umarım basarılı olursunuz ve hayırlı olsun sımdıden.. sormak ıstedıgım sey motosıklet ekıpmanlarının yanında ornegın öhlins amortisorlerını sparıs verebılecekmıyız ?
umarım basarılı olursunuz ve hayırlı olsun sımdıden.. sormak ıstedıgım sey motosıklet ekıpmanlarının yanında ornegın öhlins amortisorlerını sparıs verebılecekmıyız ?
Merhaba, iyi dileklerin ve fikirlerin için teşekkür ederim. Görebileceğiniz gibi çok farklı bir iş modeli üstünde çalışıyorum. Amacım çakallar gibi iş yapmak veya onlarla baş etmek değil, büyük karlılıklarda amaçlamıyorum. Herşey şeffaf, net ve resmi olacak. Çıkacak maliyetlerin ve vergilerin farkındayım, gerekli varlığa kendi sermayem, aile ve destekçi partnerim sayesinde sahibim. Elbette ki ilk etapta eksiye düşme durumları olacak ancak makul fiyatlar ile sistemin zamanla oturacağını düşünmekteyim. Zaten daha planlama aşamasındayım, buradaki başlık açma sebebim de sizlerin düşüncelerini öğrenmek.
Umarım bir an önce başlarsınızda bu işe ilk ekipmanlarımı kask mon vs. sizden almak nasip olur 😊
Ben Revit'in mont ve pantalon takımını Almanya'dan fcmoto sitesinden getirttim. Kargo ve gümrük ödemesine rağmen Türkiye'deki mağazalardan 400 TL daha hesaplıya gelmiş oldu.
Demek istediğim makul kar marjları ile çalışırsanız iş yaparsınız. Bir de size tavsiyem Amerikan Revzilla sitesinin hikayesini okuyun. Şu an geldiği nokta çok başarılı. Benzer bir model Türkiye'de de tutabilir. Ama mesela onların yaptığı gibi çok problemsiz iade alma falan gibi uygulamalar bizde suistimal edilir mi, bilemiyorum...
Merhaba, iyi dilekleriniz ve fikirleriniz için teşekkür ederim. Görüşlerinizi elbette tek tek not edip, dikkate alacak şekilde planlama yapıyorum. Sipariş usülü getirtme işlemlerini ben içimizden pek yapan bir firma görmedim. Bu tip firmalar var ancak sizin aldığınız ürünün sağlamlığını veya doğruluğunu kontrol edebilecek bilgiye sahip mi bu çok önemli bence. Büyüme konusunda da inanın hiç bir planım yok şu aşamada, ilk etapta yalnızca belirlediğim iş planını belirli ürün adediyle yola sokmak ve yavaş yavaş talebe göre ürün çeşidini artırmak niyetindeyim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:29 ----------
Merhaba, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Öhlins, Wilbers, Andreani, Bitubo ve Matris gibi bir çok marka için araştırma yapıp size teklif sunabilirim mağaza açılışı yapıldıktan sonra
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:31 ----------
Bir firmada ihracat bölge satış müdürüydüm, yeni ayrıldım. Bu işten önce de öncede ithalat görüşmeleri yapıyordum ürün anlaşmaları için bir firmada. Geçtiğimiz 2 ay boyunca Latin Amerika ve Amerikada pazar araştırması yaptım. Belirli firmalar ile bağlantı kurdum, ön anlaşmalar yaptım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:35 ----------
Merhaba, iyi dilekleriniz ve desteğiniz için teşekkürler. Umarım ilk müşterilerimden biri siz olursunuz
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:37 ----------
Merhaba, benimde amacım insanlara piyasanın altında ürün verebilmek. Üstelik şimdi gümrük tarifesi değiştiği için artık her mal gümrük vergisine tabii, hatta bazen memur ilgisiz olur ise sizi gümrüğe çağırıyor paketi açmak adına beraber. Her insan bununla uğraşacak vakte ve bilgiye sahip değil maalesef. İstanbulda yaşayan birisi bu durumla karşılaşırsa ikitelli PTT'ye gitmesi gerekiyor ve bu en az yarım gün izin almak demek en iyi ihtimalle. Birde işin ürünün hatalı, defolu gelme veya bedenin size uymama durumu var ki bunlar bütün karı sildiği gibi paranızın da bir süre boşa gitmesine sebep oluyor.
Sistemi tamamen Revzilla konsepti ile kuracağım. Ancak iade prosedürünü bizim kanunlarımız ışığında müşteri bazlı tasarlayacağım. Suistimal konusuna müsade vermeyecek şekilde de orta yol bulurum diye düşünüyorum. Ürünü alan insanlar ile irtibat halinde kalıp, onların görüşlerini ve fikirlerini alma niyetindeyim. Kendileri de kabul ederse belki ufak bir video tarzı incelemede yapılabilir
tamamdır donus yaparsanız fıyatı makul olursa sparıs verecegım
allah utandırmasın , rızık bittiğinde hayat biter.
