Kickstarter olan motorsiklette karbüratöre gerek var mı?
Reklamlar
-
drz400s'i modifiye ediyorum. Önceki kullanıcısı kickstarter eklemiş. Normal olarak çalıştırmıyorum motoru, kickstarter daha zevkli. Gerçek bir endurocu gibi hissettiriyor dağda bayırda. Karbüratörü, bataryayı falan söksem sadece kickstarter'a çevirsem motoru bir sıkıntı çıkar mı? Karbüratörün tam olarak görevi nedir? Ayrıca sürekli kickstarter ile çalıştırmak motora zarar verir mi, sadece zorunlu durumlarda mı kullanılmalı?
Teşekkürler.
Ayrıca yeni konu açmayayim, burdan sorayim.
Kickstarter'ı olan motorsikletlerde "kick-back" olayı nedir? Ayağı kırılanlar, bileği parçalananlar falan varmış, dikkatli olun falan diyorlar. Tam olarak ne oluyor bu, birisi açıklayabilir mi acaba? Nasıl dikkat etmeliyiz? Benim bildiğim önce çubuğu hareket ettireceğiz, basınçlı olan yeri kavradığımızda orayı hatırlayacağız, tekrardan yukarı kaldırıp o noktaya kadar hafifçe indirip ordan sonra sert bir tekme ile bastıracağız motor çalışacak. Kickback olayı gaz açınca falan mı oluyor?
Reklamlar
-
Ben pek anlamam öyle işlerden ama kickstarter daha çok marş motorunun işini yapmıyor mu?Karbüratör olmadan motor çalışır mı hem?Sonuçta patlamanın olduğu yer
-
thumpertalk.com da okuyordum da adamın birisi kickstarter-only yaptım, karbüratörü söktüm 10kg hafifledi motor falan diyordu, ben de pek anlamıyorum o yüzden anlayanlardan yardım almaya geldim.
-
karbüratör olmadan motor çalışmaz.
ateşleme motorun beyni ise,
karbüratörde kan pompalayan kalbidir.
ayak marşıyla karbüratörün hiç bir bağlantısı yoktur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:26 ----------
iptal edilen muhtemel marş motorudur. ayrıca aküyüde iptal edebilirsin. bu sayede 10 kg olmasada bi miktar motor hafifletilebilir.
-
Kafa olan vücutta beyine gerek var mı gibi bir soru olmuş.
-
stupid adlı üyeden alıntı
drz400s'i modifiye ediyorum.
Üstad kusura bakma ama. Bu bilgi ile yazık o DRZ ye.
-
emremm adlı üyeden alıntı
Üstad kusura bakma ama. Bu bilgi ile yazık o DRZ ye.
Neden? Çalıştım, biriktirdim, aç kaldım, aldım. Drz sahibi olabilmek için bilgili mi olmak gerekiyor? Böyle bir inanış mı var? Özellikle drz aldım zaten, sağlam endurocu çevreler drz ile başla, sök tak parçaların işleyişini öğren, taş gibi alettir bozulmaz yolda bırakmaz dağ bayır otoban istediğin yerde git. Sonra enduro mu şehir motoru mu karar verirsin dediler aldım ben de.
Hatta kışın süpermoto yap, yazın ıvırı zıvırı sök 90-10 dişli lastikleri tak sadece enduro olarak kullan, ara sezonlarda da dual sport olarak kullan dediler. O yüzden başlangıç için ideal olduğunu düşündüm.
-
Yanlış anlama, istersen çöpe atarsın.
"Karbüratörü, .. falan söksem.." dedin ya. O yüzden demiştim.
Karbürasyon nedir?
http://www.yildiz.edu.tr/~kaleli/Ter...ismiNotlar.pdf
-
abi ehliyet alırken motor dersi almıyormusunuz ya? bir bak bakalım sökeyim mi dediğin karbüratör ne işe yarıyormuş?
-
27 Temmuz 2017, 08:21
Sakın bu soruyu dışarıda bir yerlerde sorma. Karbüratör motora hava ve yakıt yollar, karbüratör olmadan motor çalışamaz. Şu an kullanılan enjeksiyonunun yaptığına benzer bir iş yapar. Bence sen marş motoru demek istedin.
