Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

pazarlık yapmak hakkında birkaç kelam

REKLAM ALANI
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ticari düşüncede satıcı malını en tüksek fiyattan vermek ister, alıcı ise en düşük fiyattan almak ister. Orta bulunmasının adı pazarlıktır.

İsteyen yapar, isteyen pazarlık payı yok der ve konuşmayı bitirir. Çok da şeyapmaya gerek yok bence

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Zaten bir malı 1000 TL ye satacaksan. Fiyatı 1200 TL yazıyoruz pazarlıkla 1000 TL ye bırakıyoruz. Adam pazarlık yapınca mutlu oluyor olmasına da zaten satıcı zaten istediği fiyattan satmış oluyor. Letgoda telefon satıyorum fiyatı 150 TL yazdım. En son 125 TL ye bırakıyorum adamların verdiği cevap 80 TL ye veriyorsan alıyorum. Oldu istersen üstüne para da vereyim

Motosikleti
    Ramzey Karaca 100
    Alıntı bursagsli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zaten bir malı 1000 TL ye satacaksan. Fiyatı 1200 TL yazıyoruz pazarlıkla 1000 TL ye bırakıyoruz. Adam pazarlık yapınca mutlu oluyor olmasına da zaten satıcı zaten istediği fiyattan satmış oluyor. Letgoda telefon satıyorum fiyatı 150 TL yazdım. En son 125 TL ye bırakıyorum adamların verdiği cevap 80 TL ye veriyorsan alıyorum. Oldu istersen üstüne para da vereyim
    Hocam çelişkinin en güzel örneğisiniz. Sata aginiz fiyattan fazlasını yazma hakkın var ama musterinin düşük fiyat verme hakkı yok.

Stock Sever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RS200
    Şimdi ben de cbf 150 alma arefesindeyim. 7-8 aydır hergün malum siteyi kolaçan ediyorum. Artık aşina olduğum motorlar 1 ay öncesinde 3000-3250 iken bazı salaklar yüzünden şimdi olmuş 4000-4250. Adama dolayısıyla pazarlık teklif ediyorum. Etmesem o beni kazoklayacak. Edersem de o satmak istediği fiyata, ben de almak istediğim fiyata almış olucam. Kimseyi kandırmanın manası yokki.

Ha bu arada 2008'de 3250'ye sıfır aldıkları sarı sinyalli cbflere 4000-5000 yazanlara da bol bol selamlarımı iletiyorum.
    HONDA

#BZ3082

Erky Perky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mekgineer's Chopper
    Hep tek taraflı düşünmemek lazım. Satıcı gözüyle bakınca öyle ama alıcı gözüyle de bakmak lazım olaya. Genelleme yapmıyorum saçma sapan teklif veren ölücüler falan var ama abuk subuk fiyatlar yazan satıcılar da yok değil. Şuan Ybrnin sıfırı kalmadı bayilerde bildiğim kadarıyla, ikinci el fiyatları muhteşem seviyelerde. Millet o bu kadar ederse, benimki de bu kadar eder mantığıyla fiyat giriyor. Rodajını itinayla yaptımcılar var bir de, onlar ayrı bi efsane..
    Stock Sever bunu beğendi.

Ataartuc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 125R
    'Pazarlık yapmak hakkında birkaç kelam'Başlığını görünce pazarlık hakkında taktikler,tavsiyeler vereceksiniz sanmıştım. Şöyle ki 2. El ürün satımında satıcı ürünü 1000 liraya satmak istiyorsa ürünün fiyatını en azından 1250 lira olarak yazar.Bu kural en azından ülkemizde böyledir. Haa bu arada kurumsal yerlerde pazarlık yapmanın tabii ki mantığı yok oralar toptan aldıkları ürünleri belirli bir kâr marjı ile satmaktalar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Malını satan pazarlık tutarını üstüne koyupta söylüyor hiç kimse merak etmesin.5tl lik bir mala 10 tl diyor 8 veriyor.Pazarlık yapmayan daha çok para ödüyor.Büyük alışveriş yerinde öyle değil tamam ama her yerde büyük alışveriş yeri değil.

