Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

elektirikli motor dolandırıcılıgı

REKLAM ALANI

öncelikle herkeze merhaba abilerim kardeşlerim ablarım letgodan 2 ay önce bir elektirikli motorsiklet aldım moturu alırken faturasını varmı dedim vardediler neyse bakmaya gittik bi arkadaşimla beraber motoru begendim evraklarına baktım faturası bide uygunluk belgesi diye bişey oluyomuş oda vardı evraklarıda tamdı yani pazarlıga tutuştuk pazarlık bitti anlaştık adama dedidim boş bir kagıda veya faturanın arkasına kimlik bilgilerini yazmasını ve moturu su para karşılıgında bana saattıgını yazıp imzalasını istedim oda tamam dedi kiligini cıkardı yazamaya başladı bende kimlik bilgilerimi verdim bana sattıgını yazsın diye onun kimliginede baktım tabiki kimlikte olan herşeyi düzgün bi şekilde yazdı numarasını kaydettim tabiki telefonuma ve motoru bu şekilde aldım motoru alma sebebim de acıkcası özel güvenlik oldugum için hem işe gidib gelmek için hemde güvenligini yaptıgım güneş panellerinin gece devriye atarkan daharahat olur diye düşündüm çünkü evimle calıştıgım yerin mesafesi gitgel 50 km ve bu adam motoru bana satarkan 50 km rahat gider dedi neyse konuyu dagatmayalım altıktan 1 gün sonra işe gitme için yola cıktım ama motorun şarjzı ful oldugu halde 20 km bitti ve hemen adamı aradım ve nura kullanılmamaktadır dedi bende bu motorun benim ihtiyacımı görmeyecegi için satmaya kararverdim ve satmak için letgoya attım üç dört gün sonra motor sattım motorun 20 km gittigini ve benim işime yaramayacagını anllatım alıcıya tabi bir miktarda zararına sattım aynı şekilde faturasının arkasına gene yazdık kimlik bilgilerini adresimi ve bu şahısa sattım diye imzaladım motorun evraklarını verip paramı aldım aradan 1 bu ay geçti sattıgım adam beni aradı motorun çalıntı oldugunu ve sahibi oldugunu idda eden bir vatadasın durdur dugunu söyledi ben ora sehir dışındaydım siz polisi arayım ben 2 güne gelecem dedim ve gittim karkola sahsın numarasını da verdim polislere hat bir bayanın üstüne kayıtlı cıktı bayanda geldi karokola ben bayandan motoru almadım oda zaten ben buşahısları tanımıyorum motorda satmadım dedi tabi polisler bir yandan faurayı ve kimlikbilgilerine bakıyor ve adamın bana göstermiş oldugu ve faturanın arkasına yazdıgı kimlik bilgileri adresi sahte cıktı bu olay nolur allah rızası için yardımcı olun ben kendi halinde bir güvenlik görevlisiyim buzamakadar kavga edip karokala bile gitmedim polisler diyor adam bulanmassa suç sana kalır onlarda biliyor benim calmadıgımı çünkü motor çalındıgında sahibi polisi aramış ve motorun calındıgını ihbar etmiş o tarihde ben işteydim sahitlerimde varpolisler de bunu biliyor şimdi nolacak allah rızası için yardımcı olun teşekkür ederim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Allah kolaylık versin kardeşim. İnşallah en kısa zamanda temize çıkarsın.
    KSFER bunu beğendi.

onurordek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Ntorq+SHERCO 250
    Suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi
    Madde 165 - (Değişik: 26/6/2009 – 5918/3 md.)
    (1) Bir suçun işlenmesiyle elde edilen eşyayı veya diğer malvarlığı değerini, bu suçun işlenmesine iştirak etmeksizin, satan,
    devreden, satın alan veya kabul eden kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.

Uygunluk belgesinden felan bahsetmişsin. Buradan tescile tabi (plaka zorunluluğu) olduğu sonucu çıkar ise resmi/noter devri olmadığı için cezai anlamda suç işlememiş olacaksın. Çünkü kağıda aldım sattım yazma ile devir gerçekleşmemiş oluyor. Ayrıca suç eşyası olduğunu bilerek işlem yapmış olman gerekiyor.
    KSFER bunu beğendi.

çalıntı oldugunu bilsem alırmıyım hiç faturası olunca güvendim adamın kimlik bilgilerini alınca sıkıntı olmaaz dedim birkere çalıntı motorda nasıl fatura olur diye dünürken caldıran adam motorun evraklarını koltugun altına koydugunu söyledi şimdi bilmeden ve faturası var diye aldım

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:02 ----------

ceza alcagımı biliyorum ama sonuçta bilmeden aldım ve evrakları vardı adamın bilgilerinide aldım ama sahte cıktı ben calıntı mal almak ve satmaktanmı yargılanırım asıl beni endişelendirin allah korusun hırsızlıklamı yargılanırım

owlam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Virago 535
    Hocam çok bişey çıkmaz senin de dolandırıldığın belli ama bunu bi avukat arkadaşa sorman daha mantıklı olacaktır. Bir de kimlik bilgilerinden ziyade kimlik fotokopisi almak daha mantıklı yada kimlik bilgilerini kendin alıp yazacaksın. Geçmiş olsun
    KSFER bunu beğendi.

Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    Sıkma canını hiç bir şey olmaz. En çok mahkemeye çıkarsın hakim gözünden anlar.
    KSFER bunu beğendi.

saolun bilgi verdiginiz için benkiligine baktım adam kilikte herşeyi düzgün yazdı ama kimlih sahteymi yani böylebir vatanda yok

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    iyi bir avukat bul.
    KSFER bunu beğendi.

hknzrdm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NT700V Deauville
    Dürüst olayım, hakimin iki dudağından çıkacak karara bakar. Hukuk da, iyi niyete bakmaz, prosedür ne ise onu uygular. Şu anda senin sunduğun belgelerin kabul edilmemesi ihtimali var. Bir avukatla görüş muhakkak. Durduk yere sicilin kirlenmesin.

Motosikleti
    ZZR1100
    vay be ne uckagitcilar var memlekette, Allah kolaylik versin abi. insallah biran once yakalanir o seref..ler.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)