Uzun yol yapınca yakıt azalması sorunsalı
Reklamlar
-
Motorumu yeni aldığım zamanlar diğer motorcu arkadaşlar uzun yolda motorun az yakar yap bide uzun yol yapıp yakıtı tekrar ölç dediler ama dedikleri gibi yaptım ne yaptımsa 4 litrenin altına düşmüyor arkadaşlar bunun sorunu ne olabilir.Neredeyse her pazar uzun yol yapıyorum sonra depoyu fulleyip işe gidiyorum sonra ölçüyorum gene aynı mesela geçen pazar 150 km yaptım bu pazar 200 yaptım daha mı fazla yapmam gerek yada teknik bi arıza mı var?
Reklamlar
-
Uzun yolda motoru zorlar ust devirlerde kullanirsan cok yakar
-
"Uzun yol yapmak motosikletin yakıt tüketimini düşürür" şeklinde bir bilgi mi verdiler size? Yanlış anladıysam lütfen düzeltin.
Ama böyle birşey nasıl olsun ki?
-
Dostum GT250 zaten ortalama 3.5-4 lt yakıyor.Sana dedikleri uzun yolda şehiriçinden daha az yakmasıdır.Sen çok yanlış anlamışsın yada sana çok yanlış anlatmışlar
http://www.fuelly.com/motorcycle/hyosung/gt250_naked
-
Devirli kullanırsan evet az yakar uzun yolda.
Benim zonghsen cross vardı. Son devire dayadım Konya Aksaray yaptım. Tofaş kadar yaktı.
He son devir dediysem hızımda 80 90
-
100-110km/saat hız ile 3.5 litreye düşürebilirsin. hyosung için söylüyorum. açık egzoz varsa uzun yolda az yakmayabilir.
-
agris adlı üyeden alıntı
"Uzun yol yapmak motosikletin yakıt tüketimini düşürür" şeklinde bir bilgi mi verdiler size? Yanlış anladıysam lütfen düzeltin.
Ama böyle birşey nasıl olsun ki?
Öyle değil mi yani ben öyle diye ara sıra uzun yola çıkıyorum?
-
ENİGMA adlı üyeden alıntı
Önce bizi keklediğini düşündüm inan. Çünkü sana çoook yanlış anlatmışlar, ya da sen çok yanlış anlamışsın.
Uzun yol yapmak, yakıt tüketimini azaltmaz, motosiklet, uzun yolda, şehiriçinde (trafikte, arazide) yaktığından daha az yakar. Yani örnek olarak,sen tutup İzmir-Alanya yapsan 3,5 yakar, ama İzmir de trafikte 4,5 yakar.
-
Şehir dışı =Ritmik yürüyüş
Şehir içi =Bir koş,ip atla,takla at,dur,maç yap.
Hangisinde daha çok yorulursun.
Tabiki 2.si.
Haliyle
Daha fazla kalori =daha çok yakıt yakar.
Kabul çok saçma bir örnek,idare ediniz.
-
18 Temmuz 2017, 15:54
Kübra006 adlı üyeden alıntı
Tabiki 2.si.
Haliyle
depoya 2 ölçek protein tozu koy pistonlar güçlensin.
-
18 Temmuz 2017, 17:24
Kübra006 adlı üyeden alıntı
Tabiki 2.si.
Haliyle
Motor yağını az koymak lazım kalorisi çok fazla.
-
18 Temmuz 2017, 17:55
ENİGMA adlı üyeden alıntı
Yok maalesef öyle değil. Uzun yolda elbette motor daha az yakar ama uzun yol yapmak, motosikletinizin genel yakıt tüketimi değerlerini düşürmez.
-
18 Temmuz 2017, 19:07
Uzun yolda daha yüksek ısılar oluşacağı için belki kurumları temizlediği için söylemiş olabilirler.
-
18 Temmuz 2017, 19:28
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Uzun yolda motosikleti zorlamadan sabit bir devirde gidilirse yakıt şehir içinden daha az olacaktır.
Örnek verelim;
125 cc bir naked motosiklet ile sabit 80 km/h ile 6000 devir ile gidilirse 2,0-2,5 litre tüketme imkanı varken,aynı motosiklet ile redline çizgisinde sürekli gidildiğinde yakıt 3,0-3,5 litreleri görebilir.
Şahsen çift silindir 250 cc bir naked için değerlerinizin makul olduğunu düşünüyorum.
-
24 Temmuz 2017, 18:43
agris adlı üyeden alıntı
Yok maalesef öyle değil. Uzun yolda elbette motor daha az yakar ama uzun yol yapmak, motosikletinizin genel yakıt tüketimi değerlerini düşürmez.
anlaadım ben çok yanlış gelmişim
-
24 Temmuz 2017, 20:44
IRau adlı üyeden alıntı
depoya 2 ölçek protein tozu koy pistonlar güçlensin.
geçen bastım arginin i 500cc oldu motor.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
24 Temmuz 2017, 21:02
jimi_hendrix adlı üyeden alıntı
geçen bastım arginin i 500cc oldu motor.
bende bcaa ve glutamin attım bekliyoruz bakalım etkisi nolcak
-
24 Temmuz 2017, 22:13
-
24 Temmuz 2017, 22:28
ya sabır çekerek 90 km/h ile gidersen uzun yolda evet daha az tüketir ama o doksandan sonraki her 20 km/h artışında ortalama bir litre tüketim artar..
uzun yolculuklarda 90 ile giden nadir olduğu için şehir içindeki tüketimden daha fazlası ile karşılaşırız..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)