Abilerim kardeşlerim değerli yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim öncelikle vakit ayırıp yazdığınız için
Şuan motorumdan memnunum aldıktan sonra bayağı bakımını kendim depoda yaptım , karbüratörü sıfırı ile değiştirdim , çakar stop vardı onu iptal ettim , Radyatör altı çürümüştü sıfırını sipariş ettim dün onuda değiştirdim. Varyatör kayış vb parçalar yeni şuan bir masrafım kalmadı. Dayanabilip değiştirmezsem sigortadan 1 senesini tamamlayıp hasarsızlık alıp öyle değiştireceğim. Marka ve km takıntım yok olsa zaten 6 7 binde sıfır yaşını doldurmamış motoru satıp 2009 model 67 bin kmde motor almazdım ki aracımıda 200 bin kmde aldım geçen sene şuan 230 bin oldu
)))
Rahatlık ve performans benim için önemli diyebilirim , bakım konusunda hassasım , hor kullanıcı değilimdir o yüzden çin bile olsa alınabilir olduktan sonra benim için sorun yok , gözümde honda ne ise mondial'de odur aynı şekilde binerim ikisinede. Dediğiniz markalara bakındım hemen hemen hepsi birbirinden güzel geldi gözüme.
xmax 400 bildiğim kadarıyla performanslı fakat yaylar çok sert oyüzden biraz geri planda kalıyor. Bütçe olarak kafamda belirlediğim bir bütçe yok fakat araç olduğu için bir 30 bin tl çıkarıp motora vermek istemem açıkcası.
13 ile max 20 bin desem motosiklet için daha uygun olur benim için , sym joymax 250'ler hoşuma gitti fakat performans nasıldır bilmiyorum , birde suzuki burgman 400 çok keyifli gözüküyor fakat altı alçak ve şasi boyu çok uzun gibi. Naked ve enduro tarzı düşünmüyorum çünkü motosikletin kullanım amacı trafikten zaman kazanmak ve raha etmek bana kalırsa , şehir içinde fıtı fıtı rahat gidemedikten sonra , olduğum yerde kısa bir manevra yapamadım mı trafiğin stresini çektim mi benim için avantajı kalmıyor :/ devamlı uzun yola gidebilecek kadarda vaktim yok malesef benim çalışma şeklim genellikle sabah 9 ile öğlen 2 arası yada akşam 4 ile 22.00 arası , geri kalan zamanlara gezecek bolca vakit oluyor ama şehir şehir dolaşabilcek kadar değil