"Yolculuk bir fersahda olsa cehennemden bir parçadır" ..... seyyah pirimiz Evliya Çelebi
Üretimi kolay olan ürünleri herkes yapıyor, hem markayı bi yere getirmek lazım hemde ucuz olmak. Rekabet büyük.(koruma takozu, fiber çamurluk, rüzgarlık vb.)
Üretimi zor olan ürünlerde pahalı olmasından dolayı millet yine bilindik markalara yöneliyor.(Gerçek karbon fiber parçalar, egzoz, gidon amortisörü, zincir/dişli vb.)
Bana göre ürün gamı belirlemek lazım. Bunun yanında Türkiye piyasasını bilmek lazım. Kaç kişi gidon amortisörü, marka egzoz, kaliteli kask alıyor.
Misal GP Kompozit pek bilinmese de güzel ürünler üretiyor. Bildiğim kadarıyla yurtdışına da satıyor. Türkiye odaklı iş yapmak yorucu olabilir, bağlantılarınız varsa yurtdışınada yönelin derim.
Bir başka örnekte Anlas Lastik. Bir çok ülkeye dağıtım yapıyor ve çok başarılı ürünleri var. Bazı ülkelerin pazar payında önemli rol oynuyor. Türkiye pazarına çok önem vermiyorlar.
Umarım başarılı olursunuz, kolay gelsin.
Merhaba, iyi ve güzel dilekler için teşekkür ederim. Henüz açılış aşamasına biraz süre var maalesef ancak açıldığında da burada bildirim yapmam bildiğim kadarıyla yasak site yönetim sistemi itibarıyla. Ancak ben burada değerli vaktini ayırıp yorum yapan herkese tek tek ulaşım bilgisi ve ofisime davet konusunda mesaj atacağım
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:51 ----------
Teşekkür ederim güzel dileklerin ve mizahi paylaşımın için . Bizde veresiye, faturasız veya fişsiz satış olmayacak elbette ki.
Merhaba, iyi dileklerin ve gösterdiğin farklı bakış açısı için teşekkürler. Şahsi prensip olarak emek harcanıp yerli üretim yapan firmanın ürettiği şeye ithal alternatif getirmeyi hiç düşünmüyorum ayrıca bu olaya hiçte hoş bakmıyorum. Dolayısıyla GP Kompozit gibi firmaların ürettiklere ürünlere temel olarak alternatif yaratmak gibi bir fikrim yok. Hedefim insanların yönelemediği aksesuarları uygun koşullar yakaladıkça piyasaya sunabilmek. Piyasada olmayan markaları da getirip, entegre etmeye çalışacağım. Ne olur, ne olmaz göreceğiz zamanla...
Şimdiden hayırlı olsun , Allah istediğin noktaya gelmeni nasip etsin .
Merhabalar,
Konuya uzun süre cevap yazamadım kusura bakmayınız. Buraya vakit ayırıp, yazan abilerime ve kardeşlerime tekrar teşekkür ediyorum. Dükkanı Ağustos sonu itibarıyla tuttum, makul seviyede aşırı masraftan kaçınarak yaptığım ve tek başıma olduğum içinde işler bugünlere kadar ancak halloldu. Geçtiğimiz günlerde de İtalyaya EICMA fuarına giderek iyi kötü sektörü tanımaları çalışmaları yaptım. Beklediğimden kötü geçen noktalarda, beklemediğim yerlerden güzel gelişmelerde oldu. Buraya emek veripte yazan herkesin görüşlerini iş ahlakı olarak harmanlayıp uygulamaya çalıştım, hala da belirli noktalarda fikirlerinizi göz önünde bulunduruyorum geleceğe dair.
İşi uzatmadan özetlemek gerekirse dükkanımı açmış bulunmaktayım, hala bir çok eksiğim var ancak yavaş yavaş hem ürün hemde dükkanımdaki eksiklikleri kapatmayı umuyorum havalar güzelleşene yani sezona kadar . Bana yazan herkese özel mesaj atmayı düşünüyorum, aleni olarak sanırım bilgi vermek yasak sponsor olunmadığı sürece. Dolayısıyla uğramak gelmek isteyen herkesi dükkanıma beklerim bir çay içmeye.
**Bu arada kendi adıma sevindiğim ve gurur duyduğum bir işe giriştik bundan bahsetmek istiyorum. Umarım yöneticiler açısından da sorun olmaz. Çok sevdiğim bir abimiz ile yerli motosiklet kotu üretme işine giriştik, hatta ürettik satışına da başladık bugünlerde, yeni model geliştiriyoruz bahar için 2-3 tip daha. Yetinmedik şimdi standart mont içine giyilebilir Knox, Spidi ve Dainese gibi firmaların ürettiği sokak tipi body armor diye adlandırılan file, kumaş karışımı mont denemeleri yapıyoruz onların kalitesinde hatta daha üstünü hedefleyerek. Bahara birde farklı konseptli bir kot mont çıkaracağız. İleride ki hedefimizde kendi ürettiğimiz yerli koruma ile bütün ürünlerde yola devam etmek. Böylece hem iç piyasaya yerli ürün sunarak dışarı para vermemiş, hemde kendi malımızı yurtdışına satar hale gelmek istiyoruz.
Saygılarımla,
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)