-
27 Temmuz 2017, 08:31
Dostum bu soruyu sorabiliyorsan o motorun civatasına bile dokunmamanı tavsiye ederim. karbüratör yakıt deposundan gelen yakıtı hava karışımıyla birlikte motorun ateşleme bölümüne iletir.
-
27 Temmuz 2017, 08:33
Araştırdığın site yabancı bir site ise belki çeviri hatası olabilir.
Ayrıca drz çok sağlam gerçek bir japon motor ama çok oynama kurcalama kabul etmez gibi geliyor bana. o japon parçaların verdiği sağlamlığı ve kaliteyi sonradan takacağın parçalarda bulamayabilirsin yolda bırakır mazallah.
-
27 Temmuz 2017, 08:50
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/180904-forumda-tureyen-yeni-nesil-trolleri-begeniyor-musunuz.
htmlhttp://www.motosiklet.net/forum/moto...r-musunuz.html
abicigim motul sticker ekle , cant şeridi o zaman moturu söksende olur motul sticker 22 beygir cant şeridide 14 beygir verir hem modifiye etmiş olursun hemde hafifletip daha güçlü motorun olur... KArbüratörü söksem diye trollük mü olur
-
27 Temmuz 2017, 08:54
aynen bencede sök hatta hava filtresini de sök benzin deposunu da sök nede olsa karbüratörü sökeceksen onlarda fazlalık hafifler motor
-
27 Temmuz 2017, 08:54
Orjinalde olmayan ayak marşı sonradan nasıl eklenmiş ? Ben orda kaldım.
-
27 Temmuz 2017, 09:43
cevap vermeyin trole ya dostlar allah aşkına.
başlığı okurken kısa süreli şuur kaybı yaşadım ya:( o derece ileri iş bilmezlik sorusu.
cevap vermek doğru değil ya hadi ben de şöyle bir cevap vereyim, sök kardeşim karbüratörü. gereksiz zaten. ayarıyla rölantisiyle felan da uğraşmazsın kurtulursun dertten. hava filtresi de olmayacak ordan da yırttın.
gözüne güzel gelmiyorsa motor bloğu diye bi parça var. onu da sök. çok gerekli bi parça değil. hem son hızın artar, hem yol tutuşun off anbilivibıl olur.
sabah sabah cins ya.
ha bak kick back duymuşsun onu anlatayım; - ki bu arada sonradan kick back olayı da ayrı bir muammaa. onu ben de hiç anlamış değilim. senin bu eleman yeniden motor yapmış demek ki -
ayaktan marşlı motorlarda pedalı hafif basar tam aşağıya kadar indirirsin. sonra pedalı bırakır yukarı kalktığında üst kavrama noktasından basar marş aldırırsın.
ama bir çok motorda (özellikle eskimiş kick starter sistemlerde) yukardan tüm gücünle basacağın anda o dişliler birbirine geçer, içeride krankı döndürecekken, hasbel kader piston üst ölü noktasına gelir ve o ayağınla verdiğin tüm güç geri teper o demir pedaldan ayağına.
kırabilir, şanslıysan çok canın acır.
kolay gelsin.
-
27 Temmuz 2017, 14:33
o kick back in acısı çok fena :D tecrübeyle sabit
-
27 Temmuz 2017, 15:03
kız gibi basarsan teper tabi 6 senedir ayakla çalıştırıyorum 1 kere bile teptirmedim. Başkası basarsa veriyor bacağı eline benimki :D
-
27 Temmuz 2017, 17:58
matrax33 adlı üyeden alıntı
kız gibi basarsan teper tabi
6 senedir ayakla çalıştırıyorum 1 kere bile teptirmedim. Başkası basarsa veriyor bacağı eline benimki :D
at sahibine göre kişnermiş dostum ondandır.
-
28 Temmuz 2017, 10:31
matrax33 adlı üyeden alıntı
kız gibi basarsan teper tabi
6 senedir ayakla çalıştırıyorum 1 kere bile teptirmedim. Başkası basarsa veriyor bacağı eline benimki :D
kız gibi bastığım için değil ayakkabının tabanı ıslaktı ayak kaydı o arada oldu olan :D :D nomıssız ktm hiç acımadı :D :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)