum) 75-100km arasında bir 10-15dk mola veririm. (Yolun durumuna göre)
Vücudum dinlenir, kafam dinlenir, su içerim. (aynıları artçım için de geçerli)
Bu sürede de motosikleti dinlendiriyor olmaktan anlamsızca bir huzur hissederim.
Teknik olarak bu dinlendirmeye ihtiyaç olmayabilir ancak bu şekilde dinlendirmenin bir zararı da yok.
(durduğumda 30-40 saniye rölantide bekletir sonra stop ederim.)
-
28 Temmuz 2017, 09:42
hava sogutmali motora yapacagim en buyuk iskencedir rolantide calistirmak.bu tip motorlar yol aldikca sogur.yukaridaki yorumda oldugu gibi kitapciklarindada 2 dk.fazla calisir halde durmasida sakincalidir.iyi yolculuklar.
-
28 Temmuz 2017, 09:44
Bu motosikleti dinlendirme olayi bence insani bir refleks olmus bizde. Bende yarim saat kullansam kenara cekiyorum bir sey olur diye Bilincaltinda motordan cok ben yoruluyorum belkide :p
Bugune kadar motor yoruldu da bozuldu diye bir sey duymadim.
Rahmetlinin deyimiyle, vurun hayvana gitsin
-
28 Temmuz 2017, 16:59
kardeşim unutmaki harley devıdsın motorlarıda hava soğutmalı adamlar dünyanın dört tarafından türkiyeye motorlarıyla geliyorlar motorda ne şişme ne yorulma var bizde korkuyoruz bir şey olurmu diye bu kadar korkunun ecele faydası yok bence.
-
28 Temmuz 2017, 23:02
Kardeş geçen bayram ybr ile antalya adana arası gittim geldim. 90 100 km arası motoru dinlendir tabiki sahil yolu bol rampalı havalarda sıcak buralarda şişiyor motor evet. Ben benzininde verdiğim molada 15 dk motoru dinlendirdikten sonra araba yıkamak için su püskürten makineyle uzaktan direk bloğa değil su sık bi süre çok işe yarıyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)