Çok geçmiş olsun hocam.Trafiği okumak lazım.2-3 hamle ilerisini düşünmek gerekiyor.O adam oradan çıkarsa şuradan kurtarabilirim gibi.
Hocam sağolun da, olay benim başıma gelmedi sosyal medya da denk gelip paylaştım.
Böyle bi makasa asla girmem. Eleman çok hızlı gidiyor. Sollama soldan yapılır. Eğer bu mantıkta yürüseydi bu kaza yaşanmazdı. Ha tabii Connect'li arkadaşa hiç bi söz söylenemez. Herif motosikletliye çarpmasa, arabaya girecekti. Davar.
Scooter kullanmanın faydasını ilk kez görüyorum. Farklı bir tip motor kullansa iki araba arasında sıkışan sadece motosiklet olmuyacaktı.
Geçmiş olsun, Allah korumuş, en başta hatalısın bunu yazayım, yolu okumak yok, hız fazla planlama yok...
Sonrası o öküz Transit kullanıcı bariz hatalı, tam o anda solunda biten az önce sağından geçtiğin hayvanda hatalı, 2 araç arasında kalmışsın, soldaki gıcık olup basmış resmen, hatalar zinciri....
Ulan gene sinirlendim Ford sürücüsünün ağzını burnunu kıracaktın yorulunca bizi çağıracaktın biz kıracaktık biraz daha
ford süren arkadaşın tekme tokat dövülmesi gerekiyor.allahın körü üstüne üstüne gidip son anda hamle yapıyor allah belasını versin böyle sürücülerin.geçmiş olsun
Motorcunun hatası SIFIR! Burada yok yolu okumak lazım hızına dikkat etmek lazım falan yazanlar aynı kazayı kendileri yapsa araba sürücüsünün anasını avradını bırakmazlar.. ki ben videoyu izlerken bırakmadım zaten. Ayrıca motora çarpmasa arabaya çarpacaktı aynasına bakmadan gelen 1 motosiklet ve 1 arabayı görmeyen öküze suç bulmuyorsunuz da yok yolu oku yok öyle sollama olmaz falan
Ya arkadas hatalisin diye yorum yapan tiplerede ayar oluyorum yeminle
Sigara icen adam kanser olur
Bizimkilerin ilk sozu sigara kansere sebebiyet verir gecmis olsunn
Ya siz ne zannediyorsunuz bu kazayi yapan eleman omrunun sonuna kadar hic düşmeyexegini filan diyemi dusunuyordu acaba, yok efendim 3 hamle sonrasini dusunecen,
Ben motora binmeden once 50 soruluk iclerinde 5 bilinmeyenli denklem, havuz problemleri vs vs olan test kitapcigi cozuyorum
Su testisinin su yolunda kirilacagini 8 milyon sene once atalarimiz soylemis
Hatta ve hatta kendi dusenin aglamiyacaginida soylemis bence videoyu izleyip bir musibet bin nasihatten iyidir atasozuyle gereksiz trafik ve motor proflugu yapmayalim
Ford'cu sağda duran aracı geç farkediyor, son anda kırıyor artık, aynaya bakma fırsatı bulamadan.
Trafiği okumak, öngörmek burada büyük faydası olacaktı. Connectin öyle bir mallık yapacağını, duran arabaya doğru gidip, ya ona çarpacağını yada manevra yapacağını öngörmek herşeyi kurtarabilirdi. Ve yavaşlayıp oralardan uzaklaşmak.😐
Geçmiş olsun, zor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:10 ----------
Vay vay vay 🤦🏻♂ abooo kafaya bak
Kardes aciklamaya benim olayim degil yaz bu konu baska yerlere gider
ihmaller zinciri olmuş. skuterli arkadaşın çok tahlihsiz bir zamanına denk gelmiş. Öncelikle sağ şeritte muhtemelen arıza sebebiyle duran kamyonetin ikaz uyarı levhalarını koyması gerekirdi. Ticari araç sürücüsü denen mahlukat da büyük bir ihtimalle telefonunu kurcalamakla meşguldü ve son anda duran kamyoneti fark etti ve direk sola kırdı. Yolda zaten belirlenmiş bir şerit çizgisi yok. Kara yollarında da hata var. Ve gelelim skuterli arkadaşımıza. Trafiği okumadan anlık düşünerek sürüş yapıyor. Halbuki 5 sn öncesinden o kamyonetin orada durduğu çok net bir şekilde belli oluyor. Yani basit bir şekilde atlatılabilecek bir durummuş. Neyse Allah tan arkadaşta ciddi bir şey yokmuş.
