Kasko , hayat sigortası vs. bilimum ne varsa yaptır. Makara yapmıyorum, Ciddiyim.
Tez canlı bir insansınız. Hakkınızı helal edin. Hızlı yaşamak genç ölmekte sizin seçiminizmiş. 100'lükten bu motora geçmek kadar mantığı zengin olmanızı ve kahramanlığınızı hep hatırlayacağım. Genç yaşta 200 lükle basmadan duramıyorum (150). Siz inşallah onunla durabilirsiniz de bu mesajı yazdığım için seve seve utanırım. (ben de makale yazabilen bir insanım.)
Bence biz insanların anlamadığı temel konu kendimize çok güvenmemiz ben motosikletten bunu öğrendim. Bazen sen en iyi de olsan teknik olarak öndekinin attığı bir çöp parçası bile seni bitirebiliyor. R6 sürerken de kendini riske sokmamak yorucu bir şey olacak. Motoru ölü devirlerde kullanmaya çalışıp duracaksın ve aylar geçicek diyeceksin ki 10.000 km tecrübem var artık iyiyim.(o kadar bile sürmez) Sonra gazı açmaya başlayacaksın bi kere son hız göreyim felan diyeceksin. Sonra 1 yetmeyecek 2 5 10 50 kere belki. Yavaş yavaş beyin bundan da adrenalin alamaz olacak bu sefer çevre yolunda yaptığın şeyleri daha zayıf bir şekilde de olsa şehiriçinde uygulayacaksın. Bir gün bir kavşaktan geçerken şerefsizin biri atlayacak orada bir iki milisaniye hızlıca düşüneceksin ama ibreye denk gelirsen hiç olmak istemediğin bir hız göreceksin. Senin hiçbir hatan yok oysaki yeşil yanmış olacak belki uyandığında ölmediğin için küfür edeceksin kendine. 2 saatte Ankara İstanbul yapan sen bir daha tuvalete bile tek başına gidemeyeceksin. Bu kadar basit işte hocam. Demagoji değil bu yüzlerce binlerce örneği var. Bu motoru genç yaşta süren adam çelikten bir iradesi yoksa bunları yaşıyor yaşamıyorsa da şanslıdır. Umarım sizinkiler çeliktendir. Kazasız sürüşler amacım sizi hedef almak değil ama birileri denk gelip de okursa yapmasın. Hiçbir şey kaçmıyor beklesin yavaş yavaş ilerlesin.
Hayırlı olsun, ilk 5.000 km boyunca 6.000 devri geçmeyin. Madem para var, sağlam bir hocadan eğitim alın. Virajlı yollarda bir 250r ın arkasından yetişemezseniz de üzülmeyin.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
Diğer konuda yazmadım ama yazacak olsam ben de taşlardım, yine dönüp taşlayabilirim o konu ayrı ancak bu konuya yazıyorsak eğer, öncelikle hayırlı olsun.
Hayret helva muhabbetine giren olmamış, ilk geyiği ben yapayım o zaman;
Önceki konudan bildiğimiz üzere arkadaşın durumu biraz iyi, fıstığın kilosu cevizden pahalı olsa da ekonomik olarak sorun olmayacaktır. Bu nedenle helva fıstıklı olsun. (şaka maksatlı)
bilginozi konusu ve bağlantılı konular yeterince tekrarlanmamış. Benim motosiklete başlamamdan eski bir konu olduğu halde unutamadığım bir konudur. Bir göz atmanı tavsiye ederim.
(umarım böyle bir konu açılmasına sebep olmazsın)
Eğer dinlersen, hızlıca (kullanmadan) satıp R25 ve eğitim almanı öneririm. (Yada durum zaten elverişli, sonra binersin dursun. Buna binme, gidip bir tane de 250'lik al onla başla. Bi 10k km kullandıktan sonra buna geçersin.)
Eğer dinlemezsen de standart olarak yeterli sürücü belgesi, eksiksiz evrak, tam koruma (bot, tulum, kask, eldiven), ciddi bir eğitim ve çok dikkat öneririm. (en azından bunu dinlemelisin)
Rodaj meselesinin zorunlulukları ayrı dursun. Motoru düşük devir (dolayısıyla olması gerekenden yüksek vites) kullanmanın -özellikle virajlı bölümlerde ve trafiğin içinde- güvenli ve akıllıca bir tercih olmadığını hatırlatmak isterim. (bkz: https://zafercemotosiklet.wordpress....az-fren-vites/)
Küçük bir anı anlatayım birebir gerçek.
