günübirlik geziler için evden hangi yiyecekler götürülebilir?
-
artçımla sabah çıkıp akşam döneceğim, günübirlik geziler yapmayı planlıyorum, gideceğimiz yerler turistik yerler olduğu için 50-60 lira vermek yerine evde bişeyler hazırlayıp götürmeyi planlıyoruz. şimdiye dek aklımızdakiler
-yumurta
-gözleme
-tost
-biber dolma
-yaprak sarma
-patates haşlama
bunların dışında sıcakta bozulmayacak, veya 5 saat dayanacak neler olabilir?
bu şekilde yemk götürüp yolculuk yapan tecrubeli birileri var mı?
Reklamlar
-
Hazır döner alıyoruz biz yemek den yarım saat önce güneşin altına bırakıyoruz ambalajı açmadan yanına sarma ve ayran cola iyi gidiyor
-
-
Soguk sandviç yapabilirsin
Peynir,domates,yesil biber,salatalik.
protein agirlikli urunler seni zinde ve dinç tutacaktir
Yagi suzulmuş ton konserve ekmek arasida olabilir,yanina maydanoz,dereotu,iyi gider kani temizler.dikkat daginikligi yasamazsn.
-
Yumurta bu sıcakta kokar. Nefret edersiniz, soğursunuz yumurtadan. Tost soğuyunca tadı kaçar. Bunun yerine sandviç hazırlayıp streç filme sarın. Hava almasın. Markette Uno Kruvasan tavsiye eserim. Öğün aralarında işe yarar. Yine marketlerden konserve yiyecekler düşünülebilir.
-
Siz insanlar ekmek yiyebildiğiniz için
ekmek varsa her türlü doyulur
Hazır konserve şu barbunya veya közlenmiş patlıcan,mısır konservesi,sucuk,turşu,kavurma alınabilir.
Domates,peynir(eski kaşar),salatalık,biber,zeytin koyulabilir ama bozulacakları gittiğin yerden de alabilirsin.
Köfte ekmek yapılabilir.Ekmeğin kıymetini bilin.Beş saat sınırı koymayın yola çıkınca otomobilde olsa bir buçuk saatte insan acıkıyor.
Evde elmalı pasta(kurabiye) yapılabilir.
Peynirli poğaça yapılabilir.
Her türlü hamurişi gider,değerini bilin.
Meyveyide gittiğiniz yerden üzüm,kavun alırsınız.
-
Ceviz içi, çiğ yer fıstığı, fındık ve badem de tok tutar. Susuz kalmamaya da özen göstermek lazım. Susuz kalınca insan acıktığını düşünebiliyor.
-
Yorumları okuyunca gece gece aç olduğumu farkettim
Soğuk sandviçi streç filme sarın yanına da soğuk çay, kola yada damak tadınıza kalmış. mutlaka şekerli bir içecek alın. öğün kalorisini yükselterek birdaha ki acikma surenizi birkaç saat uzatmış olursunuz
-
ortalama bir insan açken uygun koşullarda yaklaşık 60 güme kadar dayanabilir. Bu yüzden 3,5 saatlik geziler de dert etmeniz gereken en son açlık. 2 3 litre su yeterli.
-
10 Temmuz 2017, 01:46
Kahve alın kahve...
Gereken malzemeler :
1litrelik termos
Nescafe Gold veyahutta Jacobs mellicano
Alabildiğince buz
Çok soğuk su
Hazırlanış :
Termosun içine deli gibi kahve koyunuz gerikalan şeyleri karıştırınız.
Birde fırın tarzı bı yerden çikolatalı vb içerik barındıran kurabiye çeşitleri afiyet olsun
-
10 Temmuz 2017, 01:54
Kurabiye ve bisküvi gibi çıtır şeyler almayın yolda hepsi toz haline gelir. Kaşıkla yemek zorunda kalırsınız. Zaten sağlıksız, çabuk acıktırır o şeyler.
Aslında kahvaltıda da öğlen yemeğinde de yanınıza alacaklarınızda da aslında ekmek veya benzerlerini (pilav, makarna, hamur işi) yemezseniz bunların yerine sağlıklı proteinler (endüstriyel üretim tavuk, salam, sosis değil de doğal yumurta, kavurma), peynir ve yoğurt ile sebzeler ve son olarak zeytin yağı ve tereyağı gibi sağlıklı yağlar (kızartma yağları, ayçiçek yağı ve margarinler sağlıklı değil) ile beslenirseniz ve paketlenmiş olarak satılan aylarca raf ömrü olan endüstri ürünü, içindekiler listesi onlarca maddeden oluşan "şeylerden" uzak durursanız, uzun zaman acıkmazsınız, sağlıklı ve enerjik olursunuz. Kalori hesabı değil de glisemik indeks meselesi daha dikkate değer.
