Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

rüzgarın kızı dan ''aşk lazım aşk ''

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    chopy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ocak 2005
    rüzgarın kızı ayşe şule bilgiç in yazısı nı beğendim sizlerle paylaşayım dedim...

    Aşk lazım aşk, aşk!


    Ayşe Şule BİLGİÇ

    Aşka itirazı olan var mı aranızda? Pardon duyamadım... ‘Evet’ diyenler muhtemelen aşk yaraları hala iyileşmemiş olanlardır. Aşk dünyanın en güzel duygusu. İnsanın vücut kimyasını, nefes alışlarını, hayata bakışını değiştiren başka türlü bir şey. Kime, neye duyulursa duyulsun...

    Onu gördüğünüzde heyecanlanıyorsanız, hep yanında, yakınında olmasını istiyor, onu merak ediyorsanız aşk başlıyor demektir. Başlaması tamam da ya bitmesi. Hayat bu kadar mı anlamsız olurmuş? Yapılanlar bu kadar mı sıkıcı gelirmiş insana? Yemek, yıkanmak, giyinmek bu kadar işkence ve mecburiyetten yapılır mıymış? İnsanın ruhu bu kadar mı daralır, tüm duvarlar bu kadar mı ruhunu gömmeye çalışırmış? İnsan bu kadar mı sorgularmış hatalarını ve bu kadar mı nefretle dolarmış? Peki her aşk bir gün mutlaka mı bitermiş? Hayır! Aşk özensizlikten biter! Aşk alışkanlıktan biter! Aşk duyarsızlıktan ve bıkkınlıktan biter! Bir şeyler ağır gelmeye başladığında, normalde sevdiğiniz şeyler bile batmaya başlar ve biter!! Sonra mı? Sonra kişi şanslıysa karşısına bambaşka, yeni bir aşk çıkar! Çıksın tabii ya... Zaten bahar geliyor. Güneş pırıl pırıl pırıldayacak, sokaklar cıvıl cıvıl cıvıldayacak ve aşk sezonu açılacak. Açılsın tabii... Aşk tavana vursun! Ayaklarımızı yerden kesip, havalara uçursun.. Benim motosiklet aşkım, ona sahip olmadığım dönemlerde özellikle böyle baharın gelmesiyle coşardı. Hep derim ya, her ‘Vııııııınnn’ diye geçen motorun arkasından, ağzımın suyu aka aka baktığım o dönemlerden bugüne enteresan bir şekilde aşkım hep taze kaldı.. Çünkü ona karşı hep özenli davrandım. Ona karşı hep ekstra toleranslarım oldu. Hata yaptığında affetmeyi de, ben hata yaptığımda özür dileyip gönlünü almasını da bildim. Ona hep güvendim ve sık boğaz etmedim. Özgürlüğünden ödün vermesini beklemedim. Ve en önemlisi ben kendim için aşık olacak doğru bir motosiklet seçtim. Peki nedir bu doğru motosiklet? Öyle çok mail geliyor ki bu konuda tekrar etmekte fayda var.

    Bunu elbette öncelikle motosiklet kullanmaya yeni başlayacak motor sevdalıları için yazıyorum.

    AŞIK OLUNACAK MOTOSİKLETTE OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLER

    Üzerine oturduğunuzda sizin onu değil, onun sizi kullanacağını hissediyorsanız arkanıza bakmadan kaçınnn! Bir aşk söz konusuyla kendinizi güvende hissetmeniz şart. Yani şöyle boyu boyunuza huyu huyunuza uygun olmalı.

    Motosikleti statü, hava atma aracı vs. gibi düşünüp, ‘Delikanlı adam küçük motora biner mi?’ diye aptalca bir düşünceye kapılıp, görünüşü ve performansı ile pek çok motorcunun gönlünü çalan efsane modellerle motosiklet kullanmaya başlayıp, hayatınızı tehlikeye atmayın! Canınız hayattaki her şeyden daha önemli! Motosiklet kullanacaksanız kendinizi bu konuda ‘adam gibi eğitmek, bilgilendirmek’ ve bu işin bir takım gerekliliklerini yerine getirmek zorunda olduğunuzu unutmayın! Her aşkın bir bedeli var!