1- Aşırı hızlı giden bir motosikleli.
2- Aynaya bakmadan sollama yapan ve jipin önüne atlayan (fordun arkasındaki araç) bir adet sürücü.
3- Yola uyarı koymadan kenara çeken bir kamyonet şöförü.
4- Kenara çekmiş kamyoneti son anda farkedip sola kıran bir adet ford şoförü.
Hepsini bir araya getirip temiz bir dövecen sonra geçmiş olsun dikeklerini iletip yoluna gideceksin.
Kaza resmen geliyorum demiş...
Herzaman ne diyoruz. Trafikde 3 araç süreceksin.
Kendi aracını.
Arkandaki aracı.
Önündeki aracı.
Aynı öküzlüğü zamanında ben yaptım, acık ve net.
Geçmiş olsun.
Tanıdığım bir arkadaş var. Adı Haklı değil. Fakat kendisi anadan doğma "haklı"dır. Bir gün günde sadece 1 otobüsün geçtiği ıssız bir yolda o otobüsü bulup kafadan girdi. Kendisi ye yanındaki ciddi derecede yaralandı. O kazada bile tamamen haklıydı(yersen). Bir keresinde artçısıyken motorundan düşmüştük. Orada hatayı bana bulmuştu. Halbuki adamı bildiğimden artçı olmama rağmen motoru kullanır gibi pür dikkat gidiyordum.
Ne yazık ki aramızda böyleleri var. Sıkıntı yok. Çeşit manasına bulunsunlar. Fakat işler öyle yürümüyor. Başkaları da zarar görüyor.
Hatalarımızı kabul etmek ayıp değildir. Olgun bir kişilik sahibi olduğumuzu gösterir.
Gelelim kazaya;
Motosiklet sürücüsü : 250 cc. skuteri racing tadında kullanmak ne güzel değil mi? Sağdan soldan dal-çık.
Minivan sürücüsü : Bu araziyi baban satın almıştı değil mi? Arazi senin istediğin gibi manevra yap.
Siyah otomobil sürücüsü : Hevesli bir çocuk seni sağdan geçerse kızarsın değil mi? Hemen gazla onu geç. Haddini bilsin kerata.
Sonuç : Bir ipte üç cambaz çok fazla be...
kardeş geçmiş olsun. ucuz kurtulmuşsun. inşallah ağır bir yaralanma yoktur.
vay arkadaş... o ford'un direksiyonunda oturan primat hakkında aklımdan neler geçiyor bir bilseniz...
Ama ben olsaydım o ezik bmw arabacısının tavrını görüp zorlamazdım, zaten birisi önüne geçiyor, o da iyice benim bmw var ezik değilim ben; nee!!! bir de motora mı geçileceğim psikolojine bürünmüş durumda...
neyse büyük geçmiş olsun, ford denince ben focus gibi birşey düşünmüştüm, o primat çıkınca yüreğim ağzıma geldi...
vayy arkadaşş.. ülkenin geldiği noktaya bak, kim getirdi bizi buraya?!!...
Motosiklet çok hızlı ve etrafında olup bitenin farkında değil. söylenecek fazla söz yok olan yine motorcu arkadaşa olmuş umarım kırık, çıkık veya ciddi birşeyi yoktur
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)