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    '' pazarlık sünnettir, kökünden kopartmamak şartıyla. ''

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Türkiyede serbest piyasa ekonomisi var.O zaman devlet herşeyin fiyatını belirlesin isteyen alsın istemeyen almasın.

Ekarademir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 640 Adventure
    Ben ambarcıyım. Kargo gibi yani. Pazarlık eden adamı biliyorum. Normalde 80 liraya getirdiğim malzeme diyelim. Pazarlık etmeyen adama 80 derim onu alırım.

Pazarlık edene 100 120 filan derim. 100 vereyim yada 80 vereyim der. Canın sağolsun derim alırım. Pazarlık ettim kara geçtim sanır.

Yılların esnaf geleneğidir bu.

Gittiğim yerlerde pazarlık yapmam. Beni tanırlar ve ona göre fiyat söylerler. Hatta normalden ucuz söylerler vicdan yapıp.

Bu işler böyle. :D

Ha bazende yapmak gerekir. Sürekli gittiğim bi kasacı var. Kamyon alır satar. İnternette gördüğü araçlara teklif verir. Mesela dün biri 27 yazmış. 19 veririm dedi arayıp. Adam kabul etti. :D

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    bir kaç ay önceydi galiba tam hatırlamıyorum da işte bende pazarlık yapmıştım.

bakkaldan mı bir tane marketten ekmek yada bir başka bir şey alıyordum ve kasada elemana "bunun en son oluru ne" diye sormuştum ama indirim yapmamıştı. o gün bu gün ben ne satın alırken pazarlık ederim nede satarken pazarlık kabul ederim.

pazarlık sünnet falan değil, pazarlık karaktersizliğin derecesine göre ısrarın arttığı çok kötü bir davranış biçimi.

Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bişey satarken pazarlık olmaz dediğim halde en azından 5 tl düş diyolar. sonra markete gidiyosun 5 liran çıkmadığı için ya aldığını bırakıyosun yada alamadan bakıp geliyosun. olmadı 5 liran varmıydı diye soruyor bir arkadaşın yada ailenden biri.. bozuğum yok diyorsun ve kimseden çıkmıyor 5 lira bulunamıyor. o zaman anlıyorsun 5 liranın değerini (yada 5 kuruşun)
    şimdi kanka öyle diyorsun ama işin 5 liralara kadar düştüğü zaman her yerde 5 lira bulursun. yolda yürürken ayağın takıldı düştün al işte 5 liraya takılmış ayağın

ben bir kaç sene önce birinin metrobüs biletine ihtiyacı olduğunu gördüm ve adama metrobüs bileti aldım 3 seferlikten.

verdiğim 10 lirayıda daha şimdi konuyu görünce hatırladım yoksa unutmuştum

kadango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer 8 - MT-07
    Pazarlığın derin anlamını çözdüğünüz zaman ne kadar gerekli ve mantıklı bir şey olduğunu fark edeceksiniz.

Motosikleti
    HondaCRF250Ralli
    Şaka gibi yanlarıda yok değil. Bugün yaşadığım olay. Makinayı inceledim sıfırdan farksız boş makina 400 kmde. Fiyat nedir . Şu anki sıfır fiyatı bizzat s.com da mevcut bayilerden. Eee dostum 35e sıfırı var. Sende de 35. Abi hesabına o uygunsa onu al diyen bir zihniyet. Asıl sorun pazarlık olup olmaması değil. Sorun insanların kendinden gayrı herkesi zekaca kendinden aşağı görme çabası. İşte bu yüzden Avrupalı Amerikalı Uzakdogulu ..el mi yaman bey mi dercesine her malını, mevcut durumu fırsata çevirmeye dünden razı bir elin parmaklarini gecmeyecek sayida ac gozlu ithalatcilarimizin da desteğiyle asg.ücretin malum olduğu ülkemizde baya baya pazarlıyorlar...sen 500 tl indirim yada 2.000 tl indirim alsan nolur. 2.000 tl indirim aldığında dahi 10 bin lira etmeyecek mala 15bin güle oynaya vermiş bulunuyorsun zaten. ;)

