Motosikletlinin motosikletliye yaptığını başka kimse yapmıyor. Köprü geçişi, aşırı rüzgarlı, metrobüsün sağına girmeye korktuğum bir darlık. Arkamdan iki motosikletli geldi sakin sakin, ilk fırsatta yol verdim sola geçip, ben geçemiyorum ama onlar geçebilir diye. Yine aynı şekilde sakince selamlayıp geçtiler. Biraz sonra bir motorlu daha geldi ama daha 200 m geriden kornaya basa basa. Sanırsın yangından mal kaçırıyor. Ben zaten ilk fırsatta sana yol vereceğim, neyin yaygarası bu?
Yaklaşık iki aydır işe motosikletle gidip geliyorum. Sadece 1 kez TEM'de aracın önüme kırması gibi bir olay dışında herhangi bir araç bana korna çalmadı, yavaş gidiyorum diye taciz eden olmadı. Ama bu motosikletli tacizini sık sık yaşıyorum. Hiç mi acemi olmadınız siz o kornaya basan insancıklar! 3 sn geç geçsen o aralıktan dünyanın sonu gelmez herhalde.
Biz motosikletliler olarak birbirimize saygı duymuyorsak, otomobilden, minibüsten, otobüsten saygı beklememeliyiz. Önce bir kendi aramızda saygı, sonrası zamanla oturacak bir kültür.