(bkz: https://www.youtube.com/watch?v=da1vvigy5tQ)
(bkz: https://www.youtube.com/watch?v=moQZd1-BC0Y)
(bkz: http://oyc.yale.edu/psychology/psyc-123#sessions)
-
10 Temmuz 2017, 01:58
Gece gece yutkundum. Barbunya Konserve, pilav, yarim ekmek, domates soğan biber
-
10 Temmuz 2017, 01:59
zaferce adlı üyeden alıntı
Kurabiye ve bisküvi gibi çıtır şeyler almayın yolda hepsi toz haline gelir. Kaşıkla yemek zorunda kalırsınız. Zaten sağlıksız, çabuk acıktırır o şeyler.
Aslında kahvaltıda da öğlen yemeğinde de yanınıza alacaklarınızda da aslında ekmek veya benzerlerini (pilav, makarna, hamur işi) yemezseniz bunların yerine sağlıklı proteinler (endüstriyel üretim tavuk, salam, sosis değil de doğal yumurta, kavurma), peynir ve yoğurt ile sebzeler ve son olarak zeytin yağı ve tereyağı gibi sağlıklı yağlar (kızartma yağları, ayçiçek yağı ve margarinler sağlıklı değil) ile beslenirseniz ve paketlenmiş olarak satılan aylarca raf ömrü olan endüstri ürünü, içindekiler listesi onlarca maddeden oluşan "şeylerden" uzak durursanız, uzun zaman acıkmazsınız, sağlıklı ve enerjik olursunuz. Kalori hesabı değil de glisemik indeks meselesi daha dikkate değer.
(bkz:
https://www.youtube.com/watch?v=da1vvigy5tQ)
(bkz:
https://www.youtube.com/watch?v=moQZd1-BC0Y)
(bkz:
http://oyc.yale.edu/psychology/psyc-123#sessions)
Dostum seni burada kimsenin anladığını düşünmüyorum benden başka.
-
10 Temmuz 2017, 02:05
SALŞALI EKMEK !
Hocam enduro kullanıyor olsaydınız dağda ormanda arazide bolca meyve ağacı bulur yemek taşımanıza gerek kalmazdı.
Bu sıcaklarda el ile hazırlanan gıdalar çanta içlerinde perişan oluyor.
-
10 Temmuz 2017, 08:23
-
10 Temmuz 2017, 08:45
En güzeli iki şiş alın. Birazda et tavuk sucuk vs ne isterseniz. Küçük birde demlik çay demlemeye. Ben gezilerimde hep öyle yaparım. Gezi başlıklarımda var resmi.
100 cc diye başlayan yasliveacemi'nin açtığı başlıklarada bakın. En ekonomik geziyi o paylaşıyor.
-
10 Temmuz 2017, 10:05
uzay gemisi adlı üyeden alıntı
Yorumları okuyunca gece gece aç olduğumu farkettim
Soğuk sandviçi streç filme sarın yanına da soğuk çay, kola yada damak tadınıza kalmış. mutlaka şekerli bir içecek alın. öğün kalorisini yükselterek birdaha ki acikma surenizi birkaç saat uzatmış olursunuz
Ne kadar çok kalori o kadar çok acıkmama süresi değil.Yediğin tüm kaloriler karbonhidratsa 2 saat sonra yine acıkırsın.Protein odaklı beslenirsen hem az kalorili yemiş olursun hem de daha geç acıkırsın.
-
10 Temmuz 2017, 11:58
Biber dolması, yaprak sarma...
Pikniğe mi çıkıyoruz yav. Mangal alaydık bari. Ayrıca sizi bilmem ama bu tip yiyecekler beni şişirir.
Yolunuz uzunsa hafif aperatiflerle karnınızı doyurmanız lazım. Öğle yemeğini yolda sağlam yapacaksanız 1, 1.5 saatinizi ayırmanız gerek. Yemeğin üstüne bir çay için 15 dakika sindirimi beklemeniz gerek.
Benim tercihim kahvaltılık malzemeyle azar azar karın doyurmak.
-
10 Temmuz 2017, 12:15
Yanınızda taşımak için soğuk sandviçten başka yiyecek önermem. Benzin istasyonlarında 7-8TL ya satılan sandviçin aynısını 2-3 TL ya maledersiniz. soğuk içecek kısmını şok/a101/bim marketlerden halledin. Gittiğiniz yerde 1 kase çorba içmek de ucuz bir çözüm olabilir.
-
10 Temmuz 2017, 12:19
Ekmek ve arasına koymak üzere ambalajında helva.
alternatif olarak tahin - pekmez de olabilir.
Şekerli olmasın derseniz ekmek arası ton balığı.
Kuruyemiş tavsiye ederim, abartmadan tuzlu olursa doyurucu da oluyor.
Hatta Cevizi ekmek arası denemedi iseniz deneyin, pek bir güzel olur.
Hamdım, piştim, hala hamım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)