Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosiklet Konusunda Ailenin Rızası Durumu

Motovento
    REKLAM ALANI

Merhaba arkadaşlar

Öncelikle durumdan bahsetmeden önce kısaca kendimi tanıtayım. İstanbulda yaşıyorum. Yaşım 35 evli ve 1 çocuğum var.

İşimle evimin arası uzak olduğu için motorla gidip gelme fikri bana gayet cazip gelmişti. Köyüme gittiğim zamanlardan kalma motor tecrübem var. Şehir içi tecrübem yok. Ehliyetimde yok. Deneme amaçlı kurs eğitmeni bir abimle mondial z-one 180 kullanarak durumuma baktım. Üstüne düşerek ve pratikle yeterli seviyelere gelebileceğimi anladım. Yani kullanımda bir problem görünmüyor sorun başka…

Konuyu eşime açtığım zaman büyük bir dirençle karşılaştım. Özellikle altın elbiseli adamın bu zamana denk gelen vefatı da ciddi bahane oldu. Motor korkusu had safhada, ben dikkat etsemde araçların motorcuları görmezden gelişinden tutunda İstanbul gibi bir metropolde kaza riskinin çok fazla olması onu iyice germiş durumda. Yani anlayacağınız nuh diyor peygamber demiyor.

Bir kaç motorcu arkadaşımla bir araya gelip konuyu açtığımda ikna olur gibi oluyor ama yalnız kaldığımızda yine özüne dönüyor

Bende bu işi onu kırmadan ve gönül rızasını alarak yapmak istiyorum. İkna konsunda bana fikir verebilecek, öneride bulunabilecek bir arkadaş var mı? Bu tarz durumlarla karşı karşıya kalanlar oldu mu acaba? Ve nasıl bir yol izlediler?

Teşekkür ederim.
    zzr100 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Stock Sever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RS200
    Ben ailemi ikna etmeye 1 yıldır uğraşıyorum. Hala edemedim. Barkın abinin vefatı benim de kafamı karıştırdı. Çoluğun çocuğun varmış abi. Arlanda bekleyenin varmış. Bu zamana kadar başlamadıysan bence bundan sonra da başlama. En azından şimdi başlama. Şu ülkede motorcuların Allah yardımcısı olsun.
    HONDA

#BZ3082

Darkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-125 ('14), Yamaha MT-25 ('17)
    Ben katılmıyorum geri adım atman gerektiğine, sadece bir defa dünyaya geliyoruz, eğer motor kullanmak isteyip kullanamıyorsan o daha acı bence.
    Ama belki motorsikleti (en azından başlangıçta) ana ulaşım aracı olarak değil de, daha rekreasyonel olarak, yani Barkın'ın dediği gibi fıtı fıtı düşük hızda, trafiği az günler ve yerlerde gezi amaçlı kullanacağın yönünde iknada daha başarılı olabilir gibi düşünüyorum.

34 yaşındayım, 2 yıldır motor kullanıyorum. annemi ikna etmem 4 yıl - eşimi 2 sene sürdü
    bir anda olacak birşey değil, insanlar doğal olarak endişeleniyorlar. benim tavsiyem öncelikle bir kursa yazılıp ehliyetinizi almanız. daha sonra honda - gis vs. gibi bir yerden eğitime gidersiniz. bu bir süreç alacağı için zamanla ailenizin de direnci zayıflayacaktır.
    ben motor alacağım diye değil motor ehliyeti almak istiyorum belki ilerde yazlık yerde alırım vs. diye başladım. ehliyetten sonra ya hoşuma gitti bir de eğitimini alsam kendimi görsem vs dedim. eğitimden sonra küçük bir motor almak istiyorum markete - sahile vs giderim hem derken, onlar da bir şekilde ikna oldular

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Bu sıralar aileye açılmaması gereken bir konu. Çok taze kaza ve ölüm haberlerinin ardından bu izin çıkmaz. Hali hazırda motor kullananların bile keyfi kaçtı iyice, o yüzden biraz suların durulmasını bekleyip hazırlıklara başlayabilirsiniz.
    Önce bir eğitime katılmanızı tavsiye ederim. Honda eğitim merkezi olur, rahmi barutçu olur, yamaha riding akademi olur vs vs . Ama mutlaka bir eğitime gidin. Sonrası ehliyet almak çocuk oyuncağı olacaktır.
    Stock Sever bunu beğendi.

whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Bende şunu anlamıyorum ölümün sadece motor yüzünden olduğunu düşünen bir kitle bir furya var.Arkasında bekleyeni var tamamda bu adam bindiğinin ertesi günü ölecek değil ya.Motordan indi iş yerine girerken kafasına birşey düştü öldü o zaman ardındakiler motordan ölmediği için daha az mı üzülecekler.Bu nasıl bir mantık.İyi kötü hepimiz inançlı insanlarız eğer ömrü dolduysa eve kapansa işe tankla gitse birşey değişmez.

