İlk defa zincir temizleyeceğim bu fırçadan aldım iyi midir?
Reklamlar
-
29 Haziran 2017, 16:28
Selam. motosiklette yeniyim alalı 470 km oldu. 500 km'de bir yada kirlendikçe zincirini yağlamam gerekli sanırım. Bende arkadaşımın tavsiyesiyle bu fırçadan aldım. Zincire iyice sürtsem bir sıkıntı falan olur mu? Baya kaliteli duruyor ama bilemedim.
http://urun.n11.com/bakim-ve-koruma/...asi-P196166033
İlk konum yanlış yere olduysa kusura bakmayın
Reklamlar
-
29 Haziran 2017, 16:38
Benimde 3. Zincir yaglamam olacak aynisindan aldim ama daha denemedim. Tavsiyem arka sehpa yoksa ondanda al yoksa temizle yagla zor oluyor.
-
29 Haziran 2017, 16:39
Aynısını kullanıyorum. İyi yapmışsın dostum işini bayağı kolaylaştırır.
-
29 Haziran 2017, 16:40
Isine yarar kardesim, fırça olmayınca sprey ile ne kadar sıksan bi yere kadar temizler, fırça ile orjinal rengine bile getirebilirsin.
Temizlik icin Wurth Genel Temizleme spreyi tavsiye ederim.
Yada gazyağı.
-
29 Haziran 2017, 16:49
Hocam verdiğiniz paraya yazık.Bu tarz ürünler alacağınız zaman araştırıp almak daha mantıklı.Hayırlı olsun.
-
29 Haziran 2017, 16:53
abap adlı üyeden alıntı
Hocam, Çin'den gelmesi çok uzun sürüyor bazende gelmiyor. 2 kere kulaklık aldım gelmedi bir dünya uğraştırdı. Bu üründe kargo ücretsiz fiyat iyi bence, hemde ertesi gün elime ulaştı.
-
29 Haziran 2017, 16:55
abap adlı üyeden alıntı
resmi görünce gelen pişmanlık ve ardından gelen şemsiyenin açılmadığı için soğuk su içme ihtiyacı :D :D
-
29 Haziran 2017, 16:55
İki kullanılmış diş fırçasını birbirine bakacak şekilde bantla.
22tl cepte kalsın
-
29 Haziran 2017, 17:04
En iyisini yapmışsın hele birde arka sehpan varsa tadından yinmez .
-
29 Haziran 2017, 17:07
berk_cglr adlı üyeden alıntı
resmi görünce gelen pişmanlık ve ardından gelen şemsiyenin açılmadığı için soğuk su içme ihtiyacı :D :D
Çin'de o fiyata olduğunu bende biliyorum, insanlığı kurtaran bir icat yapmış gibi havalara girmenize gerek yok. Yukarıda neden Çin'den almadığımı diğer arkadaşa açıkladım, verdiğim para beni bağlar. Şemsiyeyle ilgili kötü bir tecrübeniz varsa acınızı kendi içinizde yaşayın, beni bulaştırmayın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:06 ----------
gogozh adlı üyeden alıntı
En iyisini yapmışsın hele birde arka sehpan varsa tadından yinmez .
Motorum cbf 150 hocam, orta ayak var. Arka sehpa dediğiniz tekerlekli olanlar sanırım, illa almama gerek var mı?
-
29 Haziran 2017, 17:33
Ben nalburdan bildiğin badana fırçası aldım Ortasından kestim sert oldu biraz daha bir de gaz yağı 20 dakika da ayna gibi yaptım zinciri. Kısaca normal fırça da iş görüyor.
-
29 Haziran 2017, 17:35
Hepsi gereksiz wd 40 sıkıyorsunuz basınçlı hava yı vuruyorsun parıl parıl. Tabi ona kompresör lazım. Bizim tükanda var.
-
29 Haziran 2017, 17:39
Kış Güneşi adlı üyeden alıntı
Hocam, Çin'den gelmesi çok uzun sürüyor bazende gelmiyor. 2 kere kulaklık aldım gelmedi bir dünya uğraştırdı. Bu üründe kargo ücretsiz fiyat iyi bence, hemde ertesi gün elime ulaştı.
