benim de canım fırında oğlak çekti şimdi.
benim de canım fırında oğlak çekti şimdi.
soruları gördükçe benim halim şu oluyor millet;
Saydığınız yırtıcı hayvanların dişleri özellikle ' aslanların,sıtlanların,jaguarların ' dişleri sarımtırak renktedir. Genetik olabilir kafa yordum ama başka bir çıkarıma varamadım.
Her şeyden önce hayvanların dişleri bizden daha sağlıklıdır (genel olarak) çünkü hazır gıda tüketimi ve şeker tüketimi minimal seviyede ve dişlere en çok zarar veren şey de bu. Beyaz olması ise sağlıklı olmasını göstermiyor . Bence bu renk olayı iki duruma indirgenebilir -Genetik faktörler -Temizlik
Temiz olmakla sağlıklı olmak farklı şeyler. Sigara içiyorum gün de iki kere diş fırçalıyorum. sağlıklı dişlerim var ama temiz değil mesela.
ilk soruyu soran arkadaşa cevabım. sigorta şirketleri trafik bölgesi haricindeki yerlerdeki kazaları karşılamazlar. yolda caddede olması lazım.
otopark içinde yapılan kazalarda napılıyor dostum? adam park halinde aracına çarpmış avm otoparkında düşün. sen gidiyorsun tutanak tutuyorsun. nerede çarptılar diye soruyorlar "avm de" diyorsun "aa yok biz bakmıyoruz ona o zaman" mı diyorlar?
araç için yapılan her yer trafik bölgesidir mantıken. avm, ev, kamusal alan otoparkları, yollar, caddeler vb.
tuhaf geldi bilgi yanlış olabilir.
Onlar için fare,böcek,kurbağa,tavşan doğal protein.Pişirme imkanları yok.
Böcek,tarantula vesiare yiyen farklı ülke insanları var.
Demekki mide bozan şeyler değil
Trt de bir adam vardı programın ismini unuttum,doğada yaşama eğitimi veriyordu.
Onlarda salyangoz filan yiyorlardı.
Ayrıca okuduğum Kod adı Yeşil kitabıydı sanırım.Orda Mahmut Yıldırım'da bir mektubunda istibarat için dağda kaldıklarında yılan,böcek yediklerini yazmış.
Demekki muhtaç kalınca pirzola gibi görülüyor mübarekler
Soruya bak, predestination filmi gibi
Geçen sene 1700 liraya sigorta yaptırdım kamyona. Şöför kaza yaptı. Hata bizimkinde diye kamyonu ödemedi. Kendim yaptım. Karşıyı ödedi. Ve bu sene sigorta 3700 lira çıktı. Ufak tefek kazalar için hasarsızlığı deldirmemek lazım. Geçen bi yere yanaşırken kapak açıktı bi arabaya taktım. Bayramdan sonra yaptırırım dedim hiç tutanak vs uğraşmadım. Birindede birinin park halindeki aracının aynayı kırmıştım. Kartvizit bıraktım adam aradı gittik sanayiye yaptırdım. 100 liralık ayna için hasarsızlığı deldirmek gereksiz. 2000 artıveriyor sonra. Şimdi sicilim bozuk üstüme olan het vasıtada sigorta y0ksek çıkıyor.
Yani kamyonumla motoruma vursam hiç sigortamı deldirmem.
Hazen Audel ile Kabile Yaşamı diye bir belgesel var.
Şiddetle öneriyorum.
Hazen farklı kabilelerle birkaç hafta yaşıyor.Onlar gibi yemeye,içmeye, avlanmaya çalışıyor.Böcek,kurt,yılan ne varsa deniyor onlara kendini kanıtlamak için.
Mücadeleci,erkeksi tavırlarının yanısıra kabile liderleriyle bir maymunu avladıktan sonrada duygulanıp ağlıyor öylede kırılgan.
herkes bi soru sormuş bi soruda ben patlatayım çayı çinliler buldu şekeri hintliler buldu
peki çaya ilk şekeri kim attı
En kirli ağız insanda, en temiz ağız kedide demişti Drtayfun. Doğru söylüyordu. Dünyadaki hiç bir canlı ,
insan kadar çok farklı gıdalar yemiyor. Yine hiç bir mahluk insan kadar çok şekerli besinler tüketmiyor ve insan kadar obez değil. Daha neyin muhasebesini yapıyoruz ki. Yaş 62 eski operasyonları boş verdik de son
2 yılda biri minüsküs - biri dekolman göz - diğeri bypass açık kalp operasyonu olmak üzere 3 büyük operasyon sonrası bütün doktorlar acil kilo vereceksin diyo. Boy 1.80 kilo geçen yıl 127 idi. Ameliyattan
sonra 110 kiloya kadar zayıfladım. Şimdiyse 117 . Büşra kızım ana ve çocuk sağlığı bölümünde çalıştığını
okumuştum M.T. de. Pekiyi de yok mu şu obeziteden kurtulmanın kesin çözümü? Haydi kolay gelsin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:28 ----------
1976 yılında komando okulunda 5 tane kaplumbaga pişirmiş ve yemiştik. Acaba o kaplumbağaların ahı mı tuttu kine.
Diyetisyen değilim hemşireyim ama az çok fikir vermek isterim,elimden geldiği kadarıyla.
Olay kafada bitiyor.Bir örnek vericem.Vücut öyle bir mekanizmaki algısı süperötesi.Düşünün bir bebeği evlat edinen kadının bir anda sütü gelebiliyor.
Aynı şekilde kilo vermeye inanmak lazım.
Bu inanma meselesi herşeyden sakınmak hiç bir şey yememek ya kilo alırsam diye düşünmek değil. sizi strese sokar.Streste kimi insanda kiloyu tetikler.
Haraketlilik çok önemli.Gün içinde yaptığın her aktivite egzersiz,koşu,diğer sporlar olmasa bile aldığınız kaloriyi enerji olarak değerlendiricektir.
Yedikleriniz öğünleriniz,porsiyonlarınız dengeli olmalı.Açlık diyetleride aksine kilo yapar.Kilo verme dengeli olmalı bir anda verdiğiniz yüklü miktarda kilo yağdan değil kastan bile eritebilir.Buda doğru değildir.
Vücudun ikinci beyni bağırsaklardır.Sorun buna yönelik ise(sindirim problemleri,hazımsızlık)bunları çözmek gerekir.
Porsiyon çok önemli.Bizler bir otururuz yarım karpuzu doğal şeker,meyve zararsız diye yeriz.buda yanlış,yurtdışında dilimle satıldığını duymuştum.Masum şeylerinde fazlası zarar.Ağır tatlılar,hamuriçleri,pasta,börek,makarna kontrollü alın yada hqfif tatlılar sütlaç,muhallebi gibi tercih edilmeli.Karbonhidratı hiç almamakta karbohidrat eksikliği ile ilgili şikayetler çıkarabilir.Sıvı alımı önemli.Kastettiğim su doğal ayran,cacık,taze meyve suları,limonata,komposto,ıhlamur.
Cola türü şeylerde bir bardakta 10 kesme şeker oluyor.İçmemek lazım.
Birde bnm kişisel görüşüm yüklenmemek şartıyla beyin meşguliyeti,bir aktiviteye bir uğraşa kafa yormakta,zamanla açlık,tokluk mekanizmasını dengeliyor.Kafa yorgunluğu spor gibide olabiliyor.
Obejenik çevreden uzak durun.Kısır günleri,hamburgerci nesil.Uzaklaşın
Bir günde 3 paket kısa maltepe sigarasını bitirip 4.paketi açan Ali, 30 senenin sonunda şak diye bıçakla kesilmiş gibi bırakmıştı. Son 13 yılda birtek sigara bile yakmadım. Acaba aynı kararlılığı yemek
konusunda niye göstermiyorum? Neyse sabırla azimle denemeye devam.
Arkadaşlar çok fazla başlık açmamak adına buradan soruyorum.Bu gün vodafone tarafından arandım tarifem clasikti.50 tl lik filan.iyi özelliği devir ediyordu.kullanamasamda.
operatör red 5 geçmem için anlattıda anlattı.kabul ettim.
Ardından msj geldi bu ayki faturama 20 tl yansıcak zaten bitiremiyorum ki olanları.
Devir de etmiyormuş.bunları hiç anlatmadı.o kadar sordum.
Kullanan varmı red 5. Kabul etmeseydiniz gibi cvp veriyorlar.Caymakta ücretli.
Nasıl geldim ben bu oyuna
Kübra vodafone red5 taahhüt verdiyseniz zaten 49 tl.taahhüt verdiyseniz taahhüt verdiyseniz http://www.vodafone.com.tr/Red/tarifeler.php
Vermediyseniz 60 tl eğer ki taahüdünüz yoksa ben çıkın drim çok kazığını yedim şimdi ben bimcell kullanıyorum 35 tl ye 7gb internet veriyor 1000 dk görüşme tavsiye ederim.
Ey insan!Kaf dağı kadar yüksekte olsanda Kefene sığacak kadar küçüksün.UNUTMA:her şeyin bir hesabı var;üzdüğün kadar üzülürsün!
39tl dediler bana.taahhüt yani zamanlama vermedim.sadece kabul ettim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:36 ----------
Taahhüt zamamlamamıydı aman tanrım mesai bitti ben bittim kafama güneş geçti.
Sözleşmeydi heralde.Nerden atıyım kendimi
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)