motosikleti bırakma kararı aldım
Reklamlar
-
31 Temmuz 2017, 16:29
Forumda bu kadar iç karartıcı bir konu görmemiştim.
Gerçekten her gün dediğiniz gibi tehlikeler atlatıyor ve kelle koltukta kullandığınızı hissediyorsanız bugün bırakın. Şahsen İstanbul'da hemen her gün yaklaşık 100 km yapan biri olarak çok defansif kullanıyorum ve sizin gibi hissetmiyorum. Tehlike var mı? Evet. Ama şu konuları okuduktan sonra oluşan kötü hisler ve korku motora binip yola çıkınca geçiyor. İnsanların korkularını biraz fazla abarttığını düşünüyorum. Bilinçli olmak çok önemli. Yine de herkesin kararına saygılı olalım.
Reklamlar
-
31 Temmuz 2017, 18:08
Gerçekleri forum ortamında tartışmayacaksak o zaman kapatalım bu mecraları herkes kendi işine baksın. İç karartıcı ama gerçek olan şeylerdir bizi daha dikkatli sürüş yapmaya, eğitim almaya, full koruma kullanmaya yönlendiren şeyler.
Böyle düşünen binmesin demek kolaycılıktır. Büyük kaza yaşamamış birinin asla yaşamayacağının garantisi yoktur. Ve yaşamış olanı da tam olarak anlamak, anlamlandırmak güç olabiliyor.
Bireysel sorumluluklarımızı alalım, bu işi hakkıyla yapmaya çalışalım ama vaz geçene de saygı duyalım diyorum ben.
Ben biraz da alternatifim olmadığı için riskleri minimize etmeye çalışarak biniyorum, ama her şeye rağmen bu iş tehlikeli mi? Evet öyle. Gerçekleri değiştiremeyiz. Ama onları bilerek risk yönetimi yapabiliriz en azından işin bize düşen kadarını yapmak elimizde.
-
31 Temmuz 2017, 18:08
Barkın Bayoğlu'nun vefatı bir çok motorcu için moral bozucu oldu. Çok göz önünde, öncü bir insanın kaybı bizleri üzdüğü kadar korkuttu da. Yani konuyu açan arkadaşın hislerini anladığım gibi haklı da buluyorum. Ben yolda yürürken kafana saksı düşüp ölebileceğine inanırım ancak motosiklet farklı. Az önce okuduğum vikepedi motosiklet güvenliği makalesine göre -burada tek tek yazamayacağım maddelerde- gelişmiş ülkelerde bile motosiklet ile ölümlü kaza riski diğer taşıtlara göre kat kat fazla ki Türkiye'de yaşıyoruz. Yani motosiklet için kafana saksı düşüp ölebilirsinin ötesinde elde manipüle edilemeyecek istatistiki veriler var. Barkın Bayoğlu kendi kaza yaptı diye kimsenin bırakmasını istemezdi ki yaklaşık bir sene önce ciddi bir kaza yapmıştı. Motosiklet her şeye rağmen güzel olsa da bırakmak isteyen gönül rahatlığı ile bıraksın çünkü bu kadar genç insanın kazalarda ölmesi tesadüf değildir. Ölenler belki kendi hatalarından belki diğer sürücülerin hatalarından veya başka sebeplerden öldüler ancak bu öldükleri gerçeğini değiştirmiyor maalesef. Devam edecek arkadaşlar için ise güvenli sürüş tekniklerini öğrenmeleri ve uygulamaları, mümkün olduğunca gece sürüşü yapmamaları ve hız limitlerine her zaman uymaları kendilerinden kaynaklanacak kazaların çoğunu önleyecektir diye düşünüyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)