Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Tecrübesiz olarak 600RR aldım

Motovento
    REKLAM ALANI

Merhaba arkadaşlar, forumu uzun yıllardır takip ediyorum. Rahmetli arkadaşımız bilginozinin yazılarını ve youtube kanalınıda takip ederdim. Bütün hikayeyi en başından biliyorum, dediğim gibi yıllardır ilk uyandığımda moto sohbet yazar girer buraya yazarım.

Diğer arkadaş gibi troll değilim;
    https://i.hizliresim.com/oky5Bb.jpg
    https://i.hizliresim.com/ZEn6GG.jpg
    https://i.hizliresim.com/BAGnlp.jpg
    https://i.hizliresim.com/jWAMlm.jpg
    https://i.hizliresim.com/ER2LvZ.jpg
    https://i.hizliresim.com/mkRbv0.jpg

Gelelim tecrübeme;
    4 yıl önce cbr125r ile başladım, motoru aldığım kişinin önerdiği birisinden birebir ders alıp sadece okula git gel için kullandım. 1.5 yılda 1500 kilometre yaptım. Askerlik derken motoru sattım, askere gitmedim tecil ettirdim 1.5 yıldır motosikletim yokken gideyim bir 600rr alayım dedim. Aldığım tek kayda değer eğitim Aybars hocanın Art Moto teori eğitimi.

Ekipmanlar;
    4 aylık planlama sonucu yurtdışından tam takım ekipman, motosiklet için abus kilitler ve temizleme malzemeleri aldım. Koruma takozlarını kendim takayım dedim ama tork anahtarı yok diye zarar vermek istemedim.

Motosiklet;
    İkinci el olarak 17 temmuz tarihinde satın aldım 2015 model. Rengini özellikle ekipmanlarıma uygun diye HRC seçtim (başından beri istediğim renk buydu). İzmire yağan alakasız yağmur sonucu çarşamba günü iş yerimden evime 10 km sürerek geldim.

Niye böyle bir işe kalkıştım?
    Boyum uzun, kilom fazla. Düşük CC motosikletler altımda çok küçük kalıyor. Arabamda yüksek devir çeviriyor ama basmıyorum işim olmadı hiç. Niye düşük cc en azından 2 silindir 500r falan almadım kısmı ise tamamen estetik duruşu yüzünden. Youtubeda Ersin 600rr diye bir arkadaşın ilk defa 600rr kullanma videosuda etkiledi.

3 günlük maceram nasıl gidiyor?.
    Evimden işime 10 km gidiyorum, akşam aynı yoldan dönüyorum. Maksimum hız 60-70, en üst vites 3, viraj falan dönemiyorum arkadan gelen dominos kuryeleri kardeşlerim tokatlayıp geçiyorlar. Hararet açık yol bulursam iyi, bulamazsam 104 civarında motor bırak beni kullanma diyor. Hak veriyorum, bugün 22 temmuz cumartesi biraz önce çıkardım 20 dakika turladım geldim. Çok keskin olmayan viraja bayağı korkak giriyorum. Lastiklerim çok iyi durumda, bakış kaçırmıyorum ama şuan zorlamıyorum. Kendimi araç olarak gördüğüm için maalesef aralara girmiyorum, bu yüzden işten biraz geç çıkıp yolun boş olduğu yolları kullanıyorum.

İlerisi için planlarım nedir?.
    Öncelikle hayatta kalmak. İçinde bulunduğum tecrübesizlik ile yine maksimum hız 60-70 olmak üzere iş yerime gidip gelmek. Arkadan sıkıştıranlara yol vermek. Eğitim almak!. Frenleme konusunda sorunum yok, sanayi içerisinde 2 gün geçirince kontra tekniği yoldaş oldu çukura falan girmiyor, bilmediğim yola girmiyorum. Birebir eğitim veren bir yer buldum, gel 125 pulsar ile 1-2 saat görelim ardından mt-07 ile yol eğitimi veririz dedi, paket fiyatı hoşuma gitti. Aynı makine değil belki ama ne kazanırsam bana tecrübedir. Mal, canımdan kıymetli değil.

Okuyan arkadaşlara teşekkür ederim, ara ara konuyu güncellemeyi düşünüyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    caddeadami1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ???
    Hayırlı olsun
    Motosikletin gidebildiği kadar değil, senin sürebildiğin kadardır yol..

Herkes sürücü olabilir ama herkes şoför olamaz. (Babamın sözü)

Motosikleti
    Cbr600RR
    ben niye troll müşüm ?

