wd40 la çok iyi temizlenir doğru ama sonra sıktığın yağın da zinciri güzel tutmasını engeller.
wd40 la çok iyi temizlenir doğru ama sonra sıktığın yağın da zinciri güzel tutmasını engeller.
Pulsar 150 ns kullanıyorum internetten gaz yağı + motul zincir yağı + ve aynı fırçadan sipariş ettim. Motorla uğraşmayı sevdiğim için gaz yağını cam sil küçük bidonuna doldurdum önce sıkıyorum pisliği akıyor iyice sonra tekrar sıkıp fırçalıyorum on numara temizliyor arkasından bezle gaz yağını iyice silip biraz bekledikten sonra motulu sıkıyorum o iş tamam Bence cbf yada başka ne motor olduğunun önemi yok yolda kalmamak yada zincirini pis görmemek istiyorsan al temizle abi 1 saatini alsın ne olacak ben 2 haftada bir motul yağ sıkar ayda bir de 1000 km tamamladığım için gaz yağı fırça ile detaylı temizlerim
Ben hiç uğraşmıyorum zincir temizlemekle
Hero Hunk ta ZİNCİR TEMİZLEME DERDİ YOK!!!!
Zincirin etrafına zincir korumasıvar ve bu zincirin etrafını kapatıyor. Plastik kapağı olan küçük delikten yağlıyorum ve işim bitiyor.
Hero her konuyu düşünmüş kullanıcı rahat etsin diye elinden geleni yapan bir firma.
En doğrusu kitapçığa bakmaktır ama genelde 500 km de bir yağlamak gerektiği yazar.
Temizlik için zincir temizleme spreyleri ya da gazyağı kullanılabilir.
Görseli olan fırça güzel, kullanışlı, TR fiyatı çine göre pahalı ama tercih meselesi.
Bununla ilgili youtube'da çok sayıda video var.
Onları izlerseniz faydalı olur.
https://youtu.be/GQGIAnJ39lI
https://youtu.be/rV2lJJ_lPjc
Hamdım, piştim, hala hamım.
Şimdi aynı konuyu açacaktım ki forum sağolsun uyardı "benzeri var" diyer. Ben de aynı fırçadan aldım. İlk motorum ve daha 4 gün oldu teslim alalı. Bana telleri çok sert gibi geldi. Bir sakıncası olmaz inşallah.
Bir de bu o-ring nedir arkadaşlar? Cbf 150 aldım sıfır, o-ring'li midir bu? Zaten zincir dediğimiz şey ring'lerin birbirien bağlanmasından oluşmuyor mu? (Acemilik işte)
Güle güle kullan, hayırlı olsun.Cbf 150 aldım sıfır, o-ring'li midir bu?
Farklı zincir tipleri var ama bildiğin kadarı ile CBF150 O-ring değil.
Kitapçıktan bakarsan orada yazıyordur.
Kabaca zincir baklalarının bağlantı noktaları, burada bulunan keçeler ve bağlanma şekilleri arasında farklar var.
Bu sayede sürtünme azalıyor, ömür uzuyor tabi zincir de pahalanıyor.
Hamdım, piştim, hala hamım.
Sırf şu zincir bakımı derdinden dolayı scootere geçmek geliyor içimden.
Gereksiz pahalı...
Normal fırçalar da zincir temizleme spreyleriyle başarılı iş görüyor...
Fırçayı kullandım arkadaşlar oldukça başarılı, tavsiye ederim
bendede bu fırça var, çinden 1 dolara almıştım, güzel temizliyor ama fırçadaki leke öyle kuruyor ki gazyağı ile bile çıkmıyor
28 bin km ye yaklaşıyor benim ybr. Bir ya da iki kere gazyağlı bezle sildim o kadar. Uygun zamanda söküp mazota yatıracağım sonra bir 28 bin daha gider
Allah kaza bela vermesin. uzun yıllar sonra tekrar motor alalım bakarız zincir konusuna
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)