Stock Sever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RS200
    Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Tabi sürebilir istediğini alabilir. Ama şuan ortam kötü biraz daha sonra alınabilir. İyice karar verildikten sonra.
    HONDA

#BZ3082

Motosikleti
    Mondial Zn125(2007)- Ktm Duke 250 (2017)
    ben rıza alamadım hiç bir zaman ailemden,direk aldım motoru çektim kapının önüne 1-2 hafta söylendiler şimdi ses etmiyorlar.Ama evlenirsem o zaman rıza almak durumunda kalabilirim.

Motosikleti
    cbf150, fzs600
    Önemlidir. Özellikle aklı başında insanlar için motorun tepesine çıktıktan sonra, akşamda eve gidebilmenin biletidir. Mantıklı beyinlere yol ve yardımcı olur bu izin.

Anladığım kadarıyla bu işi zamana yayma ve beraberinde ufak adımlarla ilerleme çok etkili olabilir gibi duruyor, aynı Doruks arkadaşın yaptığı gibi. Üzerine Darkin arkadaşın dediği gibi işe gidip gelme amaçlı değilde sağa sola evin etrafında, mahallede gezme amaçlı yapılacağı söylenirse de ikna edici olunabilir..

Bakalım zaman ne gösterecek ama kendi kendime düşündüğüm zamanlar eşimi dinleyipte motosikletten vazgeçme fikri beni ciddi anlamda mutsuz ediyor. Kurs eğitmeni arkadaşımın motorunda deneme yaptığım zamanlarda aldığım hazzı ve mutluluğu anlatamam ki henüz endişeli olmama rağmen çok zevkliydi.

Dua edin arkadaşlar eşimi ikna edip hayallerime kavuşayım

Hepinize de çok teşekkür ederim fikir ve düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için. Kim bilir belki de zamanı geldiğinde bu postun altına motorumla fotoğrafımı paylaşırım.

RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DRZ400SM
    İstediğin bişiyse al o zaman.Eşin olsun çocuğun olsun onları ikna ettikten sonra motosiklet üzerindeki tehliken azalmayacak.Annem de istemiyordu motosiklet sürmemi ama alınca o da alıştı.

okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ben 45 imde aldım daha 3 4 bin km tecrübe sahibiyim.Benim eşimde Barkını benim aracılığımla tanıyordu.Oda çok üzüldü ve bana baskı yapmaya başladı.Ben iş için değil hobi için kullanıyorum.Hafta sonları toplam bir iki saat biniyorum.Sürekli iş için kullanmayı ben kendimde tercih etmem.
    Ravenaige bunu beğendi.

Ben motorsiklet almadan önce eşimle konuştum pek istemiyordu. Fakat ulaşım icin bir aracımız olmalıydı bu konuda hem fikir olduk. Bütcede sınırlıydı bende gittim Motorsiklet aldım. Kimse itiraz edemedi. Annem de istemiyordu fakat onunlada aracım olması komusunda hem fikir olmustuk. Arabayı sattım gittim Motorsiklet aldım. Laf aramızda şimdi herkes motorsiklet seviyor.
    Ravenaige bunu beğendi.

Xavosa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Ben motosiklet kullandigim her gecen gun kendi yasadiklarim ve cevremde gelisen uzucu olaylar vs gibi faktorlerden bu ise karsi olan herkesi daha net anlamaya basladim.
    Bu isin ne kadar ciddi bir is oldugu fikrini kafanizda her zaman dinc tutmalisiniz.

Ulasim amacli basit bir motor diyorsunuz, trafik az bolgelerde kullanacagim diye dusunuyorsunuz, ekipman alacagim vb pek cok akla yatar sebeple mantiga oturtuyorsunuz ama bir an gelebiliyor ki otomobilde hafif yaralanmayacaginiz bir kazada motosikletli oldugunuzdan hayatinizi kaybedebiliyorsunuz.

Sizi sevklendirmek cok isterdim ancak bu son olaydan sonra benim de tadim iyice kacti malesef. Allah bagislasin evladiniz, aileniz var. Sehir ici de bu ulkede hele metropolde motosiklet kullanicilarinin sorunlari malumumuz. Belki hayata heyecan katmak, belki dertsiz basa dert almak tanimini siz yapacaksiniz.

Ben bizi sevenleri uzmeyelim derim. Baska bir imkanimiz varsa daha korunakli bir yol tercih edelim. Veya ben bugun cok duygusalim

Hakkinizda hayirlisini dilerim.
    Ravenaige bunu beğendi.

OgulcanMC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL 200 (Eski) Hyosung GV250 (Şimdi)
    Motosiklet değişik bir tutkudur. Üstüne binip o rüzgarı 1 kere yedikten sonra bırakamıyorsun abi. Daha önce bu tarz bir konu açmış biri olarak anladığım tek şey tam anlamıyla ikna etmenin hiçbir yolu olmadığı.
    Ben ilk motorumu ailemden gizli kredi çekerek aldım. Kapının önüne çekip, ben motor aldım! dedim. Mecbur kabullendiler. Tabii ki korkacaklar, endişelenicekler. Aile bu sonuçta. Anne, baba, eş, çocuk farketmiyor. Ancak eğer içinizde bir şeyi yapmak varsa, onu yapmadan yaşlanmak ya da keşke alsaydım demek ileride sizi daha çok üzecek.

