Scooter acayip rahatlık ne yapacağım ...
Reklamlar
-
24 Haziran 2017, 06:41
SAZMAN adlı üyeden alıntı
21 senedir çinli koreli tayvanlı, hintli bilmemneli, japon italyan scooter sürdüm. Scooter sıralamam ??
1-italyan
2-yamaha
3-diğerleri.......
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:00 ----------
Yahu İRONİ olayını bilmeyen olur abartma istersen hahahahah. Tamircide de yaptın usta ilk başta anlamadı ya ne gülmüştüm....
yanlış anlamayın yamaha bana sorarsanız kesinlikle o listeye giremez. Kütük koltuk kütük gibi süspansiyon yüksek yakıt tüketimi yüksek yedek parça v.s v.s Ayrıca italyanlar tamam tasarım da felan iyi de sağlamlık konusunda abartmamak lazım. Tamam sağlam ama o kadar fazlası değil. Tabi bunlar şahsi fikrim
Reklamlar
-
28 Haziran 2017, 14:47
freewill adlı üyeden alıntı
yanlış anlamayın yamaha bana sorarsanız kesinlikle o listeye giremez. Kütük koltuk kütük gibi süspansiyon yüksek yakıt tüketimi yüksek yedek parça v.s v.s Ayrıca italyanlar tamam tasarım da felan iyi de sağlamlık konusunda abartmamak lazım. Tamam sağlam ama o kadar fazlası değil. Tabi bunlar şahsi fikrim
Yamaha xenter sürün ve söküp parçalayın.
Bw's 2T modeli nin muadili yok. Yamaha xmax ten ibaret değildir. Zaten bizim ülkemizde satıyor en çok xmax. Ben teknik lise okudum ve atölyem var hobi amaçlı. Her motorumu söküp incelerim. Ticari araç ise honda alırsın. Parça fiyatlarını önemsemiyorsan Suzuki alırsın. Kalite ve güç istiyorsan İtalyan alırsın.
Sizin sıralamanızı merak ediyorum.
Sevgiler kardeşim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:44 ----------
Ha bu arada Burgman 400 ü ayrı tutuyorum. Artık gelmeyecek.
Xenter, wr 125, xmax 250, xmax 400, xcity250 artık gelmeyecek bilginize.
-
28 Haziran 2017, 18:12
-
29 Haziran 2017, 10:21
freewill adlı üyeden alıntı
merhaba. Diğer konulardan sizi biliyorum zaten
2006 yılında kırmızı 2t bir bws ye sahiptim bence yamahanın ürettiği en eğlenceli alet diyebilirim. Ama çok yakıyordu
20bin e gelmeden motoru yaptırmak zorunda kalmıştım o zamanlar malum 2 zamanlı motorların kronik problemleriydi. Kısa mesafe sürsem belki o kadar kısa zaman da açılmak istemezdi ama neyse. Şimdi gelelim diğer suale Tr ye gelen modeller belli hocam xcenter çok hoş bir alet ama ne bileyim bir ısınamadım. En büyük artısı büyük tekerlekli olması zaten bana göre. Onun dışında zaten akla gelen xmax. tmax de var ama zengin işi desem yalan olmaz. xmax in durumu ortada. Alanların büyük bir kısmı daha 5k ye tamamlamadan satıyor. Gerçi bizim memlekette 10k yapmış motosikletin ömrü yarıya gelmiş muamele yapılmasından kaynaklanan bir etken var ama xmax alanların büyük bir kısmı sanırım ticari olarak bakıyor biraz olaya. Bir de dediğim gibi konfor konusu var. Burgman 400 fiyatından dolayı gelmeyecektir. O fiyata satması çok ama çok zor. Benim bir sıralamam yok. Sıralama da kriterler kişiden kişiye değişiyor. Kimi dış görünüşe kimi yakıt tüketimine kimi fiyat performansa kimi servise kimi kaliteye bakıyor. Ama nedendir bilmem suzuki bana daha yakın geliyor zor zamanlar da iyi gün dostu gibi
burgman 200 kullanıyorum yağmur çamur çöl sıcakları demeden beni bir kez olsun yarı yolda bırakmadı kerata
aldığımdan beri kendim düzenli olarak bakımlarını yapıyorum. Kawasaki hiç deneme imkanı bulamadım. Hondayla da çok haşır neşir oldum ama çok memnun değildim. 2003 yılında pejo skuterim vardı lakin modeli aklımda değil baya baya görsellik olarak günümüz tasarımına kafa atar durumdaydı
Neyse uzun oldu ama yaşadıklarım böyleydi
Sana da en derin sevgilerimle kardeşim
Şöyle söyleyeyim. Eğer birgün ardcım; "ben artık binmeyeceğim" der ise, 2. El xenter alıp debriyaj ve motor modifiyesi yapıp bineceğim, öyle güzel bir makina. Bir ilk bindiğinde bir de son bindiğinde üzülürsün. Altta kalan Ağırlık merkezi, motosiklet şasisi üzerine giydirilmiş bir alet. Arkada tek amortisör, full digital ekran. Kombine fren. kısa T gidon.
Burgman 200 çok güzel ve ferah ve kaliteli bir motor fakat; 160 kg ağırlığa 17 nm tork 18 hp olmamış be kardeşim. Xenter bile 15 nm tork, 15 hp. 134 kg.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)