Ali Bircan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motor mu, ne motoru ? motor ne arar la ögrencide
    Hayırlı olsun gidip limitör taktırabilirsiniz motosikletinize gücü ihtiyacınızı karşılayacak kadar kısabilirsiniz araştırın derim...

mfBulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Şimdi gerçek mi yoksa diğer arkadaşa "Bak öyle olmaz. Böyle olur" gibisinden mesaj verme amaçlı mı tam emin olamadım ama neyse Büyük cc motorların en büyük dezavantajı çok basit şeyleri öğrenmek bile çok uzun sürer derler. Çünkü risk alamazsınız kolay kolay. Alınınca da (Diğer konu troll değilse eğer ki ondan da emin değilim, oradaki kaza gibi) sıkıntılar çıkar.

Usulen hayırlı olsun diyelim. Kazasız belasız kullanırsınız umarım.

Arkadaş bir tane de "eğitimimi de aldım, sistemli sürüşe adım attım, virajlı parkurlarda bilinçli pratiklerime başladım" diye yazanını göremeyecek miyim? Eğitim hep sonra olacak... Bir ara... Ya mahalledeki amcasından eğitim almıştır, ya arabayı çok iyi sürüyordur eğitime ihtiyacı yoktur, ya ehliyet kursundaki motoru çok iyi sürüyordur sadece dönüşlerinde sıkıntı vardır zamanla hallolacaktır, ya da Honda'nın bütün eğitimlerini almıştır faydasını görmemiştir. İki ay boyunca eğitim aldım diyen bile çıktı. Veya işte bu şekil, ilk işim eğitim almak. Önce motora platinyum pegleri alayım, altın kaplama egzoz manifoldlarını taktırayım, ondan sonra...

uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    şirokko nikli arkadaştan daha bilinçli davranmayı seçtiğin için seni tebrik ediyorum. Parasına bakmadan eğitimlerini tamamla. Kazasız belasız hayırlı olsun
    Ali Bircan bunu beğendi.

carter17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hayırlı olsun fakat mantıklı gelmiyor. Neden?

- Madem yüksek hız tutkunuz yok neden daha fazla yakıt tüketecek bir araca yatırım yapıyorsunuz? Nedeni tipiyse aynı motosikletin aynı tipte düşük ccleri mevcut, zaten kullanmışsınızda, altınızda çok fazla farkla ufak duracağını düşünmüyorum.

- Tecrübe denilen şey motosikleti yavaş yada hızlı kullanmak, virajı doğru ve yatarak dönmek değil diye düşünüyorum. Asıl tecrübe, acil durumlarda ve panik halinde ne tepki vereceğiniz. 600cc bir motosikletle panikle gaz açarsanız, bu paniğiniz size pahalıya patlayabilir. Nitekim torku daha yüksek.

- Genelde yüksek cc kullanan gerçekten bu işe gönül vermiş ağabeylerimden gördüğüm kadarıyla, iş yerine yada şehiriçi genel kullanımda düşük cc motorları tercih ediyorlar. Hem daha az yakıyor hemde trafikte daha kıvrak hareket ediyor(Bu demek değil ki makas atarak git yada sağla herkesi).

- Uzun boy ve fazla kiloda SS motosiklet kullanmak ne kadar ergonomik? Zevkler ve renkler tartışılmaz ama vücudunuza göre Cruiser yada chopper tercihi yapmanız sizi daha konforlu ve keyifli bir sürüşle başbaşa bırakabilir.

Dediklerimi yanlış anlamayın, size karşı söylediğim bir şey yok. Sadece bana 60 70km/h ile kullanacağım motosikletin kmde 20 25 kuruş yakması mantıklı gelmiyor.
    kareem1987 bunu beğendi.

Motosikleti
    Cbr600RR
    Alıntı uzay gemisi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şirokko nikli arkadaştan daha bilinçli davranmayı seçtiğin için seni tebrik ediyorum. Parasına bakmadan eğitimlerini tamamla. Kazasız belasız hayırlı olsun
    abi vlla bende kazadan sonra bilinçlendim inşallah bidaha kaza konusu acmam

uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    Alıntı scirocco adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi vlla bende kazadan sonra bilinçlendim inşallah bidaha kaza konusu acmam
    İnşallah kardeşim çok dikkat et

Cevaplarınız için teşekkürler. Ekonomik sıkıntım yok çok şükür. Ne yaktığı çok umurumda değil. Ben 2009 yılından bu yana trafikteyim, trafiğe motor ile çıkmış değilim. İzmir trafiğindeki insanlar diğer illere nazaran daha dikkatliler. Prensip olarak takip mesafesini koruyan bir tip olduğum bu geçen 8 yılda duran aracıma çarpılması dışında kaza yaşamadım. Eleştiriye tamamen açığım, benim motosikletimden beklediğim şık durması ve sesinin güzel olması. Yarın bir kapalı alan eğitimi ayarladım kendi motosikletim ile kendimi çok yetersiz görürsem depoya kapatıp yoğun eğitim alacağım.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Dün 150'cc bir commuter ile 215 km yol yaptım.

