Sürücü kursu Ohal nedeniyle eğitim veremediği söylüyor
Reklamlar
-
29 Haziran 2017, 17:21
Merhabalar,
Başlıktan da anlaşılacağı üzere kursum ohal nedeniyle okul bahçelerine girilemediğini ve bu nedenle eğitim verilmediğini söylüyor. Sınav günü sabah hocamız ne kadar uygun görürse o kadar eğitim verecek dedi. Ben yasal olarak bilmem kaç saat eğitim hakkımın olduğunu söyledim. Onlar yapabileceğimiz bu dediler. Diyorum ki başka eğitim alanı yok mu. Yok diyorlar. Şimdi ben bunlarla muhtemelen uzlaşamayacağım. Bu sorunla karşılaşan var mı? Bunları nereye şikayet etmem gerekiyor?
Reklamlar
-
29 Haziran 2017, 17:28
Aralık ayında ehliyeti aldığım kurs da eğitimleri okul bahçesinde veriyordu ve hala orada eğitim vermeye devam ediyor.
Konunun OHAL ile ilgisi olmayabileceğini düşünüyorum.
-
29 Haziran 2017, 17:30
Bu nasıl iş? Ülkede sistem iyice çürüdü bitti!
Sözleşme maddelerinde belirtilen eğitim verilemeyecekse sözleşmeyi tek taraflı fesh edebiliyor olmanız lazım. Gidip kibarca ve anlayışla ben eğitim almadan bu sınavı zaten geçemem deyip para iadesi isteyin. Sorun çıkarsa valiliklerde ki tüketici hakem heyetine başvurun. Veya tanıdık avukat varsa onun imzalı kaşeli dilekçesi ile iade isteyin. Sonra da bulunduğunuz şehirdeki motor ehliyeti konusumda uzmanlaşmış bir kuruma başvurun. Mesela istanbul için Kadıköy'de salı pazarında eğitim veren güzel kurslar vardı. Sizin bulunduğunuz yerde de vardır mutlaka. Okul değilde pazar alanları kullanılırsa sorun olmaz.
-
29 Haziran 2017, 17:32
Bursa da ne ohali bu bence ohali de bahane etmeye başladılar sivrizekalilar.
-
29 Haziran 2017, 18:45
Ben 15 Temmuz gazisiyim bize işlemez deseydin.
Klasik yurdum bahanesine benziyor
-
29 Haziran 2017, 18:49
Hocam kursun adı ve adresiyle birlikte hemen bimer ve cimere şikayet et. Nasıl peşinde koştuklarını gör. Benim kursum pazar alanında veriyordu eğitimi. Sana bahane uydurmuşlar çünkü eğitim verebilecek hocaları barındırmıyorlar bünyelerinde.
-
29 Haziran 2017, 18:52
Bence o kurstan komple uzak durmak gerekir. Git bence para iadesi iste vermezlerse yukarıda arkadaşların dediği gibi gerekli mercilere başvur. Böyle uyanıklarla uğraşmak çok güzel olur
-
29 Haziran 2017, 19:03
Egitim istiyorsaniz bastan fiyati ona gore veriyorlar. Kimi kurs diyor ki: "bizde egitim yok, sinav oncesi 1 saat kadar gosteririz o kadar". Suyla dönmüyor bu degirmen.
-
29 Haziran 2017, 19:33
Yalanda sınır tanımamış
-
29 Haziran 2017, 22:04
bindiregandi adlı üyeden alıntı
Egitim istiyorsaniz bastan fiyati ona gore veriyorlar. Kimi kurs diyor ki: "bizde egitim yok, sinav oncesi 1 saat kadar gosteririz o kadar". Suyla dönmüyor bu degirmen.
Ben bu sekilde kendini aciga vuran hicbir kurs gormedim size baya durust olan nadir bulunan cinsinden denk gelmis bence adini verin altin plaket verelim. Yasal olarak size vermeleri lazim dersi ne demek ben vermem. Hemen sikayet edilmeli.
Bildiginizi okumayin, okudugunuzu bilin.
-
29 Haziran 2017, 22:13
kareem1987 adlı üyeden alıntı
Merhabalar,
Başlıktan da anlaşılacağı üzere kursum ohal nedeniyle okul bahçelerine girilemediğini ve bu nedenle eğitim verilmediğini söylüyor. Sınav günü sabah hocamız ne kadar uygun görürse o kadar eğitim verecek dedi. Ben yasal olarak bilmem kaç saat eğitim hakkımın olduğunu söyledim. Onlar yapabileceğimiz bu dediler. Diyorum ki başka eğitim alanı yok mu. Yok diyorlar. Şimdi ben bunlarla muhtemelen uzlaşamayacağım. Bu sorunla karşılaşan var mı? Bunları nereye şikayet etmem gerekiyor?
belkide o kursla uzlaşmak için adam toplamalısın yada bruce lee gibi biri ile gidip uzlaşmayı deneyeceksin ki büyük ihtimal uzlaşacaksınız o zaman
yani türkiyede işler böyle yürüyor, kimin işi düzgün gidiyor ki? kim kime diş geçirebilirse istediğini yaptırıyor. bir çok işte kaale alınmak için karşı tarafa sert davranmak gerekiyor. neden insanları böyle kaşıntı basar anlamıyorum ki.
kurs parası alıyorsan öğretmeninde olacak ve gelen müşteriye hizmet vereceksin hizmet! bu namuzsuzlar kurs parasını direk cukkalamaya çalışıyorlar. işte ben bu yüzden kursun zorunluluktan çıkmasını istiyorum.
-
29 Haziran 2017, 22:23
Bursa da hangi kurs o. Atıcılarda okulun içinde parkur var orda veriyorlar. Bence bahane etmişler. Motor araba gibi olmadığı için kurslar riske girmek istemiyor
-
29 Haziran 2017, 22:53
Yuh diyorum sadece. O memlekette pazar yeri, bi açık alan kalmamış mi, bir de dalga geçer gibi sundukları mazerete bak..
Hangi kurs olduğunu yaz da baskaları ona göre işine baksın. Kursa git, yasal olarak eğitim vermeleri gerektiğini söyle,vermiyorlarsa paranı işte. Keşke kayıtta konuşsaydıniz. Ortamı bildiğimden kurs müdürünü en bastan karşıma alıp ben seni tanırım, mazeret kabul etmem seve seve eğitim vereceksin diye kulağını çekmiştim bi..ehliyeti aldık,sonra gs egitimine..
Bu arada konuşmaları kayit altına alırsan eğlenceli olur fakat ilk yapman gereken şikayet etmek.ben olsam sırf tutumları yüzünden parami alip, üzerine sikayet ederdim..
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:39 ----------
Bir de pek cogu eğitim vermeyi de bilmiyor.motosiklet alip kendi kendine öğrenmek bi ihtimal daha saglikli bile olabilir.sonrasinda eğitim istemiyorum deyip en düşukten bi fiyat pazarlığı yapar başlarsın,imkanın varsa kurs yerine eğitim daha iyi olacaktır..
-
29 Haziran 2017, 23:03
Tamamen palavra 1.5 ay önce aldım ehliyetimi ozmn okulların tam sınav zamanlarıydı okulda kaç kez pratik yapmaya gittik eğitmen sınavdan kesin geçtiğini düşünsek bile genede gel çalış diyordu bikere müsait olup gitmek istedim ogün okulda sınav vardı okula gidemedik ama okula yakın biyerde kapalı büyükçe bi toprak alanları vardı orda çalıştık. Çok memnun kaldım kurs yerimden zaten daha önce araç ehliyetimi de oradan almıştım. Hakkıyla yapıyorlar işlerini.
Buarada kaç aydır ohal var ama ben hiç bi ve farklılık görmedim bunun motor kursuyla ne alakası var ne kadar saçma bir bahane
-
29 Haziran 2017, 23:31
Sende deseydin " Babacan f-16 kaldırmıycaz altı üstü motosiklet öğreteceksiniz"
-
29 Haziran 2017, 23:58
Çok garip bir ülkeyiz. Ehliyet kursuna yazılmadan önce motosiklet sürmeyi bilmemiz şart
-
30 Haziran 2017, 01:05
Erky Perky adlı üyeden alıntı
Çok garip bir ülkeyiz. Ehliyet kursuna yazılmadan önce motosiklet sürmeyi bilmemiz şart
Ben B ehliyetini alırken hiç araç sürmedim diyince bön bön bakıyorlardı sanki oraya sınava girmek için geliyormuş gibi.A2'yi de alırken öğretmen debriyajı bırak gider diyince bende araçtaki gibi sandım sonra yere yapışınca niye gaz vermedin diye salak salak yüzüme baktı.
-
30 Haziran 2017, 01:19
RoofRoof adlı üyeden alıntı
Ben B ehliyetini alırken hiç araç sürmedim diyince bön bön bakıyorlardı sanki oraya sınava girmek için geliyormuş gibi.A2'yi de alırken öğretmen debriyajı bırak gider diyince bende araçtaki gibi sandım sonra yere yapışınca niye gaz vermedin diye salak salak yüzüme baktı.
Olur öyle Bence motosiklet için en temizi, ehliyet almadan gidip ucuz bişey alıp trafiğe kapalı alanda vura kıra öğrenmek..
-
30 Haziran 2017, 01:44
ben ehliyet basvurusu yaptigimda izmitte surucu kurslari 6 ay once (motosiklet surmeyi iyi bir sekilde biliyor olarak geliceksiniz sadece size sinav parkurnu sinavdan 1 gun once gosterecegiz dediler) bende niye para veriyorum otomobil kullanmayi ogretiyorsunuz niye para oduyorum gibisinden bir tartisma yasamistim 865 tl idi ozamanlar harc ve sinav ucretleri haric neye aliyorlarsa bu ucreti bende anlamadim
-
30 Haziran 2017, 08:08
Egitim vermeyen kurs yerine egitim verenin ismini versem daha iyi olur. Cunku hicbiri egitim vermiyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)