İlk Motosiklet tavsiyesi - ehliyet - Biraz uzun.
Reklamlar
-
28 Haziran 2017, 15:20
Selam problemlerimiz benzerdi. Ben önce honda gs1 ve gs2 hazirlik egitimlerine sonra surucu kursuna yazildim ve ehliyeti aldim. Daha sonraki asamada duke 250 ile basladim, sakin sakin kullaniyorum. Gs1 e baslamadan once hic motorun uzerine bile oturmamistim. 2 gunde baya bir yol katettim. Ehliyet kurslarinin hepsi ayni, ben oncesindeki egitime ragmen surucu kursu egitiminde dusup kolumu kirmistim. Ehliyeti almadan motosiklet alma bence.gs 1 almadan da gs 2 egitimine katilmamalisin. Egitim aldiktan sonra kendi motorunla alistirma yapman yerinde olur. Kendi kendine yanlis olanin tekrarini yaparsin, sonra duzeltmesi zor olur.
Reklamlar
-
28 Haziran 2017, 16:05
öncelikle cevaplar için teşekkür ederim herkese
Eğitim konusunda şöyle bir durum var. Benim işim gereği düzensiz çalışıyorum ve sürekli seyahat ediyorum. Bir ay sonra hangi gün boşum bilmiyorum. Yamaha, Honda, Rahmi Barutçu vs için çok baktım ama yer yok. Açıldığı anda doluyor galiba. O yüzden Güvenli Sürüş 2'ye yazıldım sadece onda yer vardı. Yoksa 1 beni kesmez 2'ye gideyim falan değil.
Şimdi ya Güvenli Sürüş 2'ye gidicem ya da hiçbirine gidemeyeceğim. En azından temmuz ayı içi durum bu şekilde.
Motosiklet için Mt25'e karar verdim gibi. Hatta ikinci el bi makine bulmuştum ama satıldı ben alana kadar. Sıfır içinde güzel fiyat verdi yamaha gidip alıcam muhtemelen.
-
28 Haziran 2017, 16:10
Sizin için hayirlisi olsun. Bizim gibi acemiler yeni baslayanlar fren hatasi yapmaya meyilli oluyor. O yuzden ilk motor abs li olsaydi daha iyi olurdu sanki.
-
28 Haziran 2017, 16:41
daha mt-07 yi zaptedemeyen kardeşimin listesine bakıyorum da;
mt-25 i anlarım
ktm duke 250 yide anlarımda
yzf-r1 nedir bunu anlayamadım,bu nasıl bir liste aradaki uçuruma baksana ya.
Direk kamikaze olucam,köşeye bir yere patlayıvercem diyorsan seçim senin,aha motor aha yol .
-
28 Haziran 2017, 16:46
Beyler hatta BEYLER ARKADAS R25 YAZACAKKEN YANLİSLİKLA R1 YAZMİS
foruma giren arkadaşa atıp tutmuş
-
28 Haziran 2017, 17:44
Sizin kursta baya bi zenginmiş anlaşılan. Hiç tecrübesi olmayan birine, hem de koruma demirsiz MT07 teslim etmişler.
Bence imkanın var ise, ehliyeti alırken o arada özel eğitim al. Tavsiyem, eğitim ve ehliyet işi tamam olunca, eğer sıfır km alacaksan, bu saydıklarının içinden Mt25 alman. Tabi ben burada biraz kendimce düşündüm. Genelde nerede nasıl ne amaçla kullanacaksın bilmiyorum.
Tabiki Ktm in Abs si ön plana çıkıyor burada, evden işe, işten eve, günlük 15-20 km de hissetmeyebilirsin, fakat arasıra uzun yol yapacaksan 80-100 km den sonra titreşim kendini iyice belli eder bunu unutmayın.
-
28 Haziran 2017, 20:04
Arkadaşlar, hepinize çok teşekkür ederim. Yamaha ile MT25 için anlaştık.
Kurs içinde bir tavsiye üzerine Murat Denizhan ile görüştüm. Kendisi ile zamanlamayı denk getirebilirsek önümüzdeki hafta için 5 saatlik bir eğitim planlayacağız.
Şimdi yeni bir gündem maddesi olarak korumalar kısmı devreye girdi. Çok büyük parcalar harcamadan ama güvenliktende taviz vermeden bir ekipman listeyi hazırlamak istiyorum. Çok bir bilgim olmadığından her türlü tavsiyeye açığım.
Kask için Shoei Qwest modelini belirledim arkadaşımda var denedim hoşuma gitti. Satıcı ise Qwest yerine GT-Air modelini almamın daha doğru olduğunu söyledi ama nedeni hakkında doyurucu bir şey diyemedi. Arada çok ciddi fiyat farkı var.
mont için, Revit GT-Air modelini beğendim. Fileli olması sayesinde rahat ederim diye düşündüm ama yeteri kadar korur mu şüpheliyim.
Dainese Knee-v model dizlik beğendim.
Ayakkabı ve eldiven konusunda ise hiçbir fikrim yok.
-
28 Haziran 2017, 21:25
Hocam motorun resmini atarsanız seviniriz hangi renk aldınız?
-
28 Haziran 2017, 22:08
Motoru daha teslim almadım. Plaka vs. çıksın öyle alırım dedim önümüzdeki hafta alırım muhtemelen. Renk olarak Gri-Mavi olan vardı bayide ben de onu istiyodum zaten. Yanında koruma demiri, koruma takozu, radyatör koruması falanda hediye oldu gibi bişey. Lastikler IRC markaymış internette çok kötü yorumlar olduğundan pirelli diablo rosso ii modeliyle değiştirmelerini istedim bakalım ona da fiyat alıp dönecekler.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)