Hiç bisiklet süremeden motor-scooter sürmek
Reklamlar
-
Merhabalar, çocukluk yaşlarımda tekvando yapıyordum ve bir sakatlık geçirdim sol dizimde kıkırdak dokusu yamuldu. Bir süre koşma futbol vb sporlara katılamaz oldum haliyle bisiklette süremedim ve bugün 20 yaşındayım hevesim var. Scooter veya motosiklet almayı düşünüyorum özellikle şu vespalara ve electrowind'e kafayı taktım.
Sormak istediğim kendi kendime öğrenebilir miyim? Hiç bisiklet sürmeyen biri için zor olur mu? Endişem yok öyle trafikte heyecanım olmaz zaten araç kullanıyorum aktif olarak. Tek şüphem denge konusu.
Görüşleriniz nelerdir iyi kötü paylaşırsanız memnun olurum.
Reklamlar
-
Hic bisiklet surmeden ogrenilebilir ama zor olur. Onemli olan inanmak. Benim arkadasim bisiklete hayatinda hic binmedi geldi once iki saatte bisikleti ogrendi dengede durabilmeyi öğrendi. Bir ay sonra da gidip ehliyete yazildi honda egitimlerine katildi suan motosiklet ariyoruz kendisine.
Once inanmalisiniz sonrasi duse kalka da olsa ogrenilir.
-
Hubalahubhub adlı üyeden alıntı
Hic bisiklet surmeden ogrenilebilir ama zor olur. Onemli olan inanmak. Benim arkadasim bisiklete hayatinda hic binmedi geldi once iki saatte bisikleti ogrendi dengede durabilmeyi öğrendi. Bir ay sonra da gidip ehliyete yazildi honda egitimlerine katildi suan motosiklet ariyoruz kendisine.
Once inanmalisiniz sonrasi duse kalka da olsa ogrenilir.
bu saatten sonra dışarıda bisiklet sürmeyi öğrenmeye çalışmak :/ utanıyorum valla şu duruma
-
mümkündür her ne kadar 2 teker olsalar da gücü arka tekerleğe iletme tarzları farklı olduğu için beyninden kaynaklı denge el göz kordinasyonu problemin yoksa sorunsuz binersin
-
Eğitim alırsanız olur, kendi kendinize öğrenmeye çalışmayın. Genelde yapılan hatadır.
Bisiklet ile çok alakası da yok zaten, mesele sadece denge değil. Electrowind de neymiş dedim baktım çocuk oyuncağı gibi şeyler fiyatları 5650-7000TL yazık günah ona verilen paraya.
-
Babam kırk yıldır motosiklet kullanıyor, ama hala bisiklete binemiyor. Ama şu var, öncesinde bisiklet kullanmak, denge ve kontra konularında motosiklette insana kesinlikle kolaylık sağlar.
-
Şöyle ki, bisiklet daha kontrol edilebilir bir araç olduğu için ve çok yüksek hızlara çıkmadığı için, düşüldüğünde alınacak hasar daha az olduğu için bence öncelikle denge işi bisiklette halledilmeli diye düşünüyorum. Bisiklet kullanmayı 1-2 saatte öğrenebilirsiniz, çok zor değil.
-
Dostum anladığım kadarıyla hiç bisiklete binmemişsin yani bisiklet kullanmayı bilmiyorsun. şimdi alacağın alet en azında 3-4bin tl gibi bir rakam olacak. ilk defa motosiklet kullanan kişide bile ufak tefek düşmeler kalkmalar olurken bisiklet dahi kullanmamış birinde çok daha fazla olacaktır. bence müstakbel motoruna zarar vermemek için gerekirse ikinci el 100-150 tl'lik bir bisikelt alsan ve bir süre onu kullansan çok faydalı olur. enazından dengeydi dönüştü bir fikrin olur.
-
Adam dizimde sorun var diyor. Binemez ki bisiklete?
-
14 Temmuz 2017, 15:38
Bisiklet bilerek motor kullanmak denge anlamında yardımcı olur. Fakat nasıl ki bisiklet kullanmayı bilmiyorken bisiklet binmeyi kısa sürede öğrenebildiysek motoru da neredeyse bu kadar basit şekilde öğrenebiliriz. Motorun ağırlığı ve paniği atlattığınız da gerisi kolay olacaktır. Motor durduğu yerde denge sorunu çıkartır. Gitmeye başladıkça motor dengesini bulur yeter ki panikleyip sağa sola çevirmeyin yönünüzü.
-
14 Temmuz 2017, 15:42
C.Q.Legend adlı üyeden alıntı
Bisiklet bilerek motor kullanmak denge anlamında yardımcı olur. Fakat nasıl ki bisiklet kullanmayı bilmiyorken bisiklet binmeyi kısa sürede öğrenebildiysek motoru da neredeyse bu kadar basit şekilde öğrenebiliriz. Motorun ağırlığı ve paniği atlattığınız da gerisi kolay olacaktır. Motor durduğu yerde denge sorunu çıkartır. Gitmeye başladıkça motor dengesini bulur yeter ki panikleyip sağa sola çevirmeyin yönünüzü.
Anlattığın kadar basit değil. Millet boşuna para verip eğitime gitmiyor, bence siz de katılmalısınız. En azından hiç bilmeyene böyle tavsiyeler vermeyin bari.
-
14 Temmuz 2017, 15:45
artemis99 adlı üyeden alıntı
Anlattığın kadar basit değil. Millet boşuna para verip eğitime gitmiyor, bence siz de katılmalısınız. En azından hiç bilmeyene böyle tavsiyeler vermeyin bari.
Burada yazdığının üzerine cevap olarak yazdım. Yoksa motor kullanacak herkesin eğitim alması gerektiğini zaten herkes biliyor. Motor kullanma ile değil bisiklet kullanmayı bilmeden de motor kullanmanın o kadar zor olmadığını anlattım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)