Kısacası Türkiyede fiyatını sorarsın etiket fiyatı 100 yazmışlarsa bile pazarlık yaparım çünkü etiket fiyatı bile şişirilmiş zaten. Sıfır motorsiklet aldım liste fiyatı nı çıkattı 4650 lira. Pazarlık yapmasam 4100 liraya alamazdım. Burası böyle.

yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Sadece motosiklet camiasında değil. İş yaptığım bi iki firma var. Adamlarla ilk işimdi, aracı olan danışman arkadaşımın da yönlendirmesiyle makul bi fiyat verdim. Yani zaten yapılacak fiyatıydı işin. Yeni de tanışmışız adamlarla. Bi müdürü var bi patron. Girdik toplantıya sohbet sohbeti açtı, tanıştık kaynaştık. İş geldi fiyatlara adam "tamam şimdi sen bunu yazmışsın ama bize napıcaksın" diye soruyo. Yahu "bize" nedir? daha yarım saat olmuş tanışalı. Ben makul fiyat verdim, işin ederi budur falan diyorum. Zaten oldum olası bu patronluk işlerine alışamadım hala teknik adam tarafım ağır basıyo. Adamlara da olurunu hesaplayıp söylemiştim. Adam bana küstü iyi mi? aylık milyon dolar iş yapan firmanın sahibi tuttu bana küsüyo. Baktım olacak gibi değil. Bizim danışman arkadaşın gözüne bakıyorum o da alttan alta gülüyo ama istemeye istemeye yaptık biraz daha indirim. Ama işin tadı tuzu da kalmadı. Sonra öğrendim adamı bi iki iş aha yapar olduk %20 üstüne fiyat veriyorum. Sonra sohbet muhabbet iniyorum olması gerekene o da mutlu ben de . oh be. Yani demem o ki . bazı adamın da huyudur, 5 lira bile olsa indirmedimi iş inada biner. üzülür. Pazarlık bi kere kanımıza işlemiş.

sandıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Joymax
    hiç bir zaman anlamadığım saçma kültürdür.Malın fiyatını şişirerek yazmak sonrada asıl hakediş fiyatına indirmek.Ne diyim bazıları böyle ahmak yerine konularak yaşamazsa huzur bulamıyor.

Motosikleti
    CRF 1000L Africa Twin
    Arabaların da sıfırları liste fiyatı üzerinden satılıyor. Ben sıfır Passat aldım zamanında. Ne yani fiyatı belli diye hiç pazarlık etmesem daha mı iyiydi??? Zira 4.000₺ indirim yapıldı o günkü liste fiyatından. !!!

Motosikleti
    MSX 125 - MT 07 ABS
    Kuyumcular bile işçilik adı altında alakasız alakasız fiyatlar söylüyorlar aynı gram ürüne. Birkaç gün önce 14 ayar bileklik için, aynı dükkandaki iki görevliden biri 10 gram, diğeri 13 gram iki ayrı bileklik için 1700 tl fiyat verdiler. Arada 3 gram var ama fiyat aynı. Ama birbirlerinden haberleri yok. Alıyorlar ellerine hesap makinesini, ondan sonra vurun tuşlara! Zannedersin hareketli cisimlerin elektrodinamiği üzerine hesaplama yapıyor. Müşteriyi salak zanneden esnaf o kadar çok ki. Velhasılı, pazarlık etmezseniz arkanızdan "iyi sapladım" demeleri muhtemeldir.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi kanka öyle diyorsun ama işin 5 liralara kadar düştüğü zaman her yerde 5 lira bulursun. yolda yürürken ayağın takıldı düştün al işte 5 liraya takılmış ayağın

ben bir kaç sene önce birinin metrobüs biletine ihtiyacı olduğunu gördüm ve adama metrobüs bileti aldım 3 seferlikten.

verdiğim 10 lirayıda daha şimdi konuyu görünce hatırladım yoksa unutmuştum
    daha ayağım hiç takılmadı ama takılırsa aklıma ilk sen geliceksin fatih

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)