Biliyorsunuz anlatmak istediğim şeyleri bir süredir kişisel blogumda yazıyorum. Wordpress üzerinden veya e-posta ile abone olmak da mümkün. Böylece yeni bir yazı çıktığı zaman e-posta ile haberdar olunabiliyor. Orada yazmayı ayrıca seviyorum çünkü metinleri edit edebiliyorum. Sonradan yapılan güzel teknik eklemeleri bakış açılarını hemen metnin içine yerleştirebiliyorum. Hatalı olduğu ortaya çıkan şeyleri ise toptan silme imkanı var.

Bu blogda motorcudan araba sürücülerine mesajlar adında yeni bir metin yazmayı planlıyorum. Metnin taslağını ve ele alacağı noktaları oluşturdum. Metni yazdıktan sonra facebook'ta şurada burada mümkün olduğunca paylaşmak istiyorum. Çünkü kendi arkadaşlarım da dahil olmak üzere, insanların araba sürüşlerinde geliştirebilecekleri noktalar olduğunu görüyorum ve gerçekten de bunları algılayabilecek ve değiştirebilecek düzeydeki insanlara anlatmak istiyorum.

Farkındayım, bu yazdığımla motosiklet dünyasının dışına çıkmış olacağım ama bir kaç tane motor dünyası dışında yazı yazmaktan da esasen çekinmedim. Belki haddimi aşarak bir tane iyi yazmak üzerine bir tane de akademisyen olmak isteyenlere tavsiyeler minvalinde bir yazı yayınladım. İşin garibi akademisyen olmak isteyenlere tavsiyeler yazısı blogun en çok görülen üçüncü yazısı oldu. Garip. Aslında insanları motosiklet eğitimi almaya yönlendirmeyi amaçladığım bu blogun en az okunan yazılarından birinin başlangıç eğitimi yazısı olması ayrıca başka bir gariplik. Bu da benim beceriksizliğim tabii.

Bu başlıkta bahsettiğim araba sürücüleri mesajlar yazısı da dahil, toplam 6 tane yazı yayınlayınca blog'umu tamamlanmış olarak düşüneceğim.

Sizden rica ettiğim şey şu:

Araba sürücülerine iletmek istediğim şeylerin bir listesini ve yazının taslağını oluşturdum. Ancak bu yazı için sonradan "Ah keşke şunu da ekleseydim demek istemiyorum. O yüzden yardımınıza başvurmak istiyorum. Ekleme yapmak isteyenler veya ilgilenenler bana özel mesaj atarsa ben yazının taslağını onlara atacağım. Onlar da eklemek istedikleri noktaları bana bildirirlerse mümkün olduğunca kapsayıcı, sonradan değişmesi gerekmeyen bir yazı ortaya çıkacaktır. Yazıda videolara veya resimlere yer verme imkanı da var.

Bu konuda çok aşikar olan ve taslak metinde zaten var olan bazı noktalar elbette var: Telefonla konuşma, motorcuyu onun bulunduğu şeritten sollama veya kör nokta kontrolü yapmama gibi. O yüzden bu başlığa her aklımıza geleni yazmak çok verimli olmayabilir.

Biliyorum yazıyı kimse okumaz, üşenir. Video daha iyi falan filan. Ama kapsamlı ve belirgin şekilde yapılandırılmış içerikleri aktarmanın yazıdan daha iyi aktarmanın yolu fiilen yok gibi. O yüzden hala kitaplar ve yazılı internet ağları var. Burada bile iletişimimiz yazıyla. O yüzden yazıyı ve okumayı hemen toptan çöpe atmayalım.