Merhaba arkadaşlar bugün bir arkadaştan duydum Bajaj rs 200 ün vidalarını sıkmak gerekiyormuş.Böyle bişey var mı? Taiwan ve kore malı motosikletlerde de var mı böyle bişey ?
Merhaba arkadaşlar bugün bir arkadaştan duydum Bajaj rs 200 ün vidalarını sıkmak gerekiyormuş.Böyle bişey var mı? Taiwan ve kore malı motosikletlerde de var mı böyle bişey ?
Çöp çöp çöp çöp çöp çöp çöp çöp çöp çöp çöp çöp çöp çöp çöp çöp hindistan, tayvan, kore mallarının alayı çöp. En iyisi japon.
Şaka şaka. Sadece burası birazdan karışacak, bende önlerden yer tutmak istedim. Muhtemelen Bajaj kullanan bazı üyeler gelip Bajaj'ın ne kadar iyi olduğundan bahsedecek. Hatta işi ileri götürüp Japondan iyi diyecekler. Bmw ile kıyaslayacaklar.
Sonra istiklal marşı ve kapanış olacak.
Bunlar yüzünden Bajaj'dan soğudum içimi dökeyim bari dedim
Bir tanesi sıkıyorum diyor diğeri sıkmıyorum diyor
marka fanatikliği piyasayı bozuyor sonra gelip ciief pahalıııı diye ağlıyor millet
Bu konuda pek bi bilgim yok ama, gerçekten böyle bir olayı olan marka varsa, net alınmaz. Sıfır motor alıcam, bi de "Kesin bu mallar kontrolünü tam yapamamıştır." diye vidalarını, orasını burasını kontrol edecem..
Sana söylenmek istenen titreşimden dolayı vidalar gevşeyebiliyor, yada sıfır motor alınca ustalar montajlamada atlamalar yapabiliyor, bakıma gittiğin zaman tüm vidalar kontrol edilsin dersin ve sıkarlar sonra kolay kolay gevşeyen yer olmaz..
Vida değil cıvatadır o. Yada somundur. Vida olsa duramazsın.
ben yanımda ingiliz anahtarı ile dolaşıyorum nerde bi hint taiwvan malı görsem hemen 2 vidasını sıkıp bırakıyorum bi nevi batman veya robin hood luk yani... tavsiye ederim hem hayır duası alıyorsun hemde stres atıyorsun
Yokmu bu işleri bilen dalga geçmeden cevap verecek birisi ?
15k Bajaj boxer kullandım.Evet sıkmanız gerekiyor.Eğer sıkmazsanız ilerleyen zamanda yolda giderken vites pedalınız yerinden çıkıyor eğer şanslı iseniz 2. Viteste pedal yerinden çıkarsa motosikleti scooter olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.
Aslında düşündüğünüz bir marka-model söylerseniz kronik sorunlar hakkında daha net cevaplar alırsınız.
Tek silindirli motosikletlerde kimisinde az kimisinde çok titreşim olur, bu titreşim durumlarına göre de vidalar gevşeyebilir.
Her markada olabilir, mekanik aletler sonuçta.
Kusura bakma abi "bilen biri" diyince üstüme alınmıştım. Bi daha olmaz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)