O aldığım ilk motorla kaza yapıp 7 ay evde yattım. Hala tam anlamıyla iyileşmiş değilim. Ama kazadan 8 ay geçtikten sonra 2. motorumu aldım yine gizli gizli. Tabii izin vermediler kavga gürültü, küfürler, bağırışlar motor almamam için. Ben ne yaptım? Bir kredi yine hemen yeni motor gizli saklı kullanmalar motoru saklamalar. Daha sonra öğrendiler ve kabullendiler. Hatta annemi 1 kere motorun arkasına bile bindirdim. Babamın da motorun üstünde fotoğrafları var.

Yani işin kısası, Barkın abimiz gibi hepimiz olur olmadık bir şey yüzünden bir gün ölebiliriz. Önemli olan nasıl öldüğün ve ne yaparak öldüğün. İçinizde bu tutku varsa bunu yapın. Aile bir şekilde alışır. Kabullenir.
    Ravenaige bunu beğendi.
    Live To Ride, Ride To Live

Forumdan Uzaklaştırıldı
    gidin kendiniz çalışın biriktirin, ben motorsiklet alıyorum diyin alın. Hayat sizin hayatınız aileniz siz mutlu oldukça mutlu olmalıdır, sizin hayatlarınıza karışmaya hakları yoktur. 5-6 sene sonra evlenip kendi hayatınızı kurduğunuzda pişman olursunuz.
    Yıllar yıllar önce yeni lise mezunu, yazın antalyada günde 16 saat çalışarak para biriktirip eylülde motorsiklet almaya karar vermiştim. Annem alırsan hakkımı helal etmem dedi. "Bak anneciğim, bu benim kararım. Şimdi almazsam seneye alacağım, seneye alamazsam 3 sene sonra alacağım. Bak sonra kaza yaparım, bir şey olursa vicdan azabı çekersin. Acaba ben dedim diye mi oldu falan diye düşünürsün. O yüzden senin de rızan önemli." dedim. Tamam oğlum ne yaparsan yap dedi. Birdaha da ne konusu açıldı ne bir şey.

Bu kadar basit.
    Ailenize saygılı olun, kıymetlerini bilin fakat şu hayatta çocuklarınız dışında(buna eşleriniz de dahil) hiçkimse sizin hayatınıza karışamaz. HİÇKİMSE.
    Ravenaige bunu beğendi.

Bu konunun, benim gibi bir çok arkadaşı doğru kararı vermesi konusunda bilinçlendireceğine eminim.
    Çünkü bu gibi konular her zaman gündemde olmaya devam edecektir. Dün OgulcanMC arkadaşımız açmış bu konuyu , bugun ben, yarın da başkası açacak. Ailelerimizin endişesi hayatlarımızın riske girmesi. Gönül rızası da bence çok önemli çünkü sana bir ailen olduğunu hatırlatarak seni tetikte tutuyor

İnsanların 20-25’li yaşlarında içlerinde ateş oluyor. Hakimiyet arttıkça ibre de artıyor. Bu çizgiyi koruyabilmek lazım ki sonunda ailemizi üzmeyelim.

İşin özü Xavosa arkadaşın dediği gibi “Belki hayata heyecan katmak, belki dertsiz başa dert almak” tanımını biz yapıcaz.

Yavaş ama emin adımlarla…

Hepimiz hakkında hayırlısı olsun ve Allah kazadan beladan korusun.

Motosikleti
    .
    Anmem onay veriyor hatta ilk onunla görmüştük bir motor kafilesi motor aşkım o gün başlamıştı.

O benim istek ve ideallerime saygı duyar.O güveni sağladım.
    2 ay hastanede yattım.O günden sonra kararım dahada kesinleşti.O da nasıl mutlu olacağımı biliyor.

Babam asla olmaz diyor ama benide tanır.
    Bir zamanlar otomobile asla olmaz diyordu.

Onun olmaz dediği herşeyi inatla yapacağımı biliyor ve sonradan kabulleniyor.

Motoru alacak bütçemi biriktiriyim,geriye evin önüne çekip el sallamak kalıyor,aile üyelerine
    Ravenaige bunu beğendi.

uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    Motosikleti ailenize danışmadan alın ve evin önüne çekin. Canım abicim 35 yaşına gelmiş, yolu yarılamışsın, bir heves etmişsin, bir karar vermişsin, canın ne istiyorsa onu yap.
    Motosikleti aldıktan sonra eşine, ailene, dostuna tanıt. Şeytan icadı olmadığını ve korkulacak birşey olmadığını güzel güzel anlat. Eşini de arkana al biraz gezdir alıştırmaya çalış. Eminim kısa sürede alışıp arkandan inmek istemez
    Ravenaige bunu beğendi.

frankestayn1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Hocam yasınız bellı evlı barklı ınsansınız bence kımseden ızın almanıza gerek yok.

Ucun da olum olsa da motordan vazgecmem ben kı cok motor kazası canlı olarak gordum.

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)