Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motosiklet sevdasının verdiği cesaret

REKLAM ALANI
    gSol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Spacy 110
    [IMG][/IMG]

Müdürü olduğum bir restoranda başladı motosiklet sevdam benim.. Kafam hafif çakırken kuryeye dedim ki ver bakalım şu honda spacyi bir de ben kullanayım bakalım becerebilecek miyim ? Yaş 32 ama daha önce hiç motosiklete binmemiş olsam da çocukluğumdan beri bisiklet tepesindeyim denge sorunu yok.. Aldım gezdim dolaştım çapa sokaklarında biraz, dedim o kadar da zor değilmiş.. Aldı beni bir özgüven.. Ertesi gün gittim kursa yazıldım.

Kafaya koydum önce ehliyet sonra da bir otomatik motosiklet.. Niye otomatik ? Çünkü araba kullanmayı da bilmiyorum ; debriyaj kültürü "0" Gittim kursun ilk eğitimine, ben sanıyorum ki scooterla geçeceğim sınavdan, meğer vitesli motormuş. Baktım eğitim alanında bi Pulsar NS150 var. Motora yabancıyım ya, dedim heralde beni bunla eğitmeyecekler. Hoca dedi bin bakalım, hocam dedim ben bu canavara mı binicem, benim kullandğm motor honda spacy paketçi motoru. Bunla gireceksinn sınava dedi. Bindim yapacak bişey yok . Ben hala sanıyorum ki ; vitesli motorun tek farkı vites değiştirmek. Meğer debriyajı hafif bırakıp gaz veriliyomuş. Ben bıraktm debriyajı verdim gazı, hoca dedi sen napıysn bu scooter değil. Ekstradan en az 3 kez eğitim aldım, sınavda tek kusurum olmadan geçtim sınavdan.

Aldık ehliyeti, alacağız bir motor artık, özgüven geldi ya pulsar alacağım vitesli. Cepte para yok, maddi durum bozuldu, kredi yok senet yok, alamıyoruz motor. Asker arkadaşım dedi veriyim benim motoru sana paran oldukça ödersin. Motor 2008 model skyo 250lik chopper, çift silindir çift egzos, boşu geliyor 170 kg, yapacak bişey yok alacağız. Gittim boluya, dönüşte araba ayarlamaya çalıştm, ben daha hiç chopper kullanmadm, en fazla pulsar kullandm o da 140 kg, spacy zaten 100 kg bisiklet gibi, ben dedim gelemem boludan bileciğe bunla 200 kmyi. Baktım motoru getiremicem, iş başa düştü, aldı beni bir cesaret, Boluya gittim otobüsle, noterden satışı aldım, çıktım yola boludan tam 200 yaptm geldim bileciğe, ama öyle bir stres öyle bir korku, 4 saatte anca gelebildim, 2 kere mola verdim.
    Lakin, aylar süren bir hevesin ardından aldım makinemi altıma, öncesi de detay hikaye ama diyeceğim o ki bu sevda öyle bir sevda ki, tarif edilemez.. 2 haftadır da işe gidip geliyrm günde 15 km yapıyrm, pazar da iznik orhangazi yalova izmit istikametinde gideceğim, özgüven tavan.. Siz siz olun inanın yeter ki ve sürüşte tüm risk analizlerini yapın..
    RoofRoof bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    RoofRoof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DRZ400SM
    Hocam hayırlı olsun ama önce ekipmanını diz.Daha acemisin çok düşüp kalkarsın.Sürmeye ilk başladığımda ayağımın üstüne motoru düşürdüm 1 senedir acısı geçmedi.Durduğum yerde düştüğüm halde

gSol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Spacy 110
    hocam 6 ay istanbul trafiğinde honda spacy kulladnm, hiç düşmedim ama bu düşmeyeceğim anlamına gelmez tabi ki ama ekipmanı da yavaş yavaş oturtuyorum saol tavsiyen için. Ama o kadar da zor değilmiş 170 kglik motor kullanmak bile..
    Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)