Merhabalar internete girdiğimizde çoğu youtuber işte yok abi dandik motor al sen 2. el al düşüceksin ediceksin parçası ucuz olsun hemen 200 300 e motoru toplama şansın olsun felan tarzı yorumlarda bulunuyor motosiklet e başlarken tavsiye olarak. Geçenlerde izlediğim bir videoda da bu tarz bir yorum beni baya bir sinirlendirdi açıkçası ben motosiklet sürmeyi öğrenmek için illa düşmek zorunda mıyım? Ben düşüp de 700 800 tl bi masrafı motoruma vereceğime düşmeden önce alacağım 2 3 seans sürüş eğitimi ve bilinçli pratik yaparak direk düşmeyede bilirim sonuç olarak maddiyat kısmı çok sorun değil de sonuçta motordan düşmek her zaman basit bir şey değil yavaş da olsak ekipmanlı da olsak tut ki şans eseri ayağımız bir yerimiz kırıldı böyle bir durumda olabilir sonuç olarak. Velhasıl bir diğer nokta da şu ben motosikletimi uzun ömürlü ve keyifli bir sürüş ömrü ile kullanmak istiyorum bu noktada da devreye motorun rodajı nasıl yapıldı acaba? Yağ filtresi bakımı yağ bakımı düzenli yapıldı mı? vs. sorular akla geliyor motosikletin ömrünün uzun olması ve güzel çalışması için bu tarz şeylerin önemiyle ilgili yazılar videolar gördüm bu da beni acaba 2. el mi 0 mı? Sorusunda iyice bir düşünmeye itti. Ucuza gelsin başlangıç diyerek 2. el mi almak yoksa işimizi garantiye alıp 0 bir motosiklet alarak ona evlat gibi bakmak mı daha maddiyat olarak ileride beni daha rahat ettirir?