ADALET diyecek bişey yok motorun sahibi arkadaşa masraf açmış ayrı mesele
ADALET diyecek bişey yok motorun sahibi arkadaşa masraf açmış ayrı mesele
oo super zekanin beyni isil isil oldu. tabi canim adamim ilk hirsizligiydi ve son olscakti. olenin yasi 18 ise belki 15-20 dosyasi vardir yakalanmadiklarinida saysan belkide 50 -100 kisinin canini yakmistir. rakamlar ortalamadir. sadece olayi 5,000 olarak gormek ise zekanizin ne kadar ileride oldugunun en acik kaniti.
Ne fena bir ölüm (ölen için) günah işlerken ölüyorsun.
Bende senin gibi dusuncesiz , insanlarin durumlarindan anlamayan , hirsizi koruyan insanlarla ayni ortamda bulunmak istemiyorum...
Siz zengin olabilirsiniz sizin icin para kazanmak kolay olabilir ancak biz oyle degiliz yeri geliyor bu motorlarin hayali ile calisiyoruz , disimizi sıkıp azmediyoruz...
Seninde gittigine de hirsizin olmesi gibi hic üzülmedim.. Birde trip atiyor aman gitme dicegimizi zannediyorsun...
Hadi baska foruma kardes...
Pollyanna arkadaşlar üzülebilir.Ama emin olun adam gibi ceza alıp 5-10 sene hapis yatacağından emin olunsa çoğu insan iyi olsun demezdi.benimde yakalansa elini kolunu sallaya sallaya serbest kalacağını bildiğim için iyi olmuş demekten başka durumum yok.Son 15 senede hırsızlık suç olmaktan çıkıp meslek olmaya evrildi.Balık baştan kokar anlayacağınız.
elemanın yazdığı mesajı net alamamışsınız.
mesaj hırsızlıktan çok hırsızı ve hırsızlığı yeren mesajların sahiplerinin samimiyetsizliğine.
samimiyetsizsiniz zira baştan aşağıya ahlaksızlığı ahlak şiar edinmiş bir toplum içerisinde etik çıkarım yapmaya çalışıyorsunuz.
(ahlak ile etik arasındaki farkı belirtmeye gerek yok sanırım)
açıkçası ben üzüldüm.
üzüldüğüm konu ise " mazlumun mazluma yaptığı zulmü kimse yapmaz" babında.
zira hırsız mazlum,
motoru çalınan mazlum.
hayat ne tuhaf
hırsızlar hem hakim hem cellat olmuş .- .- .-.-.- --.- .-.-.-
Ahlaksizligi ahlak siar edinmis bir toplum icerisinde etik çıkarım yapiyorsunuz.(samimiyetsizsiniz)? Yani demek istiyorsunuz ki toplum ahlaki sizin söyleminizle ahlaksizligi kendine ulku edinip yoldas etmisse bırakın kendi haline duzeltmeye calismayin hatta sizde kabullenin. Ha ayrica kabul etmeyenler samimiyetsiz olacak. İyimis cok mantikli geldi bana.!
Hirsiz mazlum derken siyasi hiciv dışında bir mana varsa da itikatinizi cok merak ediyorum.
Bildiginizi okumayin, okudugunuzu bilin.
hocam üslubuna dikkat edersen argümanımı açıklarım,
bu şekilde istiyorsan "cevap vermeye gerek görülmeyenler kategorisine "alır hayatıma devam ederim.
cevabı genele yazma ihtiyacım yok,
özel mesaj olarak da gönderebilirim.
Bir insan öldü diye sevinmem, varsa bir suçu adalet önünde yargılanıp kendini savunma hakkı verildikten sonra cezalandırılması ve suçuyla orantılı olması gerekir. Tamam, burası internet,kimsenin sırtında yumurta küfesi yok, sallamak serbest ama gene de biraz fren be abicim !!
Uslubumda yanlis birsey gormuyorum ama siz yanlis idrak ettiyseniz, ozur dilerim amacim kirmak degil. Fakat ben siz derken siz bana sen diyorsaniz uslubunuza siz dikkat etseniz daha uygun olacaktir.
Sizin yazdığınız cumlelere kendi yaptigim çıkarımla cevap verdim cevap verip vermemk sizin karariniz ben iki turlusune de saygi duyarim.
ünlü funk hu üstadı lao tzu'nun buyurduğu üzere;
"-bilenler söylemiyor, söyleyenler bilmiyor"
çoğunluk bu ölümle adaletin yerine geldiğini iddia etmiş, aksini iddia edenler de linçe maruz kalmış,
bu tablonun yabancısı değilim
konuya adalet kelimesinden yaklaşırsak; arapça kökenli bu kelime dilimizde dengeleme, denge gözetme gibi bir karşılığa denk gelir.
hırkızlığın ya da başka suçların yasalardaki karşılığı bellidir,
hırkızın çaldığıyla ölmesi adalete değil de olsa olsa kin ve intikam hislerinin tatmin edilmesine denk gelir.
bunun hümanizmle ya da taoizmle bir alakası yok,
malınızı çalan birine çok kızmanız ve ölmesini arzulamanız bu arzunuzun adil olduğu anlamına gelmez.
inşallah motorda fazla hasar yoktur.
hırsız öldüğü zaman değil, hırsızlık öldüğü zaman sevinin.
Bak gördün mü nasılda yanıldın hemen. Mesele adamın gebermesine tatmin olmak değil ki bunu da nerden uydurdun? Uydurdu? Uydurdular? Uyduruldu? Uyduruluyorlar? Uydurdunuz?
Benden iyi bilirsiniz ki memlekette hırsıza ceza yok ve bu yuzden hırsızın adalete gerek kalmadan kendi kendini idam etmesine sevindik zira kendi canına zeval gelmeseydi kim bilir daha ne kadar hırsızık yapacaktı?
Yanlış mıyım? Polislere zahmet olacaktı ona da gerek kalmadı. Zaten polis yakalasa bile başkaları serbest bırakacaktı hırsızı.
Dünyada tek bir günah vardır aslında; o da hırsızlıktır. Bir insanı öldürdüğün zaman bir yaşamı çalmış olursun, karısının elinden bir kocayı, çocuklarından bir babayı almış olursun. Yalan söylediğinde, birinin gerçeğe ulaşma hakkını çalarsın. Hile yaptığın veya birini aldattığın zaman doğruluğu, haklılığı çalmış olursun..!''
(Uçurtma Avcısı / Khaled Hosseini)
Şimdi sana soruyorum dostum, sen hiç çalmadın mı? Kimsenin sırada önüne geçmedin mi, kopya çekmedin mi, işe girmek için araya tanıdık sokmadın mı, vb...? Nasıl oluyor da bu ölüm için oh olsun diyebiliyorsunuz? Cehennemde cayır cayır kim yanacak biz bilemeyiz ama sizin içinizde bulunan kin ve nefret eminim her gün yakıyordur sizi!!!
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)