değerli arkadaşlarım merhabalar, hepinize mutlu mesut huzur dolu günler dilerim
Bildiğiniz üzere .gov.tr kapsamında sağlık Bakanlığımızın sunduğu e-nabız isimli bir portal var. İçeriğinde sağlık kurumları ile ilgili birçok bilgilendirme hizmeti mevcut. Bu arada yazım hatası yapar isem affınıza sığınırım zira tek elimle kucağımda dandiri leyla duran bir klavye ile cebelleşiyorum.
Bu bahsettiğim e-nabız sistemine ısrar ile kayıt olmanızı hepinizden rica ediyorum. Bu iki teker bir dümen şeytan icadına biniyorsan arkadaşım bu sisteme de muhakkak kayıt ol. Samimiyetle söylüyorum, devletin reklamı mı olur yahu.
Sebep....
Sebep şu, Birinci sebep kendime anca gelmiş olmam, şöyle oldu...
geçen hafta salı günü bir arkadaşımdan uzun yol ve köy yollarında kullanacağım için garajında kullanmadığı ikinci motoru olan transalp 650 sini aldım, motora alışmak için gezdim dolaştım huyunu suyunu öğrendim gayette güzel anlaştık hayvanatla. Hepsi iyi güzel. Perşembe akşamı motoru sanayide yine tanıdık bi mekana soktum a dan z ye bakımını yaptım. zincirdi lastikti falandı filandı herşeyi tamam. cuma akşam üstü yola çıktım. tüm kamp ekipmanımıda yükledim. Kendim de full koruma ile kamçıyı vurdum. Hedef Balıkesir Gönen e bağlı Hodul Köyü. Orda babadan kalma bir arazi var giderim görürüm hani sahibi var kardeşim burdayız hesabı, sonra da yine köy yollarını kullana kullana bir Çanakkale ordan Trakya karadeniz kıyıları falan gezmek olsun. Rota anlaşıldı sanırım kısacası sefa p..nkliğim tuttu :D
Cuma yı Cumartesi ye bağlayan gece saat 03:30 civarında Gönen den Hodul Köyüne giden yarı stabilize yola girdim yol kalitesi iyi iyi de bir süre yolun asfalt kazıma makinesi ile kazınmış olduğunu gördüm, kazıma işi sola keskin viraj ile başlar haldeydi, sıkıntı yok hızımı düşürdüm viraja girdim ancak çıkamadım... sağ şerit üstüne dökümüş yaklaşık bir kamyon mıcır, yarısından çoğu yola yayılmış. Konntra falan kendimi sola attım motoru doğrulttum derken yerdeki bir karartıya girdim ve ön teker bağımsızlığını ilan etti, konntra falan yemedi, gaz verdim yemedi, sağa attım kendimi gene mıcır. Yatırdım motoru vurdum tekmeyi başka seçenek kalmadı. sürat 40 km/h falan. Motor yatınca mıcıra gark oldu kaymadı ama ben kaydım.... hobaaaa al gülüm ver gülüm :D
Yeterince uzattım bu kadar kafidir. Omuzum çıktı iki kaburgam kırıldı bide kaval kemiği çatladı. Sırtımda feci bir yanma var ama kımıldayamıyorum, korkuyorum hali ile. Sıkıysa kımılda. Lan nooldu falan derken anam anam ah anam kırıkların acısı başladı. Arkadaş yok öyle bir yok ki it geçmez kervan yürümez yaklaşık 20 dakka bekledim ne bir far ışığı ne bir ses. Elimi ceketin göğüs cebine soktum telefonu çıkardım. İyi de ben nerdeyim yahu, kaçıncı km deyim kime konu yolluycam.
E nabız sistemine girdim, acil durum menüsüne girdim ve ACİL DURUM tuşuna tık ladım, hadi dedim hayırlısı.. İç kanama yoksa sabaha elbet sağ çıkarım elbet bir Allah ın kulu geçer dedim. Bekledim. İnleye inleye bekledim. Yaklaşık 20 dakika sonra ise ambulansa alındım.
E-nabız acil durum butonu şu işi yaptı.
Konumumu belirledi, 112 ye bildirdi, en yakın ambulansı bana yönlendirdi, yakınlarıma haber verilecek numaraları merkeze iletti, hepsini haberdar etti..
E daha ne...
Allah (cc) hepiniz kazadan beladan korusun.
e-nabız sistemine kayıt olun ve telefonunuzu erişebileceğiniz yerde tutun a dostlar...
sevgiyle kalın..
Ha bu arada motor iyi, bende iyiyim, motorun sahibi de iyi... sıkıntı yok .. ama çok acıdı be ya ...