Hayırlı sabahlar arkadaşlar;
Çağırdınız geldim.
Bajaj’ın her ürününün piyasaya ses getirerek girmesine alıştık. Ancak PULSAR NS 200 modelimizden sonra üzerinde en çok spekülasyon yapılan modelimiz DOMİNAR 400 modelimiz oldu. Bunun da sebebi modele duyulan ilgi ve alakadır. Nitekim 400 cc aralığı hem kısa mesafede ve hem de uzun mesafede kullanılabilecek ve Türkiye’de önemli bir boşluğu olan önemli bir aralıktır.
Fiyat konusunu bir-iki kere daha önce açıkladım.
Bizim tavsiye ettiğimiz parekende satış fiyatımızda değişiklik yoktur. Lansman fiyatı devam ediyor. Muhtemelen yılın ikinci yarısında yukarı yönlü fiyat ayarlaması yapacağız.
Bayilerde fiyat değişikliği olabilir. Özellikle yeni modelin ilk aylarında. Bayi karı da % 8 seviyesindedir. Bayiler genel rekabet koşulları içinde bu aralıkta oynayabilir. Buna da müdahale edemeyiz. O an için bayi kaynaklı özel bir durum da olabilir. Ama zikredilen fiyatlar maliyet fiyatlarıdır. Bu fiyatlara bulabilen varsa ve almak niyetinde ise beklemesin derim. Tabi ki herkesin kendi kararıdır.
Çok açık olarak ifade etmek isterim. Modelimizin kullanıcılardan gelen geri bildirimleri çok iyidir. Bazı kıyaslamalar görüyorum. Eğer bir motorda tek önemli husus son hız ise evet bu modelimizin şu anda arkadaşlardan aldığım bilgi çerçevesinde 9500 devirde son hızı 162-164 km civarıdır. Ama tork, bu torkun artçılı olarak uzun rampalarda keyfinin hissedilmesi, 120-140 km sabit hız aralıklarında 100 km’de 3,5 lt gibi bir yakıt sarfiyatı olması bazı arkadaşlar için de çok değerlidir.
Tüm bunlara karşın yazılımda küçük bir değişiklik ile örnek olarak devir kesici 10.000-10.500 aralığında devreye girecek şekilde yükleme yapılırsa bu hız çok rahatlıkla 180 km seviyesine çıkacaktır. Bu da son derece kolay ve mümkündür. Bajaj isterse ve ihtiyaç duyarsa bunu da yapar. Daha kaydırmalı debriyaj, çok kuvvetli led farlar ve çift kanallı ön,arka abs saymadım.
Her zaman ifade ettiğimiz gibi ben ne istiyorum, bu motor bana ne verebilir sorularının cevabı belirleyici olacaktır.
Yıl sonunda bu modelimiz 250 cc üzeri vitesli tüm grupta satış sıralaması ilk 3 içinde yerini alacaktır. Zamanı gelince paylaşmaktan onur duyarım.
Zaten tüm markaların euro4 fiyatları oluştuğu zaman dominar 400 modelimizin avantajlı fiyatının değeri çok daha iyi anlaşılacaktır. Bugün PULSAR NS 200 modelimizde olduğu gibi.
Selam ve saygılarımı sunuyorum.