Çocukluğumdan beri binerim şu merete. Senede hiç olmazsa 5,000 km rahat yaparım,o da az sürdüğüm vakitlerdir genelde.

Güzergahım gereği ortalama seyir hızım 60 ile 80 arasında gezdi.

Hep kontrollü sürmeye gayret ettim. İki defa sıkıştıran arabalardan kaçayım derken viraj alamadığımı farkettim.

Kısaca körelmişim.

Ben o kadar yol tecrübesine rağmen imkanım olsa gidip şu makineleri almam.

Şaşıyorum gerçekten sizlere.

O motosikletle düz yolda istediğiniz yere dede modunda süre süre elbette gidebilirsiniz,bunu 10 yaşında çocukta yapabilir.

Ama hiç hesaplamadığımız durumlarda motosikleti ve sizi kazadan kurtarabilecek refkleslere,ön görülere ulaşmadan şu aletlere binmeyi çılgınlık görüyorum.

Düne dair verdiğim örnek 215 km'lik yolun sadece 50 metresinde gerçekleşti.

Neyse bunlar ciddiye alınmıyor boşuna yazıyoruz aslında.

Para sizin,mal sizin,hayat sizin...

Uğur Bey, ben bu motosikleti çevre yoluna çıkıp gazlamak için değil zevk için aldım. Yol uzunsa arabamı alır giderim. Ben sadece işin gidişatını sizler ile paylaşmak istedim.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı ilkmotor600r adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Uğur Bey, ben bu motosikleti çevre yoluna çıkıp gazlamak için değil zevk için aldım. Yol uzunsa arabamı alır giderim. Ben sadece işin gidişatını sizler ile paylaşmak istedim.
    Güzel temennilerimiz sizinle. İnşallah herşey gönlünüzce olur.

Alıntı Uğur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel temennilerimiz sizinle. İnşallah herşey gönlünüzce olur.
    Allah daha iyilerini size nasip eder inşallah. Tekeriniz düz bassın Uğur Bey.

Yav arkadaş neyin ispatlama çabası bu? Yaptığının yanlış olduğunun bal gibi farkındasın. Aldıysan aldın, kimseye hesap vermek zorunda değilsin.
    Açıkçası mal senin, can senin. En fazla bilginozi gibi seninde arkandan, "yalandan" ah vah der geçeriz. Sen bu saatten sonra ölümlü istatistiklere girmeye aday birisin. Kasksız cg sürücüsü neyse sende osun

Alıntı Mexico adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yav arkadaş neyin ispatlama çabası bu? Yaptığının yanlış olduğunun bal gibi farkındasın. Aldıysan aldın, kimseye hesap vermek zorunda değilsin.
    Açıkçası mal senin, can senin. En fazla bilginozi gibi seninde arkandan, "yalandan" ah vah der geçeriz. Sen bu saatten sonra ölümlü istatistiklere girmeye aday birisin. Kasksız cg sürücüsü neyse sende osun
    Her yorum değerli hocam, ben ilk motor olarak 600 cc alma meraklısı arkadaşlara google aramalarında çıkacak bir konu vermek istedim. Başımdan geçenleri okusunlar istedim. 600 cc aldım en kral benim veya hava atma çabası içerisinde değilim.

Kim trol kim degil anlayamiyorum artik. Maddi durumda sikinti yoksa css dahil ne kadar egitim varsa al. Kazasiz belasiz.

Alıntı EmirŞengezer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kim trol kim degil anlayamiyorum artik. Maddi durumda sikinti yoksa css dahil ne kadar egitim varsa al. Kazasiz belasiz.
    Başvurumu yapalı bayağı oldu henüz sıra gelmedi. Teşekkür ederim, sizede kazasız belasız sürüşler dilerim.

tokhanoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hayırlı olsun inşallah başımıza kötü bir olay gelmez eğitimleri muhakkak alın ki zaten alacağım demişsiniz.

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)