rasitkoksal adlı üyeden alıntı
İstanbul-Alanya-İstanbul iki günde 1685km yaptım.İstanbul çıkışta sabah 7:00 sıcaklığı 24 derece civarıydı.Yol boyunca Bursa-İnegöl hattında oldukça üşüdüm ve yazlık montun içine ince polarımı giyerek rahatladım.Büyük hata ile şort+dizlik kombini dizlerimde 8x15cm ve baldırlarımda 10x15cm açık kalan kısımları acemi yanıklarına maruz bıraktı.30 faktör korumalı krem uzun saatlerde yalan oldu ve ben dizlerimi ancak boyunluklarımla örterek biraz kurtardım.Şehir içi harika serinlik sağlıyan şort uzun yolda sınıfta kaldı.Salda gölünü hep merak ederdim oradan dolaştım ama kendimi navigasyona teslim ettiğimde beni oldukça tenha bir stabilize yoldan götürdü,yer yer çok zorlandım.Düşseydim oralarda olay olurdu kesin.Salda gölü ülkemizin harika bir köşesi,görmek isteyenlere tavsiye ederim,sorusu olanlara yardımcı olurum.Akşam üstü Alanya'da İncekum Orman Kampına vardım ve kendimi hemen denize attım,yorgunluğun üstüne harika oldu.Hava kararmak üzereyken çadırı çabucak kurup Alanya merkeze sürdüm akşam yemeği için.Hava oldukça sıcak ve nemli idi.Gece çadırda ağaçların altında rahat bir uyku çektikten sonra sabah kahvaltı faslını müteakip yola çıktım.Isparta-Afyon üzerinden döndüm.Sıcak havalarda öğlen saatlerinde çarpılmamak için incecik bir file mont(benimki Ross Air),yazlık bir pantalon(ben denim giyerim bir daha),yazlık bir eldiven(benim Held Sambia),yazlık bot(kısa IXS ile gittim ama içime sinmedi uzun bot gerekir güvenlik için),ıslatıp takınca çok güzel serinlik sağlasın,mont yakası tahriş etmesin,ora bura açıkta kalırsa yamansın diye birkaç boyunluk(bandana),mümkünse çok bunalınca şöyle bir açılıp ferahlanacak kendi güneşliği olan bir kask(Shark evoline işimi gördü).Yol boyunca alakasız yerlere bolca iri mıcır dökmüşler,çok dikkat etmek lazım.Gece sürüş bence riskli olur.Çok fazla atlayan zıplayan, kural tanımayan, olmayacak manevralar yapan,tersten gelen,dönen,üstüne kıran kalitesiz sürücülere dikkat etmeli.Uzun saatler sürerek sıcakta reflekslerin zayıflamasına izin vermeden kendi temponuza uygun aralıklarla mola vererek keyifli bir yolculuğu hedeflemelisiniz.Uzun yolun cilvesi olarak mutlaka çok sıcak,çok soğuk,çok rüzgarlı,yağmurlu vs. birçok etkene maruz kalacaksınız,tedarikli olmayınca keyiften uzaklaşıp eziyete yaklaşırsınız.Yanınızda yağmurluk(eldiven,bot,mont,pantalon için),lastik tamir seti(tenha yollarda güvence),pompa,resmi evraklar mutlaka olmalı.Salda gölünde Sami Usta'da pide,Afyon'da Selçuk Bey tesislerinde kebap yedim.Şiddetle tavsiye ederim ikisini de.İki kelam edeyim dedim döküldü kelimeler,kusura bakmayın.