    Motosiklet kullanmak otomobile benzemez. Yapılan hatalar çok nadiren ucuz atlatılır ve hata yapmak hele hele yanlış bir motosikletle işten bile değildir. Kendinize özellikle başlangıç için, motosiklet sürüş mantığını, iki tekerde trafikle, yollarla, rüzgarla, diğer araçlarla, yağmurla, yayalarla, yokuşla, çukurla, çamurla mücadele etmeyi öğrenmek için ufak cc’li (yani ufak motor hacmine sahip, 125 veya 250cc’lik), yapacağınız hataları tolere edebilecek, kıvrak, hafif bir motosiklet seçin! Seçin ki aşktan nefret etmeyin! Bu aşk sizi canınızdan bezdirmesin.

    Ayrıca, motosiklet alırken aksesuarlara (kask, mont, eldiven, bot, bellik vs.) da ciddi bir bütçe ayırmanız gerektiğini sakın unutmayın. Bir ara söz veriyorum, şu tembelliği üzerimden atıp size başlangıç için makul ve mantıklı motosiklet modellerinin marka, model, performans, fiyat karşılaştırmasını yapacağım. Tamam yahu söz dedim işte... Eee dedim ya havalar güzelleşiyor ve biliyorum ki hepimize aşk lazım aşk, aşk!

    sevgiler


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    16 Mart 2005
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Mondial 125 MT
    chopy hocam ne yaptın, zaten bahar geldi, bir yanda A.Şule'nin yazdıkları öte yandan motosiklet sevdamız, durmam buralarda uçarımmmm

    Sevgiler...

  3. #3
    discovery - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mart 2005
    Şehir
    tekirdağ
    ben uçtummm bilee
    ÖZGÜRLÜK DEMEK MOTOSIKLET DEMEK

  4. #4
    freedom34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2005
    ne güzel anlatmış... havalar ısınmadı diye asabım çok bozuk zaten.. marta yaklaşınca acaip depresif oldum motora binemiyorum diye.. bunalım oldum.. ne aman üstüne oturup bi ctesi full gün bindim, işte o zaman tedavi oldum.. terapi oldu.. hadi ısın artııkkk!!!!

  5. #5
    taurina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2005
    Şehir
    izmir/karsiyaka
    Motosikleti
    gilera fxr 180
    ehliyetimi alıyım sürekli uçucam yere inmeyecem hiç
    safety first !

  6. #6
    MoToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2005
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    SUZUKİ DR 800 BİG-JİNLUN 250
    Chopy yaramızı deştin yine,kabahat bizde değilki havalar bozuk elimde olsa 10 ay yaz iki ay kış yapardım, iki ayda motor bakımı için herkeşe yeterdi.Ama yüce insan böyle istiyor onun bir bildiği var.
    SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.

  7. #7
    premier1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    motosiklet, internet
    bence bu yazıyı calakalem yazınca çıkmaz.. bir kaç kez revize ettikten sonra bir haftada yazmıştır. eh bu da normal. )

  8. #8

    Üyelik
    16 Mart 2005
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Mondial 125 MT
    Alıntı premier1 adlı üyeden alıntı
    bence bu yazıyı calakalem yazınca çıkmaz.. bir kaç kez revize ettikten sonra bir haftada yazmıştır. eh bu da normal. )
    Sanmam, ilham gelip "yaz" dedi mi bir çırpıda yazılıyor inan...
    Sevgiler...

  9. #9

    Üyelik
    31 Mart 2005
    Şehir
    İSTANBUL
    Yaaa zati nisan sınavlarını kaçırdım.
    bide şimdi taaa 3-4 ay bekle
    Nezaman motora bincem ben yaaaa
    AMA motorumu aliiim varya kimse tutamiiicak hafta sonuburalarda


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler