Ben bu konuyu açtığımdan bu yana motosiklet alamayanlar toplanıp bir pikniğe gidelim diyorum ne dersiniz?
Motosikletin gidebildiği kadar değil, senin sürebildiğin kadardır yol..
Herkes sürücü olabilir ama herkes şoför olamaz. (Babamın sözü)
Yok estağfurullah isteyen gelsin motorlu motorsuz fark etmez
son zamlar geldikten sonra ikinci ele zam gelmeden aldım motoru bakalım, ben aldım ya artık fiyatlar düşer, hadi hayırlısı.
Yeni zamlar geliyormuş benim konu aklıma geldi (: sahi ben bu konuyu açtığımdan beri toplam kaç lira zam yedik ):
:((ağlıyorum ya motosiklet almadığım için
Ne sıfır ne de ikinci el satışı yok. Hiç üzülmeyin zam geliyor falan diye. 3 aydır bir model almak istiyorum. Her gün malum siteyi inceliyorum. üç ay içinde neler gördü bu gözler. Aynı ilanlar başka başka açılıyor. Fiyatlar önce şişiriliyor, sonra indiriliyor. Satılmış gibi ilandan kaldırılıp başka gün yine konuluyor. Özeti kimse yüksek fiyata motor satamıyor. Gerçekten ederini yazanlar ve temiz olanlar bir hafta içinde satıyorlar.
İşin özü piyasada para yok. kimse yatırım yapmak istemiyor. Şahsen elimde param hazır. Hiç de acele etmiyorum. Zira bu fiyatlara motor almak enayilikten başka bir şey değil. Yok sezon açılıyor, zam geliyor, döviz arttı gibi gerekçeler ile millet birbirini gazlayıp piyasa oluşturmaya çalışıyor. Fiyatları yukarı itmek için uğraşıyorlar. Bayağı da eğlenceli oluyor.
Özellikle takip ettiğim birileri var. Örnek 30 binden satışa çıkardılar. 2 ay durdu ilan. Satamadılar. Sonra birden ilana 35 fiyat koydular. Sanırım yüksekten açıp pazarlık ile 30'a vereceklerdi. Yine satılmadı. Sonra 29 a indirdiler. Halen duruyor.
Birde tüm motorlar ne hikmet se hep 10/20 bin kilometre aralığında. Kimse yol yapmamış ilginç. Bana yüksek kilometreli ilanlar daha inandırıcı geliyor şahsen. Düşük kilometrelilerin hepsine bakmadan geçiyorum.
piyasada ki bu fiyatlarla artık ikinci elde kar etmeye çalışan çakallara para kaptıracağıma 10 bin tl daha fazla verir 2018 model sıfırını alırım. ikinci el sitelerinde dolaşmıyorum bile. direk markanın sitesinden fiyat listesine göz atıyorum
10 bin daha ver sıfırını al bi sene sonra satmak istediğinde 10-12 bin kaybedince anlarsın hata yaptığını. Arkadaslar sıfır motor almak akıl işi diildir. 2 yasına gelmemiş garantisi bitmemiş temiz motor alıp 3-4 sene binen adam en dusuk maliyetle motora biner
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:23 ----------
Ben yeni oğlana nmax125 aldım. Yenisi (2017) 14.300+500+aksesuar? . 2016 kız gibi motor aldım 12.000 bakımı yeni yapılmış 1500 tl lik aksesuar var uzerinde 11.000e 180 de noter. 11.180/(16.300) %32 ucuz... Bu arada cok titiz olmasam aynı aksesuar ile 9500e de alınıp sorunsuz binecek motor da vardı
Evet beyler, stokları patlatıyoruz.. 3'er 3'er.. Garajda bulunsun..
Başlıkta ne geyik dönmüş be , ben ilk defa gördüm başlığı.
Ama arkadaş haklıydı , eğer motor alacaksanız %20lik ek gümrük vergisi gelmeden motosiklet almak mantıklıydı.
Haa bu fiyatlara motosiklet almak mantıksız ama alacaksan o zaman almakta fayda vardı
Nitekim ben de öyle yapmıştım.
Gürcistan dan araba getirildiği gibi biz de motor mu getirtsek?
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)