İsmini vermek istemediğim bir honda yetkili servisde çalışan arkadaşım var. Bahsettiğim olay 2 yıl kadar oldu.
Velhasıl kelam bir vatandaş geldi magazaya 600rr repsol aldı (bende ordayım). Sonra ben bakım işini hallettim çıktım gittim.
5 6 saat sonra arkadaşım aradı. Yaa kanka sana bişey anlatıcam inanmıycan filan.
Bugun o repsolü alan adam motoru evine göndermemizi istesi sonra bizimle geldi eve doğru gidiyoruz işte filan dedi. Neyse eve geldik bahceli bir ev dedi. Kapıya indirdik hadi selametle diyip gidicez müşteri rica etsem içeri alırmısınız filan demiş. Bizimki köpürmüş. Ulan motor aldın bizi satın almadın ya demiş içinden kızmış..
Herneyse bahceye almış. Beyefendi rica etmiş şu depoya alırmısınız diye. Bizim çocukda terslemiş. Abicim orası dar çizilir filan sorumluluk alamam siz alın diye. Maksat adamı bozmak..
Vatandaş daha önce hiç motor sürmediğini bu ilk olucağını söylemiş. Bizimki eee dokunmuyosun bile demiş. Alışırım ben ona demiş. Bizimki sohbet muhabbet derken yok abi diyor anlamıyor adam keçi gibi illede buna binecem diyip duruyormuş.
Ben buna şahit oldum. Bırakın sürsün keyfini çıkartsın. Şikirokko da alışır...
Hocam bana lafmı çarptın anlamadım ama sorun yok her türlü canın sağolsunTekerin düz bassın. Forumdaki arkadaşların söyledikleri yüzünden de alınıp gücenme. Merak ettiğin bir şey olursa gel sor. Hiç birimizi 10 yaşında cross kursuna yazdırmadılar sonuçta (MrMud hariç olabilir) Yaşayıp öğreniyoruz hepimiz.
Bu arada 10 yaşında başlamadım Enduro/Cross olayına.
Ama başlangıç motorumda 450exc değildi
Arazi ile Asfaltı kesinlikle kıyaslayamayız, ben maksimum 90km hız ile hiderim ormanda, önüme araba kırmaz, yaya atlamaz, kimsenin hatası can vermeme sebep olmaz
Umarım "Onlar Hep Bizimle" konusunda adın geçmez dostum.
Olmaz diye birsey yok, eğer aklı başında bir insan isen bi kac yıl 4 vitesi görmeden yaşayabilirsin, keza yine boşuna eziyet çekmiş olursun orası ayrı
Inşallah bi kac sene sonra yeni konu açıp hepimizi utandirirsin dostum, akıllı adama benziyosun bence başarırsın.
Gerçi dunya yüzünde Enduro/Motocross gibi iki muhteşem kulvar varken, supersport makina almak ne kadar akıllı işiyse artık...
arkadaşlar neden engel oluyorsunuz ki? önceki konuda yazdıklarını okuduysanız nasıl bir eğitim ve terbiye aldığı belli. ve en önemlisi geleceği. İleride karşınıza çıkacak "zengin kekolardan" biri olacak.ve belki bir iş ortamında, bir arkadaş ortamında sizi delirtecek. Belki şirketinizde saçma sapan tavırlarıyla sizi ayar edip, ödemesini geciktirecek. Madem paranız var neden ödemiyorsunuz dediğinizde; "canım öyle istiyor" tutumunu sergileyecek. bunun gibi birçok senaryo yazabilirim. ağır mı? hayır. hatta eminim diyebilirim. O yüzden bırakın doğal seçilim işini yapsın...
Çok şükür alabildim bu motoru. Şu an kendimi o seviyede görmüyorum. Olabildiğince sakin ve yavaş sürüyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:09 ----------
Herkesin yorumunu okudum teşekkürler yorumlarınız için dikkate alıcam hepsini
Sırf mud yüzünden alacam bı exc250 kendimi daga bağıra vuracam , gerçi vakit yok ama olsun .
Kendi işimi yapınca kısmetse artık
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)