Ugraşmanıza gerek yok .Kargo süresi boyunca gelmediyse Dispute kısmına tıklayıp it is dont come to me yazıyorsunuz. İadeyi alıyorsunuz. Ben de aliexpressden 2 tane almıştım bundan geldi sorunsuz. Tr deki fiyatla 3 tane alıyorsunuz aynısından
-
29 Haziran 2017, 18:04
cbf'nin zinciri oring'li mi?
cbf 150 için basit bir diş fırçası dahi iş görürdü. biraz boşa harcanmış para diyorum.
ayrıca cbf vb commuter için her 500 km de bir zincir temizle & yağlamak emeğe ve paraya yazık. ilk 500 de tekrar yağla. sonraki 500 de temizle ve yağla. yani 1000 km'de bir temizlik...
yanlış anlaşılmasın, bende commuter sürüyorum
-
29 Haziran 2017, 18:04
zekeriyaimam adlı üyeden alıntı
İki kullanılmış diş fırçasını birbirine bakacak şekilde bantla.
22tl cepte kalsın
Aynen. Ben de yıllardır diş fırçası kullanırım.
-
29 Haziran 2017, 18:43
Usta sorun olmuyorsa yağsız bırakma yeter. Bide illa biraz temiz olsun diyorsan yıkarken basınçlı su ile yıka. Petrollerde oluyor takıl işte. Ben hiç uğraşmıyorum şuan 16 bin km oldu. Servise sordum dişli ve zincir ne durumda diye çok iyi durumda didi
-
29 Haziran 2017, 20:12
Kış Güneşi adlı üyeden alıntı
Motorum cbf 150 hocam, orta ayak var. Arka sehpa dediğiniz tekerlekli olanlar sanırım, illa almama gerek var mı?
Arka sehpa orta sehpası olmayan veya takılamayan modeller için lazım. Sizde cbf150 varmış, arka sehpaya gerek yok.
İkisi de aynı işi yapıyor zaten arka tekeri kaldırıp yerden bağlantısını kesmeye yarıyor.
-
29 Haziran 2017, 20:53
http://m.n11.com/honda-cbf-150-perfo...8-l-P115979081
Zincir dişli seti 50 TL.
Fırça 20 TL. Zincir yağı 30 TL. Gaz yağı 10 TL. Özene bözene 1 saat uğraş, ellerinin ve ortalığın kirlenmesi, temizlenme uğraşı da cabası....
Zincir neden yağlanır?
Yolda kopmasın, ses yapmasın ve ömrü uzun olsun diye.
Tavsiye: 1.000 km de bir temizleyip yağlayıp devam et. Çok özenip bir saat uğraşma, maksat çok kirli yani çamurlu gibi olmasın ve azcıkta olsa yağlı olsun kayma sağlansın yeter.
Yani 3.000-4.000 km yağsız ve hiç temizlenmemiş pis bir zincirle gezersen zincir anca o zaman kopar. Aşırı aksatmadıktan sonra zinciri sık temizleyip yağlamanın cbf te pek bi anlami olmaz.
Sonuç: O yüzden cbf için söylüyorum zincir dişli fiyatı 50 lira olan bi motosikletle çok zaman harcamaya ve çok kısa km aralıklarında temizleme yağlama yapmaya değmez.
-
29 Haziran 2017, 20:57
@KışGüneşi hocam orta sehpa varmış gerek yok sehpaya falan ama kesinlikle
MOTOSİKLETİ CALİSTİRİP ZİNCİR TEMİZLEME , ELİNLE DONDUREREK YAVAS YAVAS TEMİZKE Kİ , O COK SEVDİGİN PARNAKLARİN SENDEN AYRİLMAK ZORUNDA KALMASİN
-
29 Haziran 2017, 21:51
Zincirinin oring li değilse 5 tl ye balata spreyi alın onunla temizleyin. Balata spreyi çok iyi bir cozucudur.Motoru orta sehpaya alın ve elinizle çevirerek balata spreyini sıkİn.Bir bezle güzelce silin aynı işlemi tekrarlayın. Balata spreyi tarzikli geldiği için basinc tan dolayı fırça etkisi yapar ve pislikler akar gider.En son bezle kurulayıp zincir yağını aynı şekilde geçebilirsiniz. Oringli zincire de kullanabilirsiniz aslında ama balata spreyi zamanla oring leri sertlestirebilir.Bu yüzden gaz yagi oring sağlığı açısından daha faydalı olacaktır. Kuryeler zaten kısa zamanda zincir eskittigi için onlar oringli zincire de kullansa bisi olmaz.En dikkat etmeniz gereken şey asla motoru zincir bakımında çalıştırmayın tekeri elinizle çevirin. Mazallah elimizi kaptirma ihtimali çok yüksektir. Sadece zincir yaglama yaparken motor çalışır vaziyette zincir uzaktan spreyle yaglana bilir dikkatlice.Saglicakla
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)