çağ çağrı merkezi ile yaptığım görüşmede 2016 yılına ait iki tane kaçak geçişim olduğu söylendi.
yakında tarafıma tebliğ esilecekmiş.
enteresan olan arada girer kontrol ederim ve muayeneden geçtim bugüne kadar bir kaçak geçiş yoktu.
anlaşılan hazine tamtakır.
ayrıca hgs geçmişini görüntüleyebileceğim bir sistem bulamadım.
fikti olan var mı ?
benim plakayı benden öncee kullanan kişi 2010 da kgs borcu var çıkıyor ben 2016 da plakayı taktım inşaallah karşıma çıkmaz..
Bu sistemi Aselsan yaptı diye en azından sıkıntı olmaz diye düşünmüştüm.
Hgs zaten bu ülkeye atılan ciddi kazıklardan.Yap adam gibi bir sistem devam etsin , yandaş zengin etmek için hepsi.
Hgs kartini okumamaktan kaynaklaniyor. Nasilsa plakadan düşer. Demeyin gerekirse kaska yapıştırın.
Tam tersine bende okuyunca sorun oluyor artık Hgs kartını evde bırakıyorum sorun yok :D , Sistem baştan saçmalık normal bir sistemde sistem okur son çare manual giriştir bunda ise esas olan manuel giriş onlarda kafalarına göre yazıyor-yazmıyor.Acaba bu motosikletlere has mı , arabalarda da aynı durum var mı ? (hgs okumayıp plakadanda bir ücret yansımaması)
Bu sistem nasil calisiyor bilen var mi? O yeni diktikleri direklerde bir suru kamera var gordugum kadariyla. Oradan insanlar geleni geceni gozetleyip, plakaya bakip para mi kesiyorlar, bu kadar salak bir sistem degilir herhalde degil mi?
dün bi ariyim dedim bekliyenler arasında 40. sıradasınız dedi
vay a.... dedim
neyse telefonu koydum bi yere tv izliyorum 1 saat sonra geldim 3. sıradasınız diyor
geçiş sorgulama yerini biraz uğraş ile bulabildim,
e-devlet üzerinden hgs müşteri hizmetleri ne yönlendirdi.
müşteri hizmetleri bu sorunun kısa süre içerisinde düzeltilemeyeceğini belirtti.
ne yapsak ?
Başlık epey faydalı olmuş teşekkürler. Ben de bir kontrol edeyim dedim 4 adet 77 liralık ceza yemişim. Sorun aynı, aradım müşteri hizmetlerini bekleyenler arasındaki sıram 40 idi ama beklediğim kadar sürmedi. Yaklaşık 3-4 dakikalık bekleme sonucu müşteri temsilcisine ulaştım ve sorunumu halledeceklerini iadenin gerçekleşeceğini söyleyip 6 haneli bir numara verdiler arayıp sorgulamam için. Haftalık rutinlerime bir yenisini daha eklemiş bulunmaktayım.
Devletimize bu "sözde" tam otomatik uygulama için teşekkürü bir borç bilirim, saygılar.
Bu hızlı geçiş sistemi gerçekten çok hızlı çıktı :O
Bende kaçtır aydın izmir otobanını kullanıyorum gelin görün ki nedense benim motosikleti görmüyor. Hayalet sanıyor anlamadım. Önceden çok kenardan geçtiğim için sanıyorum ama geçen ortadan geçtim yok gene görmedi dokunulmazlığı var galiba aletin
PTT AŞ tarafından 2016'da Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) gişelerinden cezalı geçişler konusunda 1 milyon 352 bin 264 tebligat düzenlenerek araç sahiplerine gönderildiği bildirildi.
PTT AŞ'den yapılan açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğünün (KGM) sorumluluğunda olan ücretli otoyollardan geçiş ücreti ödemeden geçiş yapan ve 15 günlük yasal süre içinde HGS ürünü almayan ya da bakiyesini yeterli seviyeye getirmeyen araç sahiplerine giriş-çıkış yaptıkları iki istasyon arasındaki ücrete göre Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun gereğince cezai işlem uygulandığı anımsatılarak, geçen yıl HGS gişelerinden cezalı geçişler konusunda 1 milyon 352 bin 264 tebligat düzenlenerek araç sahiplerine gönderildiği ifade edildi.
Araç sahiplerinin, idari para cezasını tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde ödemesi halinde geçiş ücreti hariç 10 kat idari para cezası üzerinden yüzde 25 indirim hakkından yararlanabileceklerine işaret edilen açıklamada, PTT merkez ve şubelerinden tebligatla ödeme yapılabildiği vurgulandı.
Açıklamada, 2016'da ihlalli geçiş yapan araç sahiplerinin eline ulaşan HGS ihlali geçiş ceza tebligatlarına itirazları olması durumunda 0 850 460 60 60 numaralı HGS Çağrı Merkezi’ni aramaları, hgs@kgm.ptt.gov.tr adresine mail atmaları veya 0312 801 04 04 - 0312 801 05 05 - 0312 801 06 06 numaralı fakslara itirazlarını bildirmeleri gerektiği vurgulanarak, itirazların KGM tarafından incelenecek, gerekli görüldüğü takdirde düzeltme işlemi yapılacağı belirtildi.
Araç sahiplerinin hgsmusteri.ptt.gov.tr resmi adresinden HGS Müşteri Hizmetleri'ne üye oldukları takdirde geçiş, bakiye ve ihlal bilgilerini ayrıntılı öğrenebileceklerine yer verilen açıklamada, böylece bundan sonraki geçişlerinde cezai durumların önüne geçebileceği kaydedildi.
kaynak
tekrar yazıyorum,
internet üzerinden yaptığım sorgularda hiç bir borcum görünmedi,
aracı muayene ettirdim yine çıkmadı,
geçen günlerde yaptığım görüşmede tarafıma iki adet kaçak geçiş cezası gönderildiği söylenmişti.
ne şekilde itiraz edilmesi gerektiği haber içerisinde yazıyor
Öyle bir derdim yok be metehan abi😉
08.07 de 1.köprüden geçtim ve inanmayacaksınız ne oldu..3.50 almış
ulan bi işi doğru yapılar diye seviniyoz ya ...
Yeni arabamin ustune 2. Sinif hgs almislar ptt de iptal ettirdim. 1. Sinif alamiyorum. Bana karayollarinin nosunu verdiler 2. Gundur yogunluktan dolayi daha sonra arayiniz diyor. 2 gündür abi bu nedir ya.
konuyu anlamadım...arabamın üzerine almışlar ve iptal ettirdim diyorsun...nasıl yani..
2.el aldıysan ve üzerindeki hgsyi sen iptal ettiremezsin yaptıran ettirebilir...
0 arac aldıysan sen iptal ettirdiğine göre sen başvurdun ama pttci memurun avanaklığı yanlışlıkla 2.sınıf mı verdi nasıl oldu...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
aga
arkadaşları arıyorum düzeltiyorlar
aynı gün geçiyorum yine ogs ücreti
eleman bir de kaçak geçmişsin dedi,
kan beynime sıçradı,
"ulan beynamaz benim plakam açık sen tespit ederek bana ait hgs den para çekmişsin nasıl bir kaçak geçiştir ?" dedim.
sonra aklıma başka şeyler geldi özür diledim.
kapandı konu.
bşr de açılıp kapanan